Så var det rast igen då. Jag har druckit min lunch, en mjölkdryck med blåbärssmak. Jag försöker att kämpa mig neråt på vågen. Det är min andra dag utan något onyttigt och jag sörjer det inte. Borde snart komma sug, får känner väl till hur det brukar vara när man drar ner på sötsakerna. Dag tre och fram tills veckan efter är det jobbigast, sen är det som kroppen helt glömmer bort att den tyckt godis och liknade är gott.

Eftersom det inte blev någon promenad igår, så står det som en prioritering idag. Jag märker tydligt att min kropp behöver motionen varje dag, och jag vet även att det är viktigt att lyssna på sin kropp alltid. Man har bara en kropp och en själ och båda dessa ska hålla ihop.

Skrev lite kort på min Instagram idag om några saker jag gör för att må bra varje dag. Jag började morgonen med att säga fem bra saker med mig själv, och sedan så säger jag hört till mig själv och ibland även min spegelbild “Idag är det en bra dag” orden skapar en bra dag. Jag vet inte hur det går till men jag känner mig alltid glad efter jag sagt dessa små ord. Att tänka att saker är bra, blir konstigt nog väldigt bra.

Vad gör du för att må bättre? Har du något du säger till dig själv varje dag? Berätta gärna, vad och varför.

30 kommentarer

 1. Det är så viktigt att älska sig själv. Jag kämpar med detta var dag och kommer nog ta efter detta med att säga 5 bra saker med dig själv. Klokt sagt! ♡

 2. Så härlig rutin att börja dagen med. Jag vet att det slog mig sist du skrev om det också, så jag måste se till att testa jag med ☺️

 3. Härligt! “Prata med dig själv, du får bäst svar då”- var det en klok person som sa en gång! ? Bra, och viktigt, att kunna peppa sig själv! ?

 4. Jag borde verkligen göra nåt för just nu är jag väldigt låg i mitt tankesätt om mig själv. Jag är inte ett dugg snäll utan elak och kritisk,, usch så dum jag är. MÅSTE sluta med sån trams!!
  KRAM

  1. Åh förstår <3. Det är så lätt att hamna i det där tankebanorna. Jag har alltid varit självkritisk innan, men försöker att förändra saken :). Se det fina med mig <3. Tycker du ska börja med det också 🙂

 5. Vad härligt att peppa sig själv varje dag!! Jag brukar se till att känna mig fräsch ta en ordentlig dusch kanske lite smink och föna håret, ytligt kan ibland släppa fokus på jobbiga tankar!

  Kram

 6. Vilken bra start på dagen! 🙂 Det ska jag också börja med, fem bra saker om mig själv! Annars satsar jag stenhårt på motion för att hålla mitt inre i balans. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: