Dark Mode Off / On
Reklam

Vågar.

Inlägget är sponsrat.

Det finns vissa prylar man har en slags hatkärlek till. En sån pryl för mig är vågar, när det pekar neråt känner man en ljuv kärlek till denna sak, men när den pekar uppåt känner man mer ett hat mot den. Eller ja det är nog mer ett självhat man känner när vågen pekar uppåt, glädjekänslor mot den när den pekar neråt men självhat när den pekar uppåt.

Åtminstone är det så för mig, jag har alltid haft våg hemma, på gott och ont. Som matmissbrukare är det väl inte den bästa inredningsprylen direkt. Man väger sig allt för ofta och det är verkligen inte alls bra. Jag har nog alltid önskat att jag var en sån där som vägde mig en gång i veckan, eller som inte vägde mig alls. En sån där människa som inte brydde sig helt enkelt. Det är jag tyvärr inte, däremot har jag alltid varit ”duktig” med att ställa mig på vågen när William sovit så han själv har inte direkt upplevt vågar på det sättet här hemma.

Men nu till saken då, vågen jag har hemma. Ibland undrar jag om den stämmer eller inte? Den verkar så konstig på något vis som den lever ett eget liv ibland, har ni också såna vågar? När den ena dagen kan visa en vikt på -4 kg kan den dagen efter visa en vikt på +4 istället. Så där gör den alltid, jag borde kanske köpa mig en ny och tanken har slagit mig. En bättre och kanske mer prisvärd än en man vunnit på tipspromenad. Dessutom skulle jag haft mig en som faktiskt visar på riktigt vad jag väger så jag slipper gå runt och undra och stressas upp av sånt. Äger ni våg? Eller är ni såna där som jag önskar mig själv var som bara väger sig när det egentligen bara behövs.

Inlägget är ett samarbete.

2 Comments

  1. Hmm det låter sannerligen som din våg inte riktigt väger som den ska. Så stor skillnad borde det inte vara på så kort tid.
    Du väger dig ofta. Jag är precis tvärtom istället. Jag väger mig jätte sällan. Vet inte om det är förnekelse eller vad det är. Jag menar, ser man inte att man gått upp så finns det inte. Tänk vad man kan inbilla sig saker..

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: