Varm choklad och att bli glad inför veckan.

img_2992

Igår tog jag och unnade mig varm choklad med grädde och minimarshmallows, så sjukt gott ju! Jag drack det och tittade på Gilmore Girls tills William kom hem ifrån Björn.
Alltså visst är varm choklad som godast på vintern? Tycker verkligen det riktigt blir så där perfekt med smak, lika gott som det är onyttigt verkligen! Älskar smaken och ja det är gott!

Under morgonen skrev mamma att hon får semester på torsdag! Hur roligt var inte det?! William har studiedag och därmed tar vi bussen upp till Orsa på torsdagsmorgon och träffar familjen. Det ska bli så himla mysigt och roligt, det var längesen vi sågs nu så det här ska bli roligt. Ser verkligen framemot saken, eftersom jag tänkt ta både en tidig och sen buss kommer jag förhoppningsvis som tidigare år slippa åka med massor med människor. Är det så funkar bussresorna bra, det är när det är fullt med människor på bussen som det inte funkar lika bra.

Imorgon ska jag på cellprov klockan 9:15 och det ser jag inte framemot däremot. Jag får sån galen ångest av cellprov, både före, under och efteråt. Först rädslan för cancer när man får brevet, sedan rädslan för själva gynundersökningen och sen som inte det är nog oron efteråt när man går runt och är rädd för att man kanske har cellförändringar… Jag har ju nu gjort detta några gånger, minns vart enda besök, rent spontant minns jag nog alla mina gynundersökningar genom livet. Jag har verkligen aldrig riktigt vant mig vid det där, men värst är cellprovet. Det gör inte ont eller så men jag blöder alltid efter cellprov däremot.

Nä nu är det middag här, idag står Björn för maten. Imorgon är det min tur, tänkte passa på att handla på stan när jag ändå befinner mig där imorgon. Får väl göra ett besök på Hemköp då, det är trevligt där med nu sen de gjort om.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

54 thoughts on “Varm choklad och att bli glad inför veckan.

 • 5 december, 2016 at 20:37
  Permalink

  Vad kul med lite resa dit?
  Ja gynbesök är jättejobbigt,har väldigt svårt för det.
  Sista jag tog cellprov störtblödde jag,var helt säker på att nått var knas då det aldrig hänt innan.
  Men det var normalt på provet.
  Men väntan innan svaret var jättejobbigt.

  Reply
  • 5 december, 2016 at 20:53
   Permalink

   Ja det ska bli jättekul verkligen, var ett tag sedan vi var dit nu :). Ska bli mysigt verkligen. Usch håller med dig precis i det där! Jag blöder alltid vid cellprov eller ja gynundersökningar, fick dock veta senast att jag har lättblödliglivmodertapp, tydligen slemhinnan som vuxit utanpå? Är tydligen helt normalt och något man kan få efter förlossningen. Eller ja vissa kvinnor får det :).

   Reply
  • 6 december, 2016 at 19:50
   Permalink

   Ja det ska det bli, men vi blir bara där på torsdagen 🙂

   Reply
 • 5 december, 2016 at 21:06
  Permalink

  Den där ser verkligen super god ut! 😉
  Jag gjorde med mitt cellprov för ett tag sen.

  Hoppas det går bra 🙂

  Kram

  Reply
 • 5 december, 2016 at 21:09
  Permalink

  Vad roligt att du ska träffa familjen och det är alltid kul att ha något att se fram emot! 😀 Kramis

  Reply
 • 5 december, 2016 at 22:16
  Permalink

  Men vad gott 😀

  Svar: Absolut det kan jag skriva mer om 🙂 Något speciellt du vill ang den eller rent allmänt? 🙂

  Reply
 • 5 december, 2016 at 22:29
  Permalink

  Mums vad gott 🙂 Och vad mysigt att ni far och hälsar på familjen på torsdag, hoppas ni får det så bra! Och så lycka till imorgon <3

  Reply
  • 6 december, 2016 at 19:47
   Permalink

   Åh ja :D. Så himla gott :). Ja det ska bli jättekul 😀

   Reply
  • 6 december, 2016 at 19:52
   Permalink

   Ja usch det är läskigt! Man blir lika nervös varje gång :/.

   Reply
 • 5 december, 2016 at 23:01
  Permalink

  Mums för varm choklad.
  Jag tycker dessutom att varm choklad smakar ännu mycket godare utomhus när det är lite kyligt ute. Varm rykande choklad från termos. Mums!

  Reply
  • 6 december, 2016 at 19:37
   Permalink

   Ja visst är det gott :D. Håller med det är något speciellt med smaken utomhus 🙂

   Reply
 • 5 december, 2016 at 23:22
  Permalink

  mmm så mummsigt!1

  alltså ja kikar alltid på din snö förr om åren hade ja det alltid till jul men tja nu har det inte blivit då ja sköter bloggen själv ha ha kan inte sånt där men men gör inget allt går slöare då va det nån som sa.. ha ha vem bryr sej det e fint 😀 kramiz

  Reply
  • 6 december, 2016 at 19:52
   Permalink

   Eller hur :D. Älskar varm choklad :D. Visst är det fint :). På wordpress som jag har får man det automatiskt :). Men är nog inte så svårt att lägga in på blogg.se skulle jag tro 🙂

   Reply
 • 6 december, 2016 at 06:53
  Permalink

  Åh men vad gott!
  Jag blev inte alls sugen på varmchoklad nu! 🙂

  Reply
 • 6 december, 2016 at 09:12
  Permalink

  Åh vad gott med varm choklad, älskar att koka egen och sedan hälla grädde över, riva choklad och sedan ta lite chokladsås på grädden, en sockerbomb som heter duga men ibland förtjänar man det lilla extra!

  Reply
  • 6 december, 2016 at 20:19
   Permalink

   Åh mums så gott! Låter helgott :D. Klart man förtjänar det ibland 😀

   Reply
 • 6 december, 2016 at 11:40
  Permalink

  Nämen åh vad gott! Det var länge sedan med varm choklad och lite annan god topping över! 😀

  Sv; hehe tack ska du ha 😀

  Reply
  • 6 december, 2016 at 20:17
   Permalink

   Visst är det gott :D. Du får passa på att göra lite 🙂

   Reply
 • 6 december, 2016 at 11:47
  Permalink

  Åh, så smarrigt!!! Jag är lite nyfiken (jag har inget med det att göra egentligen), men är Björn din sons pappa? Är ni särbo eller “bara” vänner?
  Josefine- mamma på uppgång recently posted..Svårstyrt

  Reply
  • 6 december, 2016 at 20:16
   Permalink

   Eller hur :D. Svarade om Björn i din blogg, men vi är vänner och Björn är Williams pappa 😀

   Reply
 • 6 december, 2016 at 18:23
  Permalink

  Varm choklad är grymt gott såhär på vintern! Särskilt med lite grädde i och kanske en liten skvätt rom 🙂

  SV: Tack, det känns bra! 🙂

  Hm okej… den knappen har jag missat… får kolla lite mer noggrannt, se om jag hittar något…

  Reply
 • 6 december, 2016 at 19:39
  Permalink

  Det där såg ju galet gott ut !
  Och allra godast tycker jag att varm schoklad är efter några timmar i pulkabacken, när man kommer in och är sådär genomfrusen 🙂

  Reply
  • 6 december, 2016 at 19:55
   Permalink

   Åh ja det är det :D. Sen håller med efter pulkabacken eller om man åkt skridskor är det supergott 😀

   Reply
 • 7 december, 2016 at 19:44
  Permalink

  åhhh vad sugen jag blev på varm choklad nu 😀

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: