Städning.

Sponsrat inlägg.

Det finns en sak som inbringar ett lugn hos mig och det är ett städat hem. Ett hem utan smulor eller småsten på golvet. Ett hem där allt är fint och dammfritt, jag älskar känslan av att ha det städat hemma och när det är städat mår jag bra. Jag har vid flertalet tillfällen tänk hur det skulle vara att skaffa mig städhjälp. Det är lite tabu att skriva om sånt, men samtidigt så tänker jag att ett sånt moment skulle verkligen kunna få mig att släppa vissa saker, om någon storstädade här varje vecka. Det finns ju en del som kör med vikariepool för företag. Vilket jag tror kan ge en hel del jobbmöjligheter för många, jag har faktiskt själv varit i vikariepool vid flertalet tillfällen innan jag började jobba som lärare, jag har städat, jobbat inom vården, på förskolan och även i skolan. Det är perfekt jobbtillfälle om man är ung och behöver lite extra inkomster. När jag gick på gymnasiet (innan jag hoppade av) så jobbade jag och städade stugor på somrar och vintrar. Det var visserligen inga stora inkomster men det var pengar och ganska roligt. Jag minns när vi hade vad som kallades för “storstäd” det betydde att de som lämnat stugorna betalat för att slippa göra någonting. Ungefär som vid hotellvistelse, men ibland var det som att man skulle ta reda på en ren flyttstädning.

Då undrar ni kanske vad jag menar med flyttstädning? Tänk er att ni skulle flytta från ert hem, ni hyr en flyttstädning i Göteborg som ett exempel, eller Falun, Stockholm och alla ställen där ni är ifrån, jag har faktiskt lite koll på vart ni som läser bor då jag har ett plugin som visar vart ni är ifrån. Här ber ni personerna städa allt, ni slipper precis allt det där jobbiga med städningen. Fönster, lister, golv och ytor, så var det även med storstäd i stugor många gånger. Men det här genererade också i mer tid, så många gånger tyckte man bara att det var roligt.

Är nog lite sådant jag känner att jag skulle vilja ha i hemmet själv, någon som gjorde rent ytor så jag kunde lägga tid på annat. Man kan ju drömma i alla fall.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

4 thoughts on “Städning.

 • 8 oktober, 2017 at 13:57
  Permalink

  Älskar också att ha det städat. Dock har jag fått släppa lite på det så jag inte går sönder
  ?

  Reply
  • 8 oktober, 2017 at 21:46
   Permalink

   Sådan skön känsla :). Man mår bra av sånt, men vet lär också släppa på saken :/

   Reply
 • 8 oktober, 2017 at 14:27
  Permalink

  Jag drömmer också om att kunna anställa någon annan att städa mitt hem med jämna mellanrum!:P

  ps. Nu har jag dragit en vinnare i senaste souvenirtävlingen på bloggen!:)

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: