En resa till tippen, och att provköra en bil.

Jag har varit på tippen idag. Kalla mig konstig, men jag älskar känslan av att slänga bort saker som inte är funktionsdugliga längre. Att fylla ett släp och häva iväg sådant som bara legat och tagit plats. Som aldrig används men finns där, det kändes så bra. Faktiskt helt fullkomligt perfekt!

Efter vi varit på tippen åkte vi hem hit för att hämta skolbänken som William haft. Den har funnits i en skola i Orsa tidigare, så fick min mamma den av min morfar som liten. Sedan fick jag och mina syskon den och efteråt William. Nu hade jag inte längre plats för den, så min mamma skulle ta tillbaka den, så min bror förvarar den på sin vind tills mamma och hennes man kan hämta den igen.

Eftersom jag följde med ut till brorsan så åkte jag även med ut till Kniva, där Björn skulle fixa med Dodgen. Där passade jag på att provköra en bil hem till mig, den är tre år gammal och har åkt väldigt lite. Det gör att bilen är så gott som ny, jag tänkte gå till banken här i veckan och prata om ett lån.

Jag tog körkort 2007, har aldrig ägt en egen bil. Däremot lånat Björns, men nu känns det som det är dags för mig att faktiskt köpa en. Det skulle vara så skönt med en bil, då kan jag och William åka upp till Orsa oftare samt att jag kan vara lite mer spontan.

Nu ska jag knyta skorna och ta mig min dagliga promenad. Hoppas ni haft en fin lördag?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

30 thoughts on “En resa till tippen, och att provköra en bil.

 • 21 april, 2018 at 18:39
  Permalink

  Gillar också att slänga saker som bara legat och tagit plats! Och vad spännande med bilen 😀

  Reply
 • 21 april, 2018 at 20:05
  Permalink

  Du är inte ensam om att älska att slänga saker, dock tar man bara hem nytt hela tiden. Haha!

  Reply
  • 21 april, 2018 at 20:57
   Permalink

   Haha ja det är ju en sak som stämmer :-p. Jag försöker att dra ner på saker att ta hem, försöker tänka om jag behöver sakerna. Min last är nog böcker dock :-p

   Reply
 • 21 april, 2018 at 20:21
  Permalink

  Visst är det skönt att åka till tippen ibland. Det betyder ju bara att man har rensat hemma vilket betyder mer plats.

  Svar: Det är fantastiskt med vår!

  Reply
  • 21 april, 2018 at 22:00
   Permalink

   Absolut :D. Behövde verkligen det :). Hade massa gammal småelektronik som låg här och var trasigt 🙂

   Reply
 • 21 april, 2018 at 20:36
  Permalink

  Jag tog körkortet förra året april och var borta hela sommaren spontanköpte en bil dagen innan skolan började hahah!
  Jag älskar oxå att få rensa! Så skönt

  Reply
 • 21 april, 2018 at 21:09
  Permalink

  Håller med, såå skön känsla att gå igenom saker och sen slänga/skänka/sälja 🙂

  Reply
  • 21 april, 2018 at 21:54
   Permalink

   Verkligen :D. Så skönt att bli av med saker :). I sommar ska jag ge mig på mitt förråd tänkte jag 🙂

   Reply
 • 22 april, 2018 at 01:17
  Permalink

  Skönt att rensa och slänga grejer än att dom ska ligga kvar och ta plats!

  Reply
 • 22 april, 2018 at 06:31
  Permalink

  Visst är det befriande att slänga på tippen.. Älskar känslan när min man gör det.. ? Jag gör det aldrig.. ?? Att ha en egen bil ger en ovärdelig frihet. Lycka till

  Reply
  • 22 april, 2018 at 21:58
   Permalink

   Ja jätteskönt :D. Haha jag tycker det är så härligt när man får slänga iväg :D. Förstår det, står helt klart på något jag vill göra 🙂

   Reply
 • 22 april, 2018 at 07:30
  Permalink

  Håller med, tycker också det är en skön känsla att rensa bort! ? Spännande med egen bil, det är faktiskt otroligt skön känsla, frihet! ?

  Reply
 • 22 april, 2018 at 08:51
  Permalink

  Så spännande att titta på bil. Jag har inte körkort än, men tänker ofta på hur skönt det hade varit med körkort och bil. Det står högt på min to do-lista och som ett av de viktigaste målen i år. Dags att sätta fart nu!

  Reply
  • 22 april, 2018 at 21:55
   Permalink

   Ja det var jättekul :). Är verkligen så sugen på att köpa den nu :D. Förstår att det känns så :D. När man väl får det där kortet är det så värt det 🙂

   Reply
 • 22 april, 2018 at 21:40
  Permalink

  När man väl har bil så förstår man inte hur man kunde leva utan en tidigare! Ger en sådan frihet 🙂

  Reply
 • 23 april, 2018 at 10:17
  Permalink

  Jag älskar också att rensa, så skön känsla efteråt! ?

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: