Ett städat hem och doften av ett liv.

Jag skrev ju igår att jag varit på massage. Idag var jag helt mörbultad i ryggen men det är så skönt idag. Nog för att vänstersida fortfarande har en hårdhet men det är absolut mjukare och någon huvudvärk har jag inte haft idag. Det känns lyxigt, det kanske är så att jag lär ta massage för att slippa min spänningshuvudvärk och må bra.

Jag har suttit i utvecklingssamtal i två dagar så skönt när man fått mycket sånt avklarat. Det blir lite av att känna att man checkat av något. Jag har förutom det även haft en intervju som ska jag använda mig av i utbildningen till specialpedagog så då var även den saken avklarad. Det är skönt verkligen, när man har gjort saker man sedan kan checka av och släppa. Jag gillar sådant, att lämna saker och göra något nytt.

Nu på kvällen har jag pratat med Lisa och städat, det är också en härlig känsla. Att veta att nu har man det rent hemma och inte behöver tänka på det imorgon. Funderar lite på att börja med mina listor igen, för det ger mig ett lugnt att checka av och släppa saker. Jag tror jag helt enkelt behöver det för att se allt jag gör, och inte bara tänka på allt jag inte gjort eller borde göra. Jag vet att jag måste bli bättre på att helt enkelt se det jag gör och sluta tänka på sånt jag inte gjort. Att jaga det man ska göra hela tiden gynnar varken mig eller någon annan. Jag tror i regel att folk borde bli bättre på den saken, att slappna av och tänka att det löser sig. Rom byggdes inte på en dag och det gör inget annat heller, det som inte är klart idag kanske behöver tid för att bli klart istället för att man ska hetsa ihop något.

Det här handlar nog också lite om att våga släppa kontrollen och att liksom tänka att det löser sig, och gör det inte är det då så stor sak? Vad kan man göra mer än att ta ett djupt andetag och bara vänta in saken. Varför ska allt hetsas och stressas fram? Vilken produkt blir bra av att bara rusas fram och slängas på mer och mer bränsle? Man kan inte bara ösa på mer och mer bränsle till sist ger man upp både mentalt och psykiskt, man måste lita på sin och andras förmåga mer och sluta försöka kontrollera det man inte kan kontrollera.

Jag är den som ofta litar mer på andra förmåga än mig egen, vilket gör att jag blir oerhört uppstressad av människor som försöker kontrollera mig för mycket. Det stressar mig något oerhört att vara bevakad och granskad. Jag behöver liksom bara få förtroendet att jag vet vad jag gör, först då känner jag att min produkt kan bli helt färdig innan det så stressar jag upp mig, något jag försöker att tänka till på hela tiden i varje minut.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

16 thoughts on “Ett städat hem och doften av ett liv.

 • 11 oktober, 2017 at 20:59
  Permalink

  Härligt att Du mår bättre, för Din spänningshuvudvärk kanske Du behöver både avslappningsövningar och massage.

  Reply
  • 11 oktober, 2017 at 21:04
   Permalink

   Ja jag tror det, är ju absolut stressrelaterat och när man varit utmattad så lär man nog vara extra noga med signalerna så man inte åker dit igen 🙂

   Reply
 • 11 oktober, 2017 at 21:52
  Permalink

  Skönt att du mår bättre och så underbart med ett nystädat hem! 😀 Kramis

  Reply
 • 12 oktober, 2017 at 10:15
  Permalink

  Det låter så skönt med massage! Skulle vilja testa det någon gång. Hoppas du slipper huvudvärken fortsättningsvis.

  Reply
 • 12 oktober, 2017 at 14:27
  Permalink

  Jag har jätte svårt att låta bli att övertänka allt..

  Reply
 • 12 oktober, 2017 at 15:44
  Permalink

  underbart med massage 🙂 jag har problem med mina axlar så måste gå mellanåt och det är så skönt.

  Reply
 • 12 oktober, 2017 at 17:03
  Permalink

  Skönt att huvudvärken har släppt nu och skönt att kunna checka av saker!☺

  Reply
 • 12 oktober, 2017 at 17:14
  Permalink

  Jag tror att man borde unna sig mer massage gör att må bra både fysiskt och psykiskt. Jag gillar listor och vill även bocka av när jag har klarat av en sak. Visst jag är även en kontrollmänniska men det är inget negativt. Kanske gentemot sig själv för att man ställer stora krav på sig själv. Ta hand om dig// kram

  Reply
  • 12 oktober, 2017 at 20:12
   Permalink

   Jag tror också det. Man får ju rensa mycket och dessutom hinner man koppla av helt och hållet :).
   Förstår det med kontroll jag är verkligen lika 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: