Dark Mode Off / On
Reklam

Saker jag gör när dagen blir lång.

Det är höst nu, och snart vinter. Även om jag kan spendera en del tid ute nu på hösten så försvinner jag gärna in när det blir kallare och vinter. Vad gör man då hemma på vintern? Efter ett tag är det liksom inte lika roligt längre, man ser snön falla ner från himlen där i januari och februari. Runt de månaderna brukar kroppen ropa efter att komma ut, men när man går ut är det så kallt att kroppen direkt ropar efter att gå in igen. När det blir så här kallt som på vintern försöker jag roa mig med att läsa en bok, jag plöjer tv-serier och umgås med familjen. Jag drömmer mig bort emot värme och sol, och någon gång har jag till och med tänkt tanken att försöka mig på att spela något spel på nätet för att vinna massor med pengar, det finns ju vissa företag som erbjuder sådana tjänster som slotsheaven som ett exempel. I denna tråkiga månad som heter november känns tiden ännu längre eftersom jag vet att snart sitter man där och har det långtråkigt igen. Jag förstår egentligen inte hur man varje år lyckas med att få tiden att gå när man om och om igen blir förvånad över hur lite man gör. Det kanske är menat så att just dessa vintermånader ska ta lite energi ifrån oss? Men så är det ju också månader när man kan passa på att bränna ljus, spela brädspel med familjen och skratta tillsamman. Det är ju även filtarnas tid, och jag älskar att ligga under en filt och mysa. Ett av mina bästa köp är värmefilten jag unnade mig för några vintrar sedan. Jag skulle nog kunna påstå att jag använder den ganska ofta, och väldans ofta när jag dessutom är uttråkad eftersom jag, värmefilten och en bok tillsammans får min dag att bli mindre lång och mer innehållsrik. Jag tror att alla människor gör olika saker när dem blir uttråkade, jag läser böcker, drömmer och funderar. Jag borde blogga mera under den här perioden också? Fast det kanske jag omedvetet gör också när jag tänker efter.

Vad gör ni när dagen blir för lång?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: