fbpx
Dark Mode Off / On
Tweenieåldern

Den andra advent.

img_2989

Idag har jag mest tagit det lugnt och sovit. Det hade kommit snö när jag gick upp idag, vilket var fint. Man borde ju kanske varit smart då och tagit sig en promenad, men det gjorde jag inte. Istället somnade jag och ganska rejält på soffan runt 14:00 tiden, som jag skrev igår sover jag helt galet mycket nu. Men det är väl kroppen som tar energi som den tappat tänker jag.

Dagarna går galet fort just nu, andra advent alltså. William har hel studiedag i veckan och om allt blir som jag hoppas på kanske vi ska göra något roligt den dagen. Men jag får först veta hur det blir med saken imorgon.

Vet ni vad jag gjort idag förresten? Jag har handlat julklappar, hittade den perfekta julklappen till Björn och han kommer garanterat bli glad över denna. Så himla roligt när man hittar något som är så där perfekt ni vet. När man bara wow och yes jag har hittat precis den rätta presenten.

Tycker ni om att ge julklappar? Eller ja ge presenter överhuvudtaget? Det är så många som skriver om stressen med julklappar nu så blir nyfiken hur det är med er? Jag har aldrig upplevt själva presentköp eller att få presenter heller för den delen som stressande utan mest av tycker jag bara att det är väldigt roligt. Att både ge och få faktiskt, jag tycker om att se någon bli glad för något man gett bort.

Däremot kan jag idag tycka det är jobbigt att det blir en press som vuxen att inte göra någon besviken. Den grejen gillar jag inte, det här man läser eller hör folk säga om att “och så fick jag, som jag inte alls ville ha.” Det är som att det där tanken som räknas inte alls är lika okej idag? Kanske beror på konsumtionshetsen som är i vårat samhälle i stort? Man förväntas liksom att ge något extra av allt liksom?

Många funderingar så här, William kom precis hit och hämtade sina kläder till parkouren och jag ska ta och svara på lite kommentarer innan jag gör något annat. William kommer hem ikväll men han ska äta middag tillsammans med Björn först.

Vad gör ni idag? Den andra advent 2016.

40 Comments

 1. Kul att höra lite om hur du haft det 🙂
  Skönt att ha lite klappar fixade 😉
  Jag har börjat köpa men är inte klar.

  Jag tycker mest det är kul med klappar, känner inte stress över själva julklapparna iaf 🙂 Tycker det är kul att ge bort klappar 😉
  Haha lite kul få nån också kanske 😉

  Kram

 2. Åh det är ju så kul när man hittar den peeerfekta klappen till någon 🙂 Jag har lite svårt för att köpa klappar till en del, för man vill ju att det ska passa och inte bara köpa för köpandets skull liksom..

 3. Jag älskar att ge presenter. Det är så kul att se någon öppna något dom blir så himla glada av och veta att du själv har gett det. Jag köper gärna smågrejer till mina närmaste vänner då och då. Bara för att. Ibland tänker man på dom när man ser någon liten grej i butiken och då måste jag bara köpa det till den personen 🙂

 4. Jag tycker inte heller det är stressande. Det är jätteroligt att ge till andra och även att få! Vi vuxna ger dock inget till varandra men kanske får ta upp det till nästa år igen 🙂

 5. Jag gillat verkligen att ge bort presenter till mina nära och kära…så kul att få göra någon glad och helst av allt köper jag gärna presenter när jag hittar dom och inte på någon speciell dag. Fast är nog mest för att jag själv inte kan hålla presenter hemliga när jag väl köpt dom utan vill ge direkt!?

 6. Guu vad skönt att du har hittat julklapp redan! Jag har inte ens börjat… Men jag tycker absolut om julklappar! Men det ska ligga tanke bakom det, inte bara något stressinköp!

 7. Vad fint du har det! 🙂 Håller med, har själv aldrig upplevt stress i det där med att köpa julklappar, utan tycker faktiskt att det är väldigt kul att få samla ihop härliga klappar till dem man ska ge till 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: