Dagens tips – Hallonbladste.

IMG_3371.JPG

Jag har tipsat om detta förut, men tänkte göra det igen. Jag lider av kraftig mensvärk. Sådan mensvärk att jag får andas djup och ligga i fosterställning. Jag brukar kräkas och känna mig som att snart dör jag. I februari testade jag hallonbladste som jag fått tips skulle hjälpa just emot mensvärk. Vissa av er har säkert hört att hallonbladste är bra att dricka i slutet av graviditeten. Hur som helst så har jag sedan i februari druckit hallonbladste vid varje mens och värken har verkligen blivit bättre. Från att ha legat i fosterställning till att röra på sig och känna att det är hanterbart, känns det helt fantastiskt att dricka hallonblandste. Jag vet att många precis som lider av detta och därför vill jag att fler ska få veta att denna möjlighet finns. Hallonbladste får inte förväxlas med hallonte. Jag köpte mitt hallonbladste på hälsokost nere på stan här i Falun, men det finns att handla på nätet och på hälsokost i andra städer med.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

22 thoughts on “Dagens tips – Hallonbladste.

 • 11 oktober, 2015 at 12:37
  Permalink

  Låter som att du kan lida av endometrios?

  Reply
  • 11 oktober, 2015 at 12:43
   Permalink

   Har fått den frågan förut, men har inte det. Har fått utredningar och allt ser normalt ut.
   Mitt problem är att min livmoder är lättretlig och tror att mens är en infektion. Kroppen jobbar för att snabbt läka ut mensen, jag blöder i bara några få dagar tack vare detta men får då lida av värk, vilket är mycket bättre nu sedan jag började med hallonbladste.

   Reply
 • 11 oktober, 2015 at 19:59
  Permalink

  oj va bra att det funkar så bra 🙂 får ta och testa det nästa gång jag har mens, för min är inte rolig heller 🙁

  Reply
 • 11 oktober, 2015 at 21:58
  Permalink

  ååh tack för det tipset, bästa på länge. måste jag testa!

  Reply
  • 12 oktober, 2015 at 21:41
   Permalink

   Varsågod, testa det :). Det är det absolut bästa jag gjort att gå över på hallonbladste 🙂

   Reply
 • 11 oktober, 2015 at 22:23
  Permalink

  jag har också alltid haft jobbig mensvärk, men sedan jag fick barn har jag mer ont då jag har ägglossning istället

  Reply
  • 12 oktober, 2015 at 21:41
   Permalink

   Jag känner också av äl men inte på samma sätt som vid mens så, tycker mens gör riktigt ont 🙁

   Reply
 • 12 oktober, 2015 at 17:00
  Permalink

  Va! Är det sant? har druckit det vid varje graviditet och har ju verkligen haft effektiva drömförlossningar och gett mycket credd till hallonbladste… Ska definitivt testa detta nästa månad!

  Reply
  • 12 oktober, 2015 at 21:42
   Permalink

   Ja precis 😀 . Det är fantastiskt och dessutom hälsosamt! Tycker absolut att du ska testa, hallonbladste är fantastiskt :D.

   Reply
 • 13 oktober, 2015 at 08:10
  Permalink

  så skönt du hittat något som gör det bättre, måste va hemskt med smärtor vid mensen. haft det en gång för många årsen var fruktansvärt 🙁

  Reply
  • 17 oktober, 2015 at 22:49
   Permalink

   Absolut! Ja det är vidrigt när man har ont, verkligen inget som är kul och så ska man gå och oroa sig till varje mens dessutom.

   Reply
 • 13 oktober, 2015 at 18:59
  Permalink

  Ska ta mina ben och springa till närmsta hälsokostsbutik imorgon! Måste bara prova detta, superbra tips. Lider själv av kraftig mensvärk och har gjort det sen jag började med ppiller, det brukar ju bli motsatt effekt…

  Reply
  • 17 oktober, 2015 at 22:36
   Permalink

   Gör det! Det är hur bra som helst och när det hjälper dessutom och helt hormonfritt! Hoppas det hjälper för dig med!

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: