Dark Mode Off / On
Utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom – The Night before Christmas. 

Befinner mig i soffan hemma hos Björn. Ätit middag och tittar nu på tv. Har slagit in dem sista julklapparna och inväntar alltså morgondagens julafton. 

Kan inte riktigt säga att jag förstått att det är julafton redan imorgon? Hur konstigt är det inte och hur fort har inte detta året gått? Jag minns faktiskt förra årets jul och kvällen innan. Minns även nyårsafton men från januari och fram tills nu har jag knappt något minne av. Vad gjorde jag? Jag minns frekvenser av nationella prov, minns frekvenser av våren, små glimtar av sommaren. Jag minns något ögonblick under hösten och jag minns december 2016 när det var som jag vaknade igen. 

Det kanske är därför jag inte riktigt förstår att det är jul imorgon. Jag förstår inte vart 2016 tog vägen, jag förstår inte vad jag gjort om jag ens gjort något. En del av jaget somnade i januari och sov tills december. Nu har jaget vaknat och känner sig förvirrad av tid och rum. Som en passagerare i livet har min hjärna sovit i 12 månader, och precis vaknat igen. Vaknat med nya insikter och nya känslor, mitt inre är förändrat.

4 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: