Dark Mode Off / On
Böcker

Ett paket med böcker skrivna av Selma Lagerlöf. En del av svenska bokklassiker.

Jag blev medlem i Bonniers bokklubb för att få Mon Amie koppar för ett tag sedan. Kravet var sedan att köpa tre böcker till pris av prisklass ordinarie så jag slog till med dessa tre klassiker. Så oerhört fina böcker, brukar inte handla pocket annars men tycker att dessa böcker med sådan fin utsida helt klart kunde få vara ett undantag.

Kejsaren av Portugalien har jag sett på tv som barn/ungdom. Min vän Anna frågade mig just på Instagram om jag minns serien och visst gör jag det. Jag tror man förfärades lite som ungdom med tragedin i historien. Det ska bli spännande att läsa den.

Gösta Berlings Saga har jag mest hört namnet på. Men aldrig läst eller har kopplingar till. Det ska bli spännande att ta mig igenom denna klassiker.

Jerusalem känner jag till. Den gick som tv-serie och jag vet att jag och mamma såg den på tv tillsammans. Vill minnas att den är ganska hemskt och att den ska ha kopplingar till Dalarna.

18 Comments

 1. Höll på att skriva, ska jag vara ärlig 😉
  Nä men allvarligt så var boken inte bra,
  kanske inte ”dålig”,
  men nä inte riktigt min grej 😉
  Nils Holgerssons underbara resa och Anna Svärd är mina favoriter.

  Har Du inte läst Selma Lagerlöf i skolan?
  Tror det ingick i svenskan på gymnasiet – 94/95

  1. Gillar ärlighet så det är bra :D. Intressant ska se vad jag tycker med :D.
   Nils Holgersson högläste min mellanstadielärare ur vet jag, men minns den knappt :).

   Nej aldrig, i nian så skulle vi läsa en bok av valfri ”arbetarlitteratur” och då fick vi utdelat några svenska författare. Ville läsa Vilhelm Moberg men fick istället läsa Moa Martinssons Mor gifter sig. Läste Utvandrarna (samtliga böcker) och Raskens när William var bebis sen. Har även läst Röda rummet av Strindberg :). Men nu ger jag mig på Selma 😀

 2. kejaren av potugalien såg ja för bara några veckor sen vi lånade på bibblan filmen så skoj man kan göra de såna här gamla kult filmer om man säger

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: