Utmattningssyndrom – The Night before Christmas. 

Befinner mig i soffan hemma hos Björn. Ätit middag och tittar nu på tv. Har slagit in dem sista julklapparna och inväntar alltså morgondagens julafton. 

Kan inte riktigt säga att jag förstått att det är julafton redan imorgon? Hur konstigt är det inte och hur fort har inte detta året gått? Jag minns faktiskt förra årets jul och kvällen innan. Minns även nyårsafton men från januari och fram tills nu har jag knappt något minne av. Vad gjorde jag? Jag minns frekvenser av nationella prov, minns frekvenser av våren, små glimtar av sommaren. Jag minns något ögonblick under hösten och jag minns december 2016 när det var som jag vaknade igen. 

Det kanske är därför jag inte riktigt förstår att det är jul imorgon. Jag förstår inte vart 2016 tog vägen, jag förstår inte vad jag gjort om jag ens gjort något. En del av jaget somnade i januari och sov tills december. Nu har jaget vaknat och känner sig förvirrad av tid och rum. Som en passagerare i livet har min hjärna sovit i 12 månader, och precis vaknat igen. Vaknat med nya insikter och nya känslor, mitt inre är förändrat.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

4 thoughts on “Utmattningssyndrom – The Night before Christmas. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: