Där jag slänger min hatt!

Jag började dagen med en grötfrukost strax efter klockan 7:00, sedan knöt jag skorna och begav mig ut på en morgonpromenad vid 8:04 och kom hem 9:25. Jag gick till hoppbackarna igen och gick återigen hela vägen upp. Som jag skrev igår hör det inte till vanligheterna, men det är en skön tur uppför och jag vet någonstans att kroppen mår bra av lite utmaningar. Där uppe möttes jag av en man som glatt sa hej. Lite kul är det ändå med oss morgonpigga som är ute tidigt.

 

På vägen nedför på vägen som jag tror heter Carl Larsson leden eller något liknade, låg ett svart föremål. Det visade sig vara en hatt, jag tänkte på sången där de sjunger “Där jag hänger min hatt“, så med samma melodi passade det ju bättre med “Där jag slänger min hatt“. Jag funderade en del på hur den hamnat där. Har vinden tagit med hatten dit? Eller är det någon som cyklat och tappat den efter vägen? Hur hamnar en hatt mitt på vägen så där? Kanske är det lite som i boken Hattjakten som var en av mina favoriter som barn. Den bara försvann helt enkelt.

Igår kväll var jag chaufför åt Björn. Vi åkte först till Kvarnberget och hämtade Björns pappa, och sedan vidare till Aspeboda och hämtade Björns kompis Danne. Sedan åkte vi till Torsång och där åt vi middag. Jag hade det väldigt trevligt, satte på mig min prickiga klänning från Me&I och satte skärpet man fick med till klänningen i håret istället. Vi åkte en av Björns två raggarbilar.

Nu ska jag passa på att fånga dagen som det så fint heter. Jag ska köra ut Björn till Kniva. Har en plan på att ta med systemkameran, jag kanske får något tillfälle till fina bilder. Sedan runt middagstid kommer William hem efter en helg i Skåne och Malmö! Han åkte dit i fredags, har saknat honom i mängder!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

38 thoughts on “Där jag slänger min hatt!

 • 20 maj, 2018 at 13:14
  Permalink

  Haha, jag tänkte direkt på den låten också när jag läste rubriken. Så fint det blev med bandet i håret 🙂

  Reply
 • 20 maj, 2018 at 13:30
  Permalink

  Prickigt är underskattat, tycker att det är super fint. ?

  Reply
 • 20 maj, 2018 at 13:35
  Permalink

  Vilken bra dag du verkar ha haft! Underbar morgon och lite utmaningar är aldrig fel, kram!

  Reply
  • 21 maj, 2018 at 19:20
   Permalink

   Ja det hade jag absolut :D. Fick verkligen så mycket motion :D, nej verkligen inte :). Kram 🙂

   Reply
 • 20 maj, 2018 at 18:26
  Permalink

  Att gå ut på promenad tidigt på morgonen är superhärligt tycker jag 🙂 Ja, hur hamnade den hatten där? Det är en bra fråga 🙂 Så fin du var i din prickiga klänning, och skärpet gjorde ju sig riktigt bra som hårband… 🙂

  Reply
  • 21 maj, 2018 at 19:15
   Permalink

   Ja visst är det så :D. Ja det undrar man verkligen :D. Åh tusen tack <3

   Reply
 • 20 maj, 2018 at 21:53
  Permalink

  Fick för mig att jag läst att William tog tåget till Skåne… nu så hittade jag icke att Du skrivit det så jag måste ju ha drömt 😉
  jag hade tänkt fråga om han verkligen hann med nått i Skåne då han måste ha tillbringat många timmar på tåget 😀
  Men jag hoppas i alla fall att han har haft en toppenhelg 🙂
  Du har haft en aktiv helg, jag är imponerad att Du gått upp till hoppbacken två dagar.

  Reply
  • 21 maj, 2018 at 19:14
   Permalink

   Har inte skrivit om saken :). Så spännande att du drömt :). Han hade det jättebra verkligen :D. Ja så härligt verkligen 😀

   Reply
 • 21 maj, 2018 at 00:32
  Permalink

  Åh, vad jag önskar att jag också var en sådan person som kunde kliva upp sådär tidigt under lediga dagar! 😀

  Reply
  • 21 maj, 2018 at 19:13
   Permalink

   Jag älskar att starta dagen så :D. Känns som man får massor gjort då 😀

   Reply
 • 21 maj, 2018 at 06:16
  Permalink

  Intressant med hatten.. Vems den är och hur den hamnat där. Vad har William gjort i Skåne?

  Reply
  • 21 maj, 2018 at 19:13
   Permalink

   Eller hur :). Man börjar ju fundera inte sant :D. William har varit ner och träffat sin farbror och lilla kusin som bor i Malmö 🙂

   Reply
 • 21 maj, 2018 at 09:48
  Permalink

  vilken smart ide att sätta skärpet i håret istället, blev riktigt fint!

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: