Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Sol i sinne, brun inne.

Inlägget är i samarbete med Glamazon.

Något som är riktigt viktigt nu så här när solen värmer är att ta hand om sin hud. Att bränna sig vill ingen och som ni vet är det dessutom farligt att bränna sig röd som en kräfta. Bland det bästa man kan göra sommartid är att smörja in huden gärna dagligen. Visste ni att när företaget Hawaiian Tropic startade sitt företag med sololja, så var det för att grundarna hade sett att människorna som bodde på Hawaii sällan brände sig för att de smörjde in kroppen med kokosnötsolja.

Jag som älskar kokosnöt både som doft, men även i matlagning och håret tror på kokosnötens väldigt mycket och känner att det är en bra sak att prova. När det kommer till solkräm och after sun känns det naturligt att prova något som luktar så gott som kokos och som dessutom hjälper mot att bränna huden. Glamazon är ett företag som säljer Hawaiian Tropic och till riktigt bra priser, så vill man handla kan jag absolut rekommendera dig att gå dit och ta dig en titt.

Det finns en sak som gör mig rädd för solen och det är att få cancer. Jag vågar sällan sola och håller mig mest i skuggan. Gärna med en keps eller solhatt på huvudet. Sommartid brukar jag alltid bära en hatt på stranden och smörjer in kroppen med solkräm för att slippa rädslan att bränna min hud. Dessutom gör det så himla ont att bli bränd, nu får jag erkänna att jag endast bränt mig en gång. Då var jag 16 år och befann mig i Tunisien, jag har nämligen kritvit hy som sällan får någon färg. Men det hindrar mig inte från att leta efter dem bästa produkterna på marknaden för att inte riskera att bli röd och bränd.

Hur är det för dig? Oroar du dig för att bli solbränd, är du rädd om din hy? Berätta.

Inlägget är ett samarbete, men orden och texten i inlägget är mina egna.

8 Comments

  1. jag har aldrig varit rädd innan, men hade en ung patient som råkade ut för det och sen dess bryr jag mig mycket mer

  2. Jag har tur som inte bränner mig så lätt men använder alltid solfaktor 15 om jag vet att jag ska spendera en dag ute i solen! ?

  3. Jag smörjer mig dagligen med solkräm på sommaren och det endast med spf8. Och Hawaii tropic luktar så gott. Den solkrämen är väl inte den bästa om man läser diverse tester, är väl en hel del allergiframkallande och sådant i den men den luktar så gott så jag använder den ändå. Nu blir jag brun lätt, behöver iprincip bara vara ute så blir jag brun därav räcker spf8 för mig. Utomlands kan jag börja med 20 för att ta 8 sista dagarna, ansiktet kan få av barnens 30 i början då jag svettas utomlands och eftersom jag svettas finns en risk för brända kinder. Men det brukar gå bra.
    Barnen smörjer jag in i 30 från aco kids. Den ska vara en av de bästa och är dermatologiskt testat. Utomlands har de 50 i samma märke. Mina barn har hittills aldrig bränt sig 8år och 1,5år och den stora har samma typ av hud som mig och det verkar som den lilla också har det.
    Sambon är vit blir röd som en kräfta och sedan vit igen. Haha. Jag tycker han kan smörja in sig själv men ibland blir jag tvingad att kleta på han så han smörjer. Haha. Han får då använda 30 eller 50 om vi har.
    Den bästa solbrännan får man om man använder solkräm och solar i skuggan. Den blir jämnast och håller längre.

  4. Jag är tyvärr inte så rädd när de kommer till solen 😉 jag lägger mig bara o väntar på att bli brun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: