När tredje ljuset brinner, vi juleklappar syr och vi bakar kakor och har ett fasligt styr.

Då var det exakt på pricken en vecka kvar till julafton. När jag var liten tyckte jag det allra bästa var när advent och julafton inföll på samma dag. Helt enkelt för att det kändes som man räknade ner rätt då. Det är sju ynka dagar kvar till julafton, är det inte konstigt?

Det som är ännu mera konstigt är vetskapen om att det är nyårsafton om två veckor, vilket kommer betyda att 2018 alldeles strax infinner sig. Då fyller min mormor år, den 1 januari. Min mormor är tvilling kanske jag ska berätta också, hon och hennes tvillingbror föddes den 1 januari så det har alltid varit lätt att komma ihåg hennes födelsedag.

Om en stund kommer min mamma och hennes man samt min mormor hit. Jag längtar så. Det ska bli jättekul att ses verkligen.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

16 thoughts on “När tredje ljuset brinner, vi juleklappar syr och vi bakar kakor och har ett fasligt styr.

 • 17 december, 2017 at 13:40
  Permalink

  Oj tänk vilken stor skillnad det varit i ålder om Din mormor föds 31 december i stället för 1 januari… ett helt år fast ändå knappt någon skillnad i minuter räknade.

  Ha en fin 3dje advent, kram

  Reply
  • 17 december, 2017 at 17:35
   Permalink

   Ja verkligen :). Är nog kul att vara född så för först på året :D. Detsamma <3

   Reply
 • 17 december, 2017 at 16:23
  Permalink

  Läskigt hur snabbt tiden går, att det snart är julafton :O

  Reply
 • 17 december, 2017 at 17:16
  Permalink

  Härligt med lite adventsbesök!☺ jag hade en kompis när jag var liten som fyllde år 1 januari, alltid så lätt att komma ihåg!

  Reply
  • 17 december, 2017 at 19:31
   Permalink

   Ja verkligen :D. Har längtat länge efter detta :). Så roligt det där med din kompis 🙂

   Reply
 • 17 december, 2017 at 22:18
  Permalink

  Hehe ja oj svårt att föreställa sig, får se hur nyår blir i denna lgh då, om det smälls mera här

  Reply
 • 18 december, 2017 at 08:48
  Permalink

  När jag blev medveten om att fjärde advent inte sammanföll med julafton, blev jag först förvirrad och sen besviken, så i år är jag nöjd haha.
  Har en f.d vän som fyller 1/1, en f.d som fyller 24/12 och nu har jag min bästa vän som fyller 25/12.
  Det är svårt att glömma de födelsedagarna 😉

  Sen jag flyttade hit jobbar jag i en Willys- butik, det var liksom vad som fanns att få för en gammal tant som inte orkar jobba heltid 😉

  Kram

  Reply
  • 18 december, 2017 at 20:35
   Permalink

   Haha ja det är ju lite så jag tror många barn känner :). Så roligt :D. Ja är ju lätt att komma ihåg så där :D. Roligt att jobba i butik i alla fall 🙂

   Reply
   • 19 december, 2017 at 09:19
    Permalink

    Eftersom jag älskar att prata och skoja med folk är butiken ok att jobba i….har alltid jobbar med kontakter av olika slag…
    Kram

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: