Dark Mode Off / On
Städa

Att rensa garderoben. 


Idag efter jag vaknade och hade ätit frukost åkte jag hem och började laga efterrätten tills imorgon. Det är nämligen jag som står för den, men eftersom jag inte vet om någon som kommer läser min blogg visar jag ingen bild förrän efter nyår.

Jag passade på att tvätta och greja med bloggen, jag la till ett plugin som visar inlägg som är relaterade till posten jag skriver, och även ett plugin som visar senaste inlägget som dem som kommenterar skrivit. Det blir således så att läsarna har möjlighet att marknadsföra sina inlägg samtidigt som mig. Tror det blir bra, hade det pluginet förut men tog bort det för några år sedan. Men nu är det alltså tillbaka igen.

Förutom att fixat med bloggen har jag druckit kaffe och la upp två bilder där (saramadeleine om ni vill följa), och sedan började jag rensa i byrån och mina garderober. Jag tog ur allt jag inte använder och det blev kassar vill jag lova! Jag verkligen gick igenom allt, kläder jag handlat i runt 10 års tid på olika reor… Reor och tänkt att, åh så fin vid billig den köper jag. Förra året rensade jag en hel del men inte allt, nu tog jag tag i resten. Plaggen är framförallt från Gina, Cubus och HM och andra skräpbutiker som jag inte ska handla ifrån egentligen eftersom jag inte använder såna kläder.

Mina plagg jag använder är märkeskläder och jag har lärt mig att det är mer värt att köpa några få dyrare plagg som jag använder om och om igen, istället för något billigt skräp jag använder en gång, eller inte alls. Säger inte att det inte är fint, men Gina och Cubus kläderna går antingen sönder, har kass passform eller blir för mig just skräp. Hoppas inte att någon tar illa upp nu, för detta är min åsikt man behöver inte tycka precis som mig. Gillar man deras kläder är det ju toppen, men jag har personligen fler plagg ifrån dem som legat på skräphögen än som använts.  Så nu rensade jag alltså, min mamma skulle ta dem och se om min syster är intresserad och det känns bra. Det betyder att jag blir av med kläder och dem går till någon som behöver dem. Min garderob är nästan tom nu, men i den finns ett urval med kläder som jag använder ofta istället. Det känns bra i hjärtat! Ett steg emot frihet och mindre saker i hemmet. Brukar ni rensa? Varför eller varför inte?

Idag lagade Björn sushi till oss till middag! Det var sjuktgott! Älska sushi!

72 Comments

 1. jag rensa för ett par dagar sedan och idag lämnade jag in kläderna på hm för återvinning.känns bra å är stolt över att ha rensat ut det 😀

 2. Jag handlar kläder där ibland och håller med att de går sönder lättare och håller inte formen, men jag är sådan som tröttnar snabbt med så jag borde absolut göra en utrensning med =D

 3. mmm längtar efter sushi mums har inte ätit på länge.

  ja usch man rensar ofta o ändå kommer en massa dit man inte anvvänder.

  längtar oxå efter sommar o massa värme så fort det varit jul ha ha

 4. De skulle behövas här hemma också, för nu är det mycket som bara ligger.. håller med dig om kläderna visst handlar jag ibland på vissa affärer men jag lägger hellre på en slant och vet att kläderna håller efter några tvättar..

  Jag älskar sushi men vi äter de alldeles för sällan här hemma…

  Önskar dig en fin Nyår och önskar dig Gott Nytt År

  Kram kram

 5. Jag brukar försöka rensa då och då och jag håller med dig att dyrare plagg håller bättre i längden. Åh vad gott med sushi 😀 Kram

 6. jag borde också rensa i min garderob, har så mycket kläder som bara ligger och som jag inte använder :/
  gott med sushi! nu blev jag ju sugen på det!

  sv; ja, jag är så nöjd med mina julklappar 😀

 7. Bor i en etta med min sambo så vi byter kläder sommar och vinter på vinden, brukar försöka rensa då!
  Önskar dej ett riktigt gott nytt år!

 8. Det är ju så sjukt skönt att rensa garderoben! Brukar göra det lagom till sommaren och sedan en gång på hösten också:) Dock köper jag lite ”billigare” kläder då jag snabbt tröttnar och vill kasta allt jag äger haha! Nackdelen med just gina och cubus är ju det att ALLA har deras kläder… Så ibland kostar jag faktiskt på mig något dyrare 😉

  Gott nytt år!

 9. Härligt att få gjort en massa. Jag brukar rensa lite då och då i garderoben, ta bort sådant jag inte längre använder/har tröttnat på 😛

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: