Hämtade hem ett paket med porslin jag köpt från designonline igår. I paketet låg det porslin från Rörstrand av märket Ostindia samt Mon amie.

Designonlie har kampanj där man får en Ostindia bricka på köpet om man handlar för en viss summa. Jag nappade eftersom jag bestämt mig för att börja samla på Ostindia nu när jag nästan har allt av Mon Amie.

Jag älskar verkligen porslin och har i dagsläget fem serviser jag samlar på, det är verkligen en fin hobby.

Fb-Button

82 kommentarer

 1. Så fina serviser båda två. Det var från samma företag som jag beställde Mon Amie muggar som alla var sönder på grund av en undermålig packning. Men jag fick nya på två dagar och denna gång var de föredömligt emballerade. Tror det var en semestervikarie som packade den första leveransen.
  Znogge recently posted..Idag blir det bio…

  1. Visst är de :). Men fy då :-o. Jag har beställt därifrån flera gånger men aldrig varit med om den saken, är säkert så att det var något sådant. Mitt var rejält inplastat med bubbelplast 🙂

 2. Men alltså vilket tjusigt mönster av porslinet!? älskar den här gammeldags känslan man får av dem!

 3. Vilket fint porslin, gillar att det har en liten egen stil! Min mamma hade älskat dessa, hon samlade på blå porslin haha! 😀 Har du något speciellt “finskåp” som du har porslinen i?
  Freja recently posted..Sambos!

 4. Vilken fin servis!? Jag bara älskar porslin och skulle kunna ha hur många serviser som helst, men nu är det verkligen fullt i skåpen!? Det behöver dock inte vara dyrt porslin, utan det är färger och mönster jag fastnar för?

 5. Verkligen så fint porslin. Mormor hade liknande och jag fullkomligt älskade det!

  Ja alla våra barn ärende augustibarn och septemberbarn. Perfekt att jag aldrig behöver köpa nya gravidkläder
  ?
  My wonderful loves recently posted..Lunatid

 6. Hej
  Ååå. Gillar verkligen Ostindia. Samlade på en servis innan men den slutade de sälja. Typiskt. Känner att jag vill börja samla på en ny servis men inte fastnat för någon förrän nu. Tack för tipset.

 7. Tack, tack tack för Din kommentar i min blogg <3 <3

  Porslinet Du köpt är fint, kul att kunna variera sig.

  Jag har ingen hel servis 😉 alltså inte nån hel uppsättning utan bara vissa delar… typ tallrikar, skålar.
  åsa i åsele recently posted..Vad jag läser 2018

 8. Men gud så fin servis!!!

  Jag började samla på Rörstrand Swedish Grace när vi bodde i sverige. Men tyvärr fick jag ge upp det när vi flyttade utomlands. Går inte att få tag på här (tror jag) så tråkigt när man hittat något man verkligen gillar att samla på.
  Bra till jul och födelsedagar oxå, så lätt för alla att hitta presenter som man blir glad av 😉

  Vad är det för fler serviser du har?

  Ha en fin söndag!

  Kram kram
  Jenny recently posted..Frukostbjudning på förskolan

  1. Visst är den fin :D. Blev helt förälskad, speciellt nu när jag nästan har precis allt i Mon amie :D. Åh förstår det :), lite svårt att få tag på om man inte bor här kanske :).
   Håller verkligen med dig gällande serviser :).

   Min första som jag fick av min mamma och mormor när jag tog min examen är en blåvit som heter Arzberg Schumann.
   Sedan har jag Mon Amie nästan komplett, saknar tårtfat, liten mjölkkanna samt en salladsskål.
   Disneys Jul från Fyrklövern, samt Disney från Fyrklövern som inte är julrelaterad :).

   Har lite från Swedish grace också faktiskt, man får det som blodgivargåva 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: