Dark Mode Off / On
Questions & Answers

Bloggutmaning dag 20.

Tänkte var med i den här bloggutmaningen.  Gör jag alltså en dag fram tills slutet av mars.

Detta är en del av sweetwords och maxarna utmaning  #maxword.

20 – En To do lista

Alla människor borde nog ha en To do lista men jag har ingen. Jag hade förut men inte längre. När jag smällde in i väggen så gav jag upp mina det här ska jag göra listor och började istället ha, idag ska jag klara av listor. Någonstans känns det bättre. Jag känner såldes längre inte att jag måste uppleva något eller göra saker, utan jag kämpar med att ta dagarna så som de kommer istället. Låter nog konstigt i den är världen där man ska hoppa fallskärm, ligga med 50 olika personer, ha sex med någon av samma kön eller åka jorden runt.

Men jag vill inte längre ha listor för saker jag måste göra. Jag vill ha listor för vad jag orkar göra, det känns bättre för mig. Jag slipper kraven och pressen på att jag misslyckats då med det jag inte gjort. Med en lista på saker för dagen upplever jag bra saker varje idag istället för stressar inför allt det jag borde göra men inte ännu gjort.

36 Comments

 1. Klokt ändå att ha listor med saker man ska klara av för dagen och inte måsten när man är utmattad. Jag gillar dock to-do-listor eftersom jag blir nöjd av att få pricka av saker och får en bättre översikt då 🙂

 2. åhh förstår vad du menar, vill inte heller ha listor över saker jag måste göra utan saker jag orkar o vill! 😀

 3. Förstår verkligen känslan. Tycker det är sådan himla hets om att göra så mycket hela tiden? Den ena grejen värre än den andra. Och sakerna lockar väl ibland när man mår riktigt bra och längtar efter äventyr, men den senaste tiden har det för mig, och för dig som jag förstår, handlat mer om att bara ha en fungerande vardag som man mår okej och förhoppningsvis bra av. Och ibland behöver det ju inte vara mer än så. Det är tillräckligt.

  1. Visst är det så, håller med dig verkligen. Alla ska liksom toppa hela tiden. Vara värre än någon annan eller liksom titta vad jag lyckats med. Istället för att bara stanna upp och fundera på om det är så viktigt att ha lyckats hela tiden? Jag stressade mig igenom så många saker ett tag, skulle bli klar med saker. Men fick aldrig den där kicken som alla pratar om utan till sist pangade jag istället. Visst är det roligt att ha mål, men målen ska ju vara något för en själv inte för att toppa hela tiden.

 4. Det tycker jag låter riktgit bra. När jag inte orkar med mig själv men har måsten så göra jag så med, tar bort allt som inte är viktigt och sedan är extremt snäll med mig själv. Men hellre det än massa måsten som jag inte grejar i alla fall

 5. Åh sådana är jättefina! Mina föräldrar samlar också på liknande, fast i avlånga glas och inte i vinglas! 😀

  Sv; ja, det är alltid kul att fynda saker ifrån Ikea! Tackar 😀

 6. Olika listor passar till oilka personer =)… bara man finner en sort som passar för just en själv! Tänk ändå att: Vad skönt att du har hittat en som passar för dig, det är stort!! Ha en fin vecka tjejen, ta hand om dig!

 7. Jag älskar listor,hihi. Fina Gynning glas har en hel hög med dem, en trogen samlare;)
  Svar: Ja vi hade en fantastiskt kväll, vi var lite trötta efter eventet dock. Sådana anspänningar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: