Jag skrev ju igår att jag varit på massage. Idag var jag helt mörbultad i ryggen men det är så skönt idag. Nog för att vänstersida fortfarande har en hårdhet men det är absolut mjukare och någon huvudvärk har jag inte haft idag. Det känns lyxigt, det kanske är så att jag lär ta massage för att slippa min spänningshuvudvärk och må bra.

Jag har suttit i utvecklingssamtal i två dagar så skönt när man fått mycket sånt avklarat. Det blir lite av att känna att man checkat av något. Jag har förutom det även haft en intervju som ska jag använda mig av i utbildningen till specialpedagog så då var även den saken avklarad. Det är skönt verkligen, när man har gjort saker man sedan kan checka av och släppa. Jag gillar sådant, att lämna saker och göra något nytt.

Nu på kvällen har jag pratat med Lisa och städat, det är också en härlig känsla. Att veta att nu har man det rent hemma och inte behöver tänka på det imorgon. Funderar lite på att börja med mina listor igen, för det ger mig ett lugnt att checka av och släppa saker. Jag tror jag helt enkelt behöver det för att se allt jag gör, och inte bara tänka på allt jag inte gjort eller borde göra. Jag vet att jag måste bli bättre på att helt enkelt se det jag gör och sluta tänka på sånt jag inte gjort. Att jaga det man ska göra hela tiden gynnar varken mig eller någon annan. Jag tror i regel att folk borde bli bättre på den saken, att slappna av och tänka att det löser sig. Rom byggdes inte på en dag och det gör inget annat heller, det som inte är klart idag kanske behöver tid för att bli klart istället för att man ska hetsa ihop något.

Det här handlar nog också lite om att våga släppa kontrollen och att liksom tänka att det löser sig, och gör det inte är det då så stor sak? Vad kan man göra mer än att ta ett djupt andetag och bara vänta in saken. Varför ska allt hetsas och stressas fram? Vilken produkt blir bra av att bara rusas fram och slängas på mer och mer bränsle? Man kan inte bara ösa på mer och mer bränsle till sist ger man upp både mentalt och psykiskt, man måste lita på sin och andras förmåga mer och sluta försöka kontrollera det man inte kan kontrollera.

Jag är den som ofta litar mer på andra förmåga än mig egen, vilket gör att jag blir oerhört uppstressad av människor som försöker kontrollera mig för mycket. Det stressar mig något oerhört att vara bevakad och granskad. Jag behöver liksom bara få förtroendet att jag vet vad jag gör, först då känner jag att min produkt kan bli helt färdig innan det så stressar jag upp mig, något jag försöker att tänka till på hela tiden i varje minut.

16 kommentarer

  1. Jag tror att man borde unna sig mer massage gör att må bra både fysiskt och psykiskt. Jag gillar listor och vill även bocka av när jag har klarat av en sak. Visst jag är även en kontrollmänniska men det är inget negativt. Kanske gentemot sig själv för att man ställer stora krav på sig själv. Ta hand om dig// kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa