Läxor och kvällsfika.

Jag hjälpte precis William med hans läxor. Det var svenska och källkritik, samtidigt så värmde vi lite te och jag tog två smörgåsar till middag/kvällsfika. William och hans tremänning åt på McDonalds idag och jag tycker inte om att laga middag för att äta ensam, så det fick bli två smörgåsar med ost samt te till.

Dagen börjar ticka mot kvällning, jag har fixat allt som ska göras för att lägga mig. Ska inte sova just i denna stund men det är alltid skönt att ha saker klara så det bara är att krya ner i sängen sen.

Är du också sådan som anser att det är bland det skönaste som finns? Att lägga sig i en renbäddad säng och snurra in täcket kring kroppen, sluta ögonen och sova. Få vardagliga saker är så sköna enligt mig.

Nej nu får detta vara avslutet för dagens blogg.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

53 thoughts on “Läxor och kvällsfika.

 • 23 april, 2018 at 21:11
  Permalink

  Oh ja jag lindar in mig i täcket. Min man påstår att jag snor hans täcke också ibland men det tror jag inte på 😉

  Reply
  • 23 april, 2018 at 21:20
   Permalink

   Så skön känsla. Haha ja men är nog lika :-p. Vet förut när jag delade säng med sonens pappa att han sa att jag gjorde sånt. HAHA

   Reply
 • 23 april, 2018 at 22:01
  Permalink

  åhh men visst är det bara underbart . men just nu väldigt dålig på att lägga mej ens sover dåligt men annars åhhh

  Reply
 • 24 april, 2018 at 00:28
  Permalink

  Finns inget härligare än att krypa ner i renbäddad säng 🙂

  Reply
 • 24 april, 2018 at 06:10
  Permalink

  Jag håller med dig om att det är trist att laga mat till bara en person.. Mackor funkar alltid.. ?

  Svar:
  Jag jobbar på en statlig skola och utifrån ett regeringsbeslut måste alla inom specialskolan vara utbildade speciallärare. Därför betalar min arbetsgivare (staten) min utbildning. Kravet fanns inte när jag blev anställd.. Och nu kanske det snart slopas.. Så jag har haft tur. Men CSN sista terminen kan nog vara rätt skönt

  Reply
 • 24 april, 2018 at 06:13
  Permalink

  Kom min kommentar fram???
  Det viktigaste var iaf mitt svar till dig.

  Jag jobbar på en statlig skola och utifrån ett regeringsbeslut måste alla inom specialskolan vara utbildade speciallärare. Därför betalar min arbetsgivare (staten) min utbildning. Kravet fanns inte när jag blev anställd.. Och nu kanske det snart slopas.. Så jag har haft tur.

  Reply
  • 24 april, 2018 at 20:16
   Permalink

   Den kom fram :D.
   Ja visst är det tråkigt att laga mat själv 🙂

   Reply
 • 24 april, 2018 at 06:59
  Permalink

  Så mysigt att sitta med läxorna tillsammans! Jag håller med om att det är det bästa som finns att få gå och lägga sig. Idag är jag verkligen trött och hade gett mycket för att få krypa ner i sängen igen.

  Reply
  • 24 april, 2018 at 20:15
   Permalink

   Ja det är jättemysigt :). Då får man lite tid ihop också 😀

   Reply
 • 24 april, 2018 at 07:30
  Permalink

  Ja jag älskar att sova i en renädddad säng ??

  Reply
 • 24 april, 2018 at 07:37
  Permalink

  Åh jag älskar också att krypa ner i sängen på kvällen! Så mysigt! Och också väldigt mysigt med stunden innan, när en går runt och förbereder för kväll och morgondag, plockar fram kläder, släcker lampor osv Mysigt!

  Reply
  • 24 april, 2018 at 20:13
   Permalink

   Visst är det skönt :D. Åh älskar också den känslan, det är så mysigt eller hur :).

   Reply
 • 24 april, 2018 at 07:52
  Permalink

  Absolut! Krypa ner i rena lakan när man är nyduschad! Så härligt!! ?

  Älskar att höra att det fortfarande finns föräldrar som stöttar sina barn med läxorna, jag tycker inte att läxor ska skötas av skolorna. Alla har olika förutsättningar hemifrån och det är upp till varje förälder att ta sitt ansvar tycker jag. Kanske måste samhället acceptera att alla är olika och ar olika förutsättningar? Kanske är jag trångsynt? ??

  Reply
  • 24 april, 2018 at 20:12
   Permalink

   Visst är det skönt :D. Håller med dig, jag tror inte människor som inte läst vidare förstår hur tungt det faktiskt är att sitta med studieböcker om man inte har fått en studieteknik tidigare. Jag är glad åt att Williams skola har läxor :). Jag vet att han i framtiden kommer ha så mycket fördelar tack vare saken :). Mängdträning är inte något som kommer genom timmar i skolan, det precis som allt annat måste praktiseras :).

   Reply
 • 24 april, 2018 at 08:58
  Permalink

  Varje kväll när jag lägger mig ner i sängen och drar täcker över mig så säger jag alltid “åh vad skönt att få lägga mig ner”. Som om det var något nytt och jag aldrig gjort det förut. 🙂

  Reply
  • 24 april, 2018 at 19:52
   Permalink

   Låter underbart :D. Är säkert precis vad du behöver höra för att må bra tänker jag :D.

   Reply
 • 24 april, 2018 at 09:34
  Permalink

  Åh ja renbäddad gu så skönt!

  Reply
 • 24 april, 2018 at 09:41
  Permalink

  Alltså ost smörgåsar & te är så gott tillsammans! ? & nej du är inte ensam, älskar när man bäddat rent ?

  Reply
 • 24 april, 2018 at 11:00
  Permalink

  Renbäddad säng är det bästa som finns 🙂

  Reply
 • 24 april, 2018 at 11:53
  Permalink

  Ja ohja den känslan är ju nästan oslagbar 🙂 Hoppas du får en bra tisdag!

  Reply
 • 24 april, 2018 at 12:15
  Permalink

  Älskar att lägga mig i en nybäddad säng?

  Reply
 • 24 april, 2018 at 20:01
  Permalink

  Håller med dig – Att få somna är bland det skönaste som finns! Ibland kan jag längta efter den stunden redan när jag kliver upp på morgonen. Lite sorgligt egentligen! 😀

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: