Dark Mode Off / On
Högtider & födelsedagar Tävlingar

Dagen innan julafton och vinst på Bingolotto Kalendern!

Då är det alltså dagen före julafton. Jag passade på att städa och diska lite här hemma, ska strax slå igång tvättmaskinen så jag blir av med lite tvätt också, men sen tar jag någon form av dagen innan julafton lugn. Eller lugn? Man ska ju slå in julklappar, handla något till och fixa med det sista, men tänker mer att man kan försöka in inbilla sig att man får lugn.

Oavsett har jag beslutat mig för att inte stressa, det är inte bra för mig och därmed ska jag ta det så lugnt jag bara kan idag. William sitter vid datorn just nu, och jag vid en annan. Julmusik på högtalaren, försöker få julstämning i kroppen. Upplever dock att det blir svårare att få julstämning ju äldre jag blir.

Jag brukar fundera kring det där, så många som skriver hur juliga de känner sig. Jag har inte känt mig julig sedan jag var barn. Jag minns när jag var 7-8 år och låg i sängen och försökte somna innan julafton för man var så pirrig inför den dagen. Men i samband med att jag blev äldre försvann den där pirriga känslan man hade som barn.

Det var ungefär som när man slutade leka, och sedan några månader senare försökte leka igen och det inte gick längre. Det var som att fantasin med att låta leksaken få liv helt försvunnit. Som att hjärnan lämnat den saken och aldrig mera tog tillbaka den sidan. Tråkigt men så är väl livet antar jag.

Just ja, jag vann idag också. 100 kronor på Bingolotto kalendern jag köpte genom en på jobbet. Eftersom jag bara vunnit 100 kronor tidigare på en Bingolott 1993 och 25 kronor på en Trisslott jublade jag över mina hundra kronor!

Nej nu ska jag duscha, fixa mig och göra dagen innan julafton.

6 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: