Dark Mode Off / On
Fika & måltider Författarens egna ord.

Pannkaksmiddag på en torsdag och hur minnen påverkar oss.

När jag var liten var pannkakor på torsdagar något vi hade. Speciellt om min mormor var på besök då hon alltid tyckt att det varit så gott. Det är barndomsminnen för mig, mormor som stod i vårat kök och stekte pannkakor och så åt vi syskon tillsammans. Det var innan min yngsta syster föddes och jag tänker alltid på köket på Staren vid såna tillfällen.

Det är spännande det där vad man räknas som sitt barndomshem. För mig är det Staren, vi bodde där från jag var sex år tills jag var tretton år. Det är där jag tänker på alla gånger jag lekte med vänner och drömmer jag om Orsa så är det där jag bor. Det är mitt hemma när jag tänker på Orsa. Lika så drömmer jag mycket om min mormor och morfars bostad i Maggås utanför Orsa. Sa till mamma för någon vecka sedan, julen är ju inte den samma sedan jag var runt 13 år. Det beror nog på att min morfar dog där den sommaren och således slutade vi fira jularna i Maggås. Innan var vi alltid där och jag tror att jag förknippade julen just med det stället. När morfar dog så försvann känslan för mig av julen.

Med den saken menar jag inte att jag inte uppskattar julen, men jag har inte längre någon julkänsla. Den är som bortblåst för mig på det sättet. Jag älskar att se William njuta av julen och se hans julglädje men min egen finns inte där, lika så är det med min egen födelsedag jag känner inte så mycket för den heller. Kanske blir det så dels för man är äldre men också för att saker förknippat med tiden förändras med åldern också? Jag önskar ibland att jag hade den där julkänslan kvar som så många fortfarande verkar ha, den saknar jag helt.

Related Tags:

10 Comments

  1. Var gång Du skriver om Orsa eller om jag läser Orsa nånstans så tänker jag på Björnparken 🙂

    Julfeeling eller inte, ja det verkar finnas två läger… de som går igång redan i oktober å de som inte direkt har samma jullängtan. Jag firar jul å gör det bästa för Elin, vore jag själv skulle nog jul få vara mer likt vardag.

    1. Åh :). Var många år sedan jag var i Björnparken eller Rovdjurscentrum som det heter numera. Var nog där när jag var 8 år senast :D. Ja det är nog så? Tror att man har olika uppfattningar 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: