004

Tjugo över tio idag tog jag och William bussen mot Furudal. Första stopp var Rättvik där vi fick vänta en liten stund innan vi fick åka mot Furudal. Det är så vackert att åka genom skogen så jag njöt av utsikten och alla fina gårdar, med djur och natur. När vi kom till Furudal var det rejält varmt 30+ i skuggan och vi skulle gå cirka 30 minuter för att komma till Näset. Så jag och William gick och vid varje vind och varje skugga var vi både helt lyriska. Glädjen i att komma fram till Bystugan i Näset kan inte förklaras med ord, eftersom vi då visste att vi snart var framme. Jag ringde mamma strax efter, och sedan gick vi till sommarstugan. Det är så vackert där, jag kan verkligen inte beskriva saken med ord för varje gång jag kommer dit så njuter jag. Det är så tyst, fint och kravlöst. William ville bada men det blev inget bad ändå sedan, trots att vi gick ner till vattnet. Där fanns en fiskmåsunge men föräldrarna måste hållit sig på avstånd för ingen sån kom ner trots vår närvaro.

009

Efter vi varit nere vid vattnet gick vi tillbaka upp till stugan och där umgicks jag med mamma, pratade och drack kaffe. William läste böcker och pysslade med loombands som han fick av min mamma, han har hållit på med saken sedan i höstas så han blev jätteglad över alla nya han fick idag. Sedan gick han in och spelade Xbox en sväng. För mig var det så mysigt att bara få umgås med min mamma, det är en av de saker jag tycker är jobbigast med att bo en bit ifrån, vi ses alldeles för sällan och även om vi pratar i telefonen flera gånger i veckan är det inte alls samma sak som att få krama på mamma, och bara umgås med henne. Jag saknar henne alltid när jag åker tillbaka hem, eller när hon åker härifrån.

012
Efter William spelat kom han ut och lekte med mammas hund Sotis, mamma och hennes man har två hundar. Sotis är den yngre så hon vill gärna leka och mycket. Jazzie fyller elva år i höst så hon är lite äldre och vill hellre bli klappad på. Det är så kul att se William med djur så jag passade på att fota honom och Sotis, när jag var lika gammal som William hade jag själv en hund. Sassa, som dog 2006.

011

Det är mycket man hinner prata om när man umgås och idag med denna värme var det extra kul att vara i Näset, jag är ingen soltorsk så jag sitter gärna i skuggan men tror att solen tagit lite ändå. Jag har även skrattat mycket idag, och fotograferat en del som ni ser.

021

Ett sånt gulligt kort när William och Sotis ligger bredvid varandra,
precis som riktigt goda vänner i det gröna sommargräset.

022

Alltså barn och djur, det är det finaste jag vet!

Efter många skratt och många timmar prat var det dags att åka hem. Björn hämtade oss runt halv åtta tror jag? Jag kramade om mamma, och lämnade Näset och Furudal för att åka till Rättvik och Sibylla för mat. William var nöjd med maten, och jag med. Sibylla är helt okej. När vi var tillbaka i Falun igen vattnade jag blommorna här hemma och har hunnit med att läsa lite för William. Jag ska alldeles strax gå och lägga mig, denna dag har varit underbar. Jag känner verkligen hur jag tar vara på denna ledighet till 100%.

014

Sotis njuter av sommaren.

019Jazzie passade på att vila i värmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: