Resor och semester.

Vet ni att många åker till Warszawa för shopping och trevligt utbud med kultur. Staden är en blandning av nytt och gammalt och när jag kollar på bilder därifrån slås jag av hur vackra byggnaderna ser ut. Williams pappa har rest en hel del till Polen med jobbet, därmed har jag faktiskt fått en ganska bra inblick i hur landet är. Många har nog en bild av att det inte finns så mycket att se där, men det min sons pappa berättat verkar inte alls stämma med den bilden. När jag då fick möjlighet att skriva om att åka på weekendresor till Warszawa tänkte jag varför inte? Jag gick in på sidan och kollade vad som står och fick en ganska bra inblick i staden. Denna stad är en blandning av gammalt och modernt beskrivs det på hemsidan, man kan ta sig dit med flyg och det är ju perfekt för dem som gillar att flyga. Här i staden kan du besöka museum som berättar om tiden när nazisterna ockuperade Polen och hur människorna där levde under den här tiden. Jag tyckr det är viktigt att ta del av den historien, det är något som aldrig får glömmas bort och det är viktigt för alla att ha kunskap om denna tid.
När det kommer till shopping i Warszawa beskrivs det som ett utbud av vintage och lyx, det första gillar jag. Jag älskar gamla saker och lägger gärna ner lite tid på att hitta kläder och tillbehör från en annan tid. Sen är ju inte lyx något man tackar nej till heller precis. Jag gillar ju att shoppa, och får jag chansen lägger jag mer än gärna ner lite tid på sådant. Fast det är nog ganska typiskt att göra det också, att shoppa blir ju lätt en hobby som man blir extra glad över.

Sponsrat inlägg.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

2 thoughts on “Resor och semester.

  • 27 maj, 2016 at 13:15
    Permalink

    Polen är ett underbart land.Landsbygden är fin med härlig böljande terräng och städerna med sina ofta vackra byggnader.Det är ett kulturrikt land med en intressant historia.Du lär nog inte bli besviken.Ta gärna en lite längre tid för det finns oändligt mycket att se på.

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: