Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Porslin

En kasse med porslinet Vinranka.

Idag när jag kommit hem från jobbet ringde det på dörren, utanför stod min granne Jennie. Hon hade en påse med sig och räckte över den till mig och i den låg porslinet ovan, serien heter Vinranka och jag fick den alltså av min granne bara så där.

Så himla fint verkligen, jag blev alldeles jätteglad inombords. Det var alltså 5 koppar med tillhörande fat och sedan assietter utöver det.

Som ni vet samlar jag på porslin och känner lite extra för det där fina, speciellt gott tycker jag också att det är att dricka ur fina koppar och äta gott från fina fat.

Tusen tack fina Jennie för allt detta, blev verkligen så glad! Det var verkligen inte det lilla måste jag säga!

52 Comments

 1. Men vilken snäll granne ? och vilken överraskning bara sådär, förgyller vardagen att veta att andra människor tänker på en ?

 2. Men åh, så fint och vilken underbar present! Förstår verkligen att det gjorde din dag.

  Jag håller också med om att det känns speciellt med fina koppar och fat. Här hemma har jag ett vackert blåblommigt porslin från min barndoms sommartorp. Helt underbart, både att titta på och för minnenas skull. Men i diskmaskinen hamnar det inte!

  1. Ja verkligen, blev så himla glad över detta :D. Visst är det så :), låter jättefint det där med ditt porslin från barndomen :). Det är som för mig handdiskar alltid finporslin 🙂

 3. OJ Nu blev jag faktiskt avundsjuk… på riktigt, så fint porslin å sån snäll granne. Du har då tur 🙂
  Jag samlar ju typ på kaffekoppar, sockerskålar och gräddkannor så just det har jag rätt många av 🙂

 4. ÅÅh detta porslin är så fint har sett det tidigare på helens youtube kanal och jag bara älskar det 😀 Är det svårt att få tag på? 🙂

  1. Visst är det fint :). Just ja, kom på nu att jag sett att hon Helen Torsgården samlar på sådant. Brukar titta på hennes videos ibland bara :). Är mer för bloggar, men är rätt skönt med YT när man fixar sig på helgen.
   Det är nog både och tror jag, man ska ha lite tur 🙂

 5. Gud vilket fint porslin! De är definitivt roligare att äta och dricka ur fint porslin! Blir snyggare bilder till bloggen också för min del 🙂

 6. Wow, vilken granne!!!
  Så fantastiskt fint av hen!!

  Super fint porslin!
  Skulle nog smaka bra med kaffe och prinsesstårta på det där 🙂

  Kram kram

  1. Åh ja, jag har verkligen helt fantastisk granne :). Hon och alla här i huset är så där spontant trevliga och snälla ibland känner jag mig få förunnad att ha det så. Speciellt när man ser hur andra har det med grannosämja, sådant finns inte här :). Visst är det fint :D. Ja det tror jag med :D.

 7. Åh vilken rar granne du har!? Jag skulle också bli jätteglad om jag fick så fint porslin! På nåt sätt smakar kaffet bättre om ögonen får sitt också!?

 8. Från mobilen så går det bra men inte från datorn?
  Hur många delar har det blivit nu? Hur många delar är det i servicen?
  Den är fin

 9. Älskar verkligen mönstret på det där porslinet. Det är mycket roligare att äta på sina favorit tallrikar etc!Det gör oftast hela måltiden?

 10. oj, vilken granne du har. Blir lite avundsjuk nu för var verkligen snygga koppar. Är de mera som te eller för kaffe, tycker de ser stora ut på bilden nämligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: