Starta dagen med yoga, och positiva tankar.

Klockan ringde 05:30 och då gick jag upp för 18 minuters yoga. Det märktes att kroppen gav respons snabbt på övningarna, som att den fick vakna upp lite extra glatt idag. Så skönt med motion det första man gör när man klivit ur sängen.

Jag åt sedan en frukost bestående av en smoothie bowl med innehåll av banan, persika, havregryn, chiafrön, linfrön och havredryck. Eftersom så la jag på jordgubbar, satsumas och en halv banan i piratpengar. Förutom detta drack jag en kaffe från Tassimomaskinen.

Sedan när allt var klart, duschade jag och fixade mig för arbetsdagen. Idag är det nämligen prick två veckor tills jag går på semester. Ja, du märker ju min inre längtan efter ledigheten. Efter jobbet ska jag åka ner på stan, hämta paket och följa William till banken. Sedan hem och har inget planerat.

Det är fortfarande helt galet varmt hemma hos mig, trots att kylan borde dragit ner på temperaturen. Jag funderar verkligen på att införskaffa mig en AC för detta är olidligt, igår när Björn kom hem till mig sa han “här är det ju jättevarmt“. Jag klagar aldrig på värme utomhus, älskar sommaren och värmen där. Men annat är det inomhus, när det bli olidligt och man ingenstans kan få det svalt. Bor man som jag dessutom i hyreshus tror jag man förväntar sig att temperaturen bör vara behaglig inomhus. Inte att man bara får lida sig igenom värme och kyla år ut och år in. Har 18 grader vintertid i lägenheten och nu 26 grader sommartid. Det är inte helt optimalt, om ni förstår vad jag menar.

Vad gör du idag?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

44 thoughts on “Starta dagen med yoga, och positiva tankar.

 • 5 juni, 2018 at 17:17
  Permalink

  Yoga och meditation är två saker jag skulle vilja kunna utföra på ett bra sätt.
  Jag tror det är ett bra sätt att ladda batterierna och återfå förlorad energi.

  Reply
  • 6 juni, 2018 at 10:56
   Permalink

   Ja det är det absolut :). Väl värd stund för kropp och själ 🙂

   Reply
  • 6 juni, 2018 at 11:10
   Permalink

   Ja det är verkligen det :D. Känns som kroppen blir glad av det 😀

   Reply
 • 5 juni, 2018 at 18:48
  Permalink

  Skönt med yoga. Något jag funderat på att börja med faktiskt 🙂

  Reply
  • 6 juni, 2018 at 11:25
   Permalink

   Ja det är riktigt skönt :D. Tycker absolut du ska börja om du vill 🙂

   Reply
 • 5 juni, 2018 at 21:15
  Permalink

  Din morgon låter jättemysig! Skönt sätt att starta dagen! ?

  Reply
 • 5 juni, 2018 at 21:50
  Permalink

  Denna värmen slår typ allt… Funderar på att köpa en golvfläkt. Tror inte jag har råd med ac… Fast skulle behöva… Hade takfläkt i sovrummet innan, men jag klarade inte ljudet när jag skulle sova… Är extremt känslig för vissa ljudnör jag ska sova!

  Reply
  • 6 juni, 2018 at 11:19
   Permalink

   Eller hur :-o. Det är helt galet! En golvfläkt kanske funkar det med. Ska kolla upp saken, bra förslag. Har också svårt att sova med ljud :/

   Reply
 • 5 juni, 2018 at 21:54
  Permalink

  Jag har förresten inte gjort mycket idag! Så trött efter helgen.

  Valt ut några tavlor tills imorgon när jag ska ställa ut med min kursledare från strykjärnsmålningen och samtidigt visa hur man gör nere i kulturladan här i stan.

  Även skrivit ett blogginlägg om våra resor med skolan till Polen.

  Reply
  • 6 juni, 2018 at 11:14
   Permalink

   Så kan man absolut ha det ibland :). Det är skönt det med :). Låter som en spännande dag 😀

   Reply
 • 5 juni, 2018 at 22:04
  Permalink

  Åh, har läst om flera bloggare nu som börjar dagen med yoga. Har aldrig provat på det alls, men blir lite sugen på att testa. Det låter så mysigt när ni skriver om det.

  Reply
  • 6 juni, 2018 at 10:53
   Permalink

   Aha :D. Jag har hållit på med det till och från sedan jag var liten :). Först på eget bevåg och sedan gick jag på sådana träningspass på gym under flera år. Nu tar jag via app :). Kan rekommendera speciellt om man är stel och har ont på olika platser 🙂

   Reply
 • 5 juni, 2018 at 22:49
  Permalink

  De senaste dagarna har det varit olidligt varmt även inne, idag har jag vädrat ut ordentligt då temperaturen ute sjunkit drastiskt så nu känns det ganska så okej. Annars så har det inte hänt så mycket idag. Det som skulle gjorts idag blev flyttat till måndag nästa vecka, så jag kom av mig lite efter det beskedet…

  Reply
  • 6 juni, 2018 at 10:50
   Permalink

   Känner igen det där, nu känns det även här som det sänkts lite 🙂

   Reply
  • 6 juni, 2018 at 10:07
   Permalink

   Ja skönt verkligen :), känns som kroppen blir glad av yoga 🙂

   Reply
 • 6 juni, 2018 at 00:24
  Permalink

  Oh yoga kan vara skönt ibland, är det några speciella övningar på morgonen och är det via ett klipp? Tänker eftersom det varar 18 minuter. Skulle vara kul att se på isåfall 🙂 Kram

  Reply
  • 6 juni, 2018 at 11:12
   Permalink

   Visst är det :). Tycker det är en sån där övning som det känns som kroppen blir glad av efteråt :). Har en app, daily yoga heter den :D.

   Reply
 • 6 juni, 2018 at 02:54
  Permalink

  så duktig du är 😀 Jag hade aldrig orkat så fort jag vaknat haha

  Reply
  • 6 juni, 2018 at 11:09
   Permalink

   Åh tack :D. Jag orkar egentligen inte heller, men behöver för måendet 🙂

   Reply
 • 6 juni, 2018 at 06:28
  Permalink

  Så skönt med morgon motion och vilken härlig frukost. Jag har så länge tänkt börja med Bowls av alla dess olika typer, men är dessvärre alltid så trött så misstänker att jag inte riktigt skulle orka med sånt det första jag gör efter att ha klivit upp 😉 26 grader i en hyreslägenhet!? Herregud, jag tror till & med att det är mer än vad vi har i våran 🙂 Hoppas det blir någon ordning, går ju inte och ha så varmt. Jag själv hade blivit galen 😛

  Reply
  • 6 juni, 2018 at 11:07
   Permalink

   Ja det är verkligen det, ser framemot att få gå på ledighet nu i sommaren så jag kan ta långa morgonpromenader också. 😀
   Ja det är hemskt! Man tycker ju någonstans att bovärden skulle göra något åt värmen :(, ja man blir ju galen faktiskt :-o. Är hemskt!

   Reply
  • 8 juni, 2018 at 14:30
   Permalink

   Visst är det, känns som muskulaturen blir glad av just yoga 🙂

   Reply
 • 7 juni, 2018 at 10:16
  Permalink

  Jag har länge också tänkt skaffat ac men det har aldrig blivit av ?

  Reply
  • 8 juni, 2018 at 14:27
   Permalink

   Förstår precis, är helt inne på det nu efter denna sommar 😉

   Reply
 • 10 juni, 2018 at 18:43
  Permalink

  Blir så avundsjuk när jag läser om andra som startar sin dag med Yoga! Har så länge tänkt att jag skall testa men får aldrig tummen ur..

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: