Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Kurser i bokföring.

Inlägget är i samarbete med bokföringskurser.

Imorgon börjar min semester, under semestern brukar jag försöka lära mig något nytt. I år är jag inne på att lära mig mer om bokföring. Detta då jag fakturerar idag och gärna vill lära mig mera kring hur man gör saken på rätt sätt. Jag har bloggen som en extra hobby och även om summan inte blir så att jag på något vis skulle kunna försörja mig på bloggandet, så är det ändå en rolig lite inkomst på sidan av.

Det var därför en stor glädje när jag upptäckte att det finns bokföringskurs att söka sig till, det är precis vad jag behöver. Jag har spanat in sidan och den verkar passa mig som person väldigt väl. Som total newbie inom saken och det är då absolut något jag vill lära mig. Det där med att lära sig nya saker känns viktigt för mig överlag. Jag tycker om kunskap och att utvecklas, det kanske är lite märkligt att lägga ner så mycket tid som jag gör på någonting nytt hela tiden. Som nu bokföring, men det finns även en till sak som skulle vara bra för mig utifrån detta, jag är doula som ni vet och ska jag ta betalt för dessa tjänster måste jag så klart skatta för det. Då vill jag vara säker på att varje krona blir rätt och att jag inte sitter där senare och har gjort fel. Jag stressas nämligen enormt av att göra fel, så att göra rätt känns för mig oerhört viktigt utifrån flertalet aspekter.

Nyfiken som jag är undrar jag så klart om du kan bokföring? Har du gått någon kurs eller är du självlärd? Jag vet att vissa på gymnasiet fick skapa egna företag, men jag gick aldrig klart gymnasiet så detta blev aldrig aktuellt för egen del.

Inlägget är ett samarbete, men orden och texten är min egen.

22 Comments

  1. Åh, jag skulle typ behöva gå en bokföringskurs känner jag, haha! Är självlärd och skött mitt eget företags bokföring sedan 2015, och sedan 2017 sköter jag även bokföringen på ett hunddagis men går så mycket på feeling och vad som ”borde” vara rätt 😉

  2. Jag tillhör ju den som har lärt mig bokföring en gång för hundra år sedan… men om jag kan det är en helt annan sak 😉
    J har egen firma och fakturerar kunderna men bokföringen den gör en revisionsfirma.
    Kul att lära sig nått nytt och användbart.

  3. Jag kan absolut ingenting om bokföring. Tyvärr. Skulle kunna tänka mig att utbilda mig till någonting inom det. Fast jag får ju tyvärr inte utbilda mig eftersom jag är sjukpensionär.

  4. Jag har läst ekonomi på universitetet och då ingick bokföring. Dessutom hat jag gått en kortare kurs. Fast i ärlighetens namn kommer jag inte ihåg så mycket. Nu gör det inte så mycket eftersom jag inget bokför 😉

  5. Alltid kul att lära sig något nytt 🙂 Jag läste en kurs i företagsekonomi när jag gick på Komvux, men jag har glömt allt jag lärde mig. Kanske inte så konstigt eftersom jag aldrig behövt använda mig av de kunskaperna, då jag blev sjuk och sedan aldrig kom tillbaka till arbete igen..

  6. oj det skulle ja göra i skolan på gymn men tyckte inte det va skoj så slutade ja o siffror hör inte ihop medans min son älskar sånt har sagt till han o lära sej vi får se han e ju inte så gammal än

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: