Att promenera och njuta av livet.

Jag beslutade mig för att gå upp för backen där hoppbackarna ligger. Det är är en brant backe och en del av detta kallas för mördarbacken. Ni som tittar på skidspelen eller kollade på VM när detta var i Falun vet vilken backe jag menar.

När jag kommit en liten bit upp. Här funderade jag smått på att ge upp, men skam den som ger sig. Jag skulle upp och vet av erfarenhet, att det är så himla fint där. Var alldeles för längesedan jag var där sist.

När jag kommit upp till första hopptornet, kände mig så nöjd med mig själv. Tänkte först att detta kanske var bra nog i värmen. Men så efter lite betänkande så tänkte jag, är det så kort stund kvar så går jag längre. Jag behöver liksom små delmål hela tiden.

Tog en liten bild för att visa er en del av den fina utsikten där, det är verkligen jättefint. Speciellt nu när Falun är klädd i vårens färger.

Så var jag äntligen UPPE, kände mig riktigt nöjd! Det tog inte speciellt lång tid även om det var både varmt, svettigt och helt underbart! Jag lyssnade på P3 dokumentär om Säldöden hela vägen upp och sedan resten av den promenad som tog över en timme att gå. Jag gick så klart längre än bara upp för backen. Gick neråt igen och sedan en lång runda på andra platser här i stan.

Ser ni människorna på bilden? De ser så små ut i förhållande till dessa vyer. Tänker på hur små vi människor är i denna stora fantastiska värld vi fått till låns. Om vi bara kunde ta hand om henne bättre. Det förtjänar hon moderjord, hon förtjänar all vår kärlek.

Fotade mig själv för lite bildbevis, satt några och fikade där vid toppen. Såg gott ut med glass, de hade cyklat upp till toppen och skulle förmodligen cykla ner igen kan jag tänka mig. Det är nämligen banor för att träna på hela vägen upp, med gupp och skogsstigar.

Tänk att få se detta! Vackra moderjord vad du skapat åt oss, våran jord att låna. Våran jord att vårda! Tänk att du skapat klarblå himmel, vattendrag och skogar så gröna, berg och dalar. Du har skapat livet själv, vi måste ta hand om dig bättre, börja se vad du gör för oss. Att just lilla jag får andas luft och liv på denna jord! Det är en gåva!

Någon gång ska jag ta med mig systemkameran och fotografera härifrån, men det är så tungt  att bära på när syftet är att träna och få motion.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

38 thoughts on “Att promenera och njuta av livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: