Dark Mode Off / On
Sjukdomar

Renare luft, för allergiker.

Jag har sedan 2000 astma. Egentligen hade jag nog astma redan tidigare men då visste jag inte om det. Min astma bröt ut på jullovet i nian. Jag minns att det startade med klåda i halsen efter en valnöt och sedan fick jag åka till vårdcentralen för att få hjälp och inhalera. Märkligt nog skrev man inte ut någon medicin åt mig förrän ett helt år senare och efter detta har jag då haft astmamediciner och uttalad astma. Förutom min astma har jag haft allergi sedan jag var liten, jag minns faktiskt inte när jag fick allergi.
Hur som helst, vet ni att om man är allergisk kan dålig luft orsaka astmaanfall? För mig märks detta tydligt i dammiga miljöer, så fort jag befinner mig i ett rum där det är damm så får jag svårt att andas. Därmed behöver jag städa ofta och ha rent i luften, vid sådana tillfällen kan en luftrenare vara ett alternativ för en familj. När jag fick chansen att skriva om detta kändes det som en bra och äkta sak att förmedla. Att ha astma är verkligen inget jag önskar någon annan, ens liv ses lätt som något som är krångligt för andra.

Eftersom mitt hem är städat och har ren luft märker jag tydligt när luften är annorlunda på platser där luften är mer torr och inte ren. Det drar ihop sig på en gång och jag mår inte alls bra. Jag tycker nog alla offentliga platser borde ha luftrengörare så alla kunde befinna sig där. Det skulle bli så mycket trevligare att leva för alla med sjukdomar inom astma och allergi.

10 Comments

 1. vilken jättebra idé! 😀

  sv; ja, och jag kan bara tänka mig hur det är att få vara där i verkligheten! 😀

 2. Hejsan har läst din blogg ett tag , trevligt att läsa den
  Jag köpte en luftrenare, denna tar bort allt vad pollen är och damm och oren luft, denna är kalas, jätte toppen.
  Min dotter behöver ren luft ( är en tjej som inte bildar antikroppar själv och blir jätte sjuk när hon blir sjuk) denna har vi på nästan alltid.
  Denna köpte jag av min son som är återförsäljare av nicken produkter, gå in och läs de har toppen produkter, magnet armband, magnet sulor och jätte mycket annat.

  1. Men hej! Så roligt att höra att du läser och det blir jag jätteglad av att höra :).
   Låter fantastiskt skulle absolut vilja köpa sånt till mitt hem :). Är allergiker och astmatiker själv 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: