I måndags åkte vi till Leksand. Jag har nämligen aldrig riktigt besökt Leksand. Vi gick efter strandkanten och tog en promenad tillsammans. Vi kastade lite stenar i vattnet innan vi gick längre bort.

Himlen var riktigt blå men det var lite småkyligt i luften denna dag. Vi såg månen på morgonhimlen och det kändes fint.

Efter promenaden gick vi till själva centrum. Vi åt pizzabuffé och kollade runt bland husen. Jag tog en bild då jag tycker om små söta gator.

Efter vi varit i Leksand åkte vi till Hjultorget i Insjön. Jag gick in på Iittala outlet. Köpte en Mon Amieduk och ett gäng med servetter. Sedan begav vi oss mot Borlänge. Där var jag in på Myrorna och fyndade porslin åt min mamma.

39 kommentarer

 1. Pizzabuffé, guuu vad gott
  Jag var en gång i Leksand en vinter och sålde marsipan på någon marknad, hann inte se så mycket så det har jag nu skrivit upp på min att göra lista , blir det inte i år så nästa år 🙂

 2. Låter riktigt mysigt att besöka Leksand, har själv aldrig besökt de stället. Fina bilder fick du också som du tagit under färden, så roligt att få följa med dagen genom bilder! 🙂

  1. Det var det verkligen :). Inte så mycket, imorgon tänkte jag åka på lite loppisar annars är det nog mest nu laddning inför kommande arbetsvecka :). Du då? 🙂

 3. Vilken härlig dag och mycket fint du shoppat. Jag har heller aldrig varit i Leksand. Det enda jag vet om staden är att de har Teckenspråksutbildning men jag har aldrig fått gå där.. Det är alltså föräldrar och personal (nybörjare) som ofta åker dit.

  1. Ja det var verkligen det :). Just ja det finns där :). Satt faktiskt och kikade på den utbildningen för några år sedan, jag skulle vilja lära mig mig teckenspråk, känns viktigt i yrket :).

 4. Vad kul! Ska till Leksand i nästa vecka och hålla kurs på Masesgården 🙂 Så vackert kring Siljan.

  Och Mon amie på det! Barndom hos farmor för mig 🙂

 5. Ser ju suuupermysigt ut där! Har en vän som flyttade ner där nu i somras så snart fär även jag se hur det ser ut där ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: