Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

Vad är våra liv värda? När största kampen handlar om smartphones.

  

Klockan är förtidig just nu, och jag är pigg. Hela jaget känner hur det är dags att kliva upp ur sängen. Sen drar stressen igång, kanske vet kroppen och sinnet som vaknade vid 4:00 att idag blir det intensivt? Kan kroppen märka av sådant innan det skett? Ibland känns det galet hur mycket energi man lägger ner på saker och ting. Hur lite tid av livet man tar vara på. Livet blir som en karusell utan slut, med tusen saker att uppleva och krav på att hinna med alla små grundläggande behov man som människa har. Hur många gånger prioriterar man bort, sömnen, maten och att gå på toaletten för annat? Hur många gånger tänker man inte; om jag skippar toalettbesöket nu hinner jag detta istället? Frågan är vart vi är på väg när fler bråkar om att människor hänger för mycket vid sina iPhones, istället för att se problemet med att prioritera bort toalettbesök, mat och sömn därför att kraven samhället ställer på oss känns viktigare. Våra behov prioriteras bort, och snart har vi bränt ut oss för att ses som en belastning av samhället. Vad är prioriteringar? Och varför är våra liv värda så lite?

22 Comments

 1. så san din text tyvärr får man väll säga, att livet lite är sånt ibland :/

  Jag är inte heller en snö människa men bara de kommer lite och är fina kalla dagar så är de bra. inte slask 🙂

 2. Mobilen i all ära men jag märker nu när jag är sjukskriven så mkt mer jag är i mobilen, hemskt faktiskt men jag försöker att inte hålla på med den när maken är hemma 🙂 bra inlägg ha en fin dag kram

  1. Mmm, visst är det så. Jag tror absolut att människor sitter för mycket vid mobilen. Men det är egentligen värre att vi spenderar ännu mindre tid på de grundläggande behoven tyvärr :/.

 3. Har varit där själv flera ggr, men när jag börjar tänka att jag inte ”hinner” gå på toa så har det gått för långt. Då brukar jag liksom försöka skärpa mig. :3

  1. Ja det är helt galet! Att inte hinna gå på toaletten, och så prioriterar man bort saken. Du har rätt i att man måste skärpa till sig då, men jag gör det allt för ofta.

  1. Det är galet, och att man ens tycker att man ska prioritera bort den saken. Du har helt rätt i att man måste försöka vara snällare emot sig själv. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: