Chiapudding till frukost.

Jag slängde ihop ingredienserna för en chiapudding igår kväll. Detta då jag ville ha något enkelt att äta till frukost som även är bra för magen. Min mage mår nämligen inte så bra just nu, men det är ju så när man har IBS. Under vissa perioder så funkar det jättebra sedan blir det bakslag, jag har ju som ni vet varit sjuk också så misstänker att det kan vara bidragande.

Så vad hade jag då i denna? Chiafrön 2 msk, 2 dl mandelmjölk, 0,5 dl havregryn och ungefär 1msk linfrön, kryddade med lite kanel. Rörde runt allt och ställde in i kylskåpet över natten. Serverade allt med hallon och blåbär.

Det är gott och enkelt. Min mage mår bäst om den får en sådan här start på dagen. Vad äter du till frukost?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

30 thoughts on “Chiapudding till frukost.

 • 8 april, 2018 at 10:10
  Permalink

  Vanligtvis äter jag inte frukost, blir typ brunch eller lunch 😉

  Chiapudding har jag aldrig smakat, det är nått med chiafröna som säger STOPP 😉

  Reply
  • 8 april, 2018 at 18:08
   Permalink

   Så gjorde jag också förut, men försöker vara snäll mot magen numera :D.

   Chia är jättegott tycker jag :D.

   Reply
 • 8 april, 2018 at 10:45
  Permalink

  Stiger upp tidigt för att få i mig mina 2 koppar kaffe, jag är kräsen med mitt kaffe så den måste jag bara ha än allt annat =P… sen så får jag frulle på jobbet! Då dukas det upp en trevlig frukostbuffé för oss personalen, en enklare variant av hotelfrukost men det är både varmt å kallt så ska inte klaga alls. På lediga dagarna så blir det smoothie eller brunch-liknande =)… man ska leva livet och gör sitt liv till en fest varje dag! Ha en fin TREVLIG VECKA nu tjejen, många kramar<3

  Reply
  • 8 april, 2018 at 17:58
   Permalink

   Härligt det låter med sådant på jobbet, tänkt på sånt ibland hur mysigt det skulle vara att starta dagen med frulle på jobbet. Vi brukar få det när det är något speciellt 🙂

   Reply
 • 8 april, 2018 at 11:16
  Permalink

  Hoppas att magen mår bättre snart och gott ned chiapudding

  Reply
  • 8 april, 2018 at 17:57
   Permalink

   Ja i alla fall blir bättre, men är ju så här med IBS är ju kroniskt mer eller mindre :/

   Reply
 • 8 april, 2018 at 12:18
  Permalink

  Jobbigt med IBS’en 🙁 Men mums med chiapudding! Det får jag nog göra en till imorgon 🙂

  Reply
  • 8 april, 2018 at 17:55
   Permalink

   Ja det är inte kul direkt :(. Visst är det gott :D. Perfekt också, nyttig och bra start på morgonen 😀

   Reply
 • 8 april, 2018 at 17:05
  Permalink

  jag har provat chiapudding två gånger minst men tycker tyvärr inte om det 🙁

  Reply
 • 8 april, 2018 at 17:26
  Permalink

  Jag äter nästan alltid havregrynsgröt med bananslantar och kanel på morgonen. Annars fil med banan eller knäckebröd med ost eller grönsaker.
  sv: Vad kul att du skriver att min syster och jag är lika! Vi brukar annars bara höra att ingen i syskonskaran är den andra lik, haha. Tycker det är så roligt att se syskonlikhet 🙂

  Reply
  • 8 april, 2018 at 17:53
   Permalink

   Gott :). Havregrynsgröt är absolut en favorit här med :). Men var ett tag sedan jag åt det nu 🙂

   Reply
 • 8 april, 2018 at 21:00
  Permalink

  Jag har faktiskt aldrig smakat chiapudding! Har länge tänkt att jag skall göra det, men har ännu inte blivit av. 😀

  Reply
 • 8 april, 2018 at 21:15
  Permalink

  Jag varierar min frukost nu för tiden. Ibland blir det smoothie med spenat och avokado och havregryn och massor av andra ingredienser, ibland blir det grekisk yoghurt med hemgjord granola och ibland overnight oats med olika kryddningar! ??

  Reply
  • 9 april, 2018 at 21:20
   Permalink

   Så härligt :). Det är verkligen perfekt att göra så :D. Låter gott det du gör själv 🙂

   Reply
 • 12 april, 2018 at 06:37
  Permalink

  Chiapudding äter jag en del i perioder och överlag är det nog så med mina frukostar att jag äter någonting ett par veckor sen byter jag till någonting annat.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: