Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Böcker

Maze runner – I dödens labyrint av James Dashner

IMG_0182

I julklapp fick jag denna av Björn och William. Men av olika skäl har tiden för att läsa den inte funnits, jag bestämde mig dock för att läsa förra helgen och det ångrar jag inte. Underbar bok! Jag älskar böcker som är på allvar men ändå kanske inte helt. Där hjärnan får tänka och fundera, dessutom gillar jag ungdomsböcker och denna föll mig så klart i smaken. Jag vill bara läsa mer nu! Glädjen är stor när jag såg att det finns två böcker till och en bok som kommer i januari. Woho!
Film har jag inte sett, men det ska jag så klart göra.

Så vad handlar då boken om. Den handlar om Thomas som kommer upp till Gläntan i en vad han beskriver det som låda. Han har inga minnen men känner igen stället, när han bara varit där ett dygn dyker en flicka upp. Hon och Thomas kan tala med varandra genom tankarna. Thomas är olika de andra då han utmanar ödet om och om igen.

Vill inte berätta för mycket, men om du söker en bok att läsa? Då rekommenderar jag dig att läsa denna, väldigt lätt att läsa. Men många namn att hålla reda på, jag längtar redan efter att slänga ner mig i resterande böcker.

32 Comments

 1. Tack för kommentaren. Är dålig på att läsa böcker. Om jag läser en bok blir det gärna en deckare. Har läst alla böcker om katten Bob som finner en vän i James Bowen i London. En riktig solskenshistoria som är både gripande rolig och spännande.Dessutom sann. Rekommenderar starkt att du ska läsa de.

 2. Ja de var riktigt smarriga pepparkaksmuffins! 🙂

  Åh jag har inte läst en bok på flera veckor nu.. Köpte några när det var bokrea så har nog 3 olästa i alla fall 🙂 I början av sjukskrivningen läste jag mycket men nu har det inte blivit av, och nu är alla böcker nedpackade i flyttlådor, haha ;p

 3. Jag har tänkt läsa den men inte riktigt kommit mig för att göra det. 😛 Vill dock läsa innan jag ser filmerna. 😛

  svar: Just nu bor jag i Västmanland. 6-7 mil ifrån Borlänge där min karl bor och mina planer är att till en början flytta till Borlänge. Karln har ju jobb där och jag är rätt van vid att pendla så får jag jobb i Falun så är det inga problem för mig. Sen vet jag inte.. är nog inte helt omöjligt att vi skulle kunna hamna i Falun – men prio är lägenheter i Borlänge.

 4. Hej jag har sett filmen och tyckte den var bra, kanske borde läsa boken också för det är ju en stor skillnad att se och att läsa.

  Jo man får hoppas att snön kommer här uppe har vi 11 minus grader , men fortfarande ingen snö.. tänker ju på barnen som väntar hela tiden.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.