Skrinet ovan har min mamma skapat. 

Jag lovade mig själv idag att INTE sova middag. Det gick ganska bra framåt en så där halv fyra, jag kände i hela mig att jag kommer inte längre att kunna motstå trycket från insidan av sömn och visst var det så. Jag somnade, sov i och för sig inte allt för länge men eftersom jag verkligen försökte vara vaken kändes det lite ledsamt.

Jag vet hur det är, eller åtminstone tror jag mig veta. Min kropp behöver sömnen, och att jag sover en stund på dagen och hela nätterna är väl för att min kropp helt enkelt behöver det. På något vis blir det dock ganska jobbigt eftersom jag inte kan sova middag för resten av livet.

Sen är det ju även allergisäsong för mig och det gör mig ju trött med. Som astmatiker och allergiker påverkas jag ju av att det nu börjar komma pollen flygande i luften. Jag har ätit tabletterna nu sedan i januari, jag började nämligen känna av något redan då. Det hjälper ju i alla fall lite, men om ett tag när insekterna i form av myggor, knott och bromsar vaknar till kommer jag behöva dubbelt av tabletterna för att klara sommaren. Det gör mig ju också trött, så ja det är kul med tröttheten nu. Trött på trött liksom.

Det är absolut inte kul att vara trött jämt. Men vad gör man? Jag får väl ta mina små sömnstunder och helt enkelt ha det så. Någonstans är det väl vad min kropp behöver.

31 kommentarer

 1. Känner igen mig så i din text. Känner mig tröttare nu och dem senaste dagarna har jag med tagit vilostund på dan ,annars är väl inte det nån favorit hos mig .. känner mig så seg efteråt.

  Ja jag tror kroppen o knoppen behöver det ändå, en stund att vila på dan 🙂

  Hoppas du får en bra kväll<3

 2. Ett råd, lyssna på Din kropp,
  jag själv är dålig på det å jo jag kraschar ju ibland just därför,
  jag tror ju Du behöver sova,
  kroppen läks då Du sover.

  1. Du har så rätt <3. Jag försöker att göra det, men hade verkligen velat vara vaken idag :). Men lyssnar på kroppen och ger det den vill ha som idag när jag sov. Men ibland skulle jag verkligen vilja slippa sova middag :). <3

 3. ja är oxå trött på att vara trött ha ha ja men så är det jobbigt vet va du menar men försöker i bland bara sova lite
  vet du ett bra knep ?
  ha en nyckelknippa i handen somna .. när du tappar nycklarna Då har du s ovit färdigt
  ett bra knep funkar ätt bra faktiskt

 4. Kan tänka mig att det blir extra tungt om du även äter allergitabletter…men tror inte att du alltid kommer behöva sova middag!☺ det blir piggare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa