Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Böcker Ett dalaliv

Böcker och Dalahästar.

I lördags när jag besökte min bror hade han lite saker att ge till mig. Han vet att jag samlar på böcker av Elsa Beskow, samt dalahästar.

Det är alltid lite extra roligt när man får sådant man samlar på. Dalahästarna spelar stor roll in i mitt hem med känsla av Dalarna. Det är nog lite typiskt för oss här att vara stolta över vårat ursprung. Långt ifrån alla platser i landet känner stolthet från sina rötter.

Det är en timme kvar tills jag dagen börjar. Jag har utvecklingssamtal idag, imorgon och på torsdag. Veckan kommer att bli intensiv, det är märkligt i läraryrket att trots all stress så blir det alltid ännu mera på våren. Hur som helst blir lite annat också, fixar naglarna imorgon och ska vara med i marknadsundersökning på onsdag. Tror att det här kan bli bra, om inte annat på fredag när jag kanske får lite andrum.

Vad ska du göra idag?

30 Comments

 1. Vilken fin gåva från din bror <3
  Har idag inte gjort så mycket förutom att bloggat, fotat och vart i skolan för den delen.

 2. Känner så igen dig med att man är väldigt stolt över sitt ursprung… så är det hos oss med men ännu mer (vad jag har märkt med mitt släkte iaf) att ju längre upp dessu ännu mer värnas det om att ta hand om varandra och visa sin gästfrihet! Händer det något och det är miltals till närmaste hjälp så är det ytterst viktigt att man har god kontakt med de närmaste personerna man har. Mitt hjärta slå stora slag för våra samer<33 Känner en sådan tacksamhet att ha fått lära detta på nära håll som jag har fått de senaste tiden, finns inga ord hur lycklig lottad jag känner att jag har där. Ha det super och ta hand om dig =)

 3. Så härligt att känna den stoltheten över sitt ursprung. Vi kanske inte har lika tydliga symboler som dalahästen att pryda hemmet med här, men jag brer nog på min dialekt liite extra när jag åker härifrån och sannolikheten att jag skulle hänga ut en skånsk flagga är nog något större än att jag skulle hänga ut den svenska. Jag känner väldigt stark anknytning till Skåne 🙂

  1. Åh ja :). Tänker ändå att det är lite så med Skåne också. Hört flera som känner så som flyttar hit till Dalarna. Att de känner extra kärlek till Skåne :).

 4. Jag är avundsjuk… det vet Du ju 😀
  jag har en del Elsa Beskow-böcker, dem är icke gamla utan nytryck.

  Dalarna liksom Lappland är två typiska landskap där många är stolta över sina rötter.

  1. Förstår det :), velat ha denna sagoskatt i många år så är glad att jag lyckades börja samla.
   Fint med nytryck också :D.

   Visst är det så :). Tror det är vissa landskap där vi känner lite mer för våra rötter :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa