IMG_3371.JPG

Jag har tipsat om detta förut, men tänkte göra det igen. Jag lider av kraftig mensvärk. Sådan mensvärk att jag får andas djup och ligga i fosterställning. Jag brukar kräkas och känna mig som att snart dör jag. I februari testade jag hallonbladste som jag fått tips skulle hjälpa just emot mensvärk. Vissa av er har säkert hört att hallonbladste är bra att dricka i slutet av graviditeten. Hur som helst så har jag sedan i februari druckit hallonbladste vid varje mens och värken har verkligen blivit bättre. Från att ha legat i fosterställning till att röra på sig och känna att det är hanterbart, känns det helt fantastiskt att dricka hallonblandste. Jag vet att många precis som lider av detta och därför vill jag att fler ska få veta att denna möjlighet finns. Hallonbladste får inte förväxlas med hallonte. Jag köpte mitt hallonbladste på hälsokost nere på stan här i Falun, men det finns att handla på nätet och på hälsokost i andra städer med.

22 kommentarer

    1. Har fått den frågan förut, men har inte det. Har fått utredningar och allt ser normalt ut.
      Mitt problem är att min livmoder är lättretlig och tror att mens är en infektion. Kroppen jobbar för att snabbt läka ut mensen, jag blöder i bara några få dagar tack vare detta men får då lida av värk, vilket är mycket bättre nu sedan jag började med hallonbladste.

  1. Va! Är det sant? har druckit det vid varje graviditet och har ju verkligen haft effektiva drömförlossningar och gett mycket credd till hallonbladste… Ska definitivt testa detta nästa månad!

  2. så skönt du hittat något som gör det bättre, måste va hemskt med smärtor vid mensen. haft det en gång för många årsen var fruktansvärt 🙁

  3. Ska ta mina ben och springa till närmsta hälsokostsbutik imorgon! Måste bara prova detta, superbra tips. Lider själv av kraftig mensvärk och har gjort det sen jag började med ppiller, det brukar ju bli motsatt effekt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa