Ett vitrinskåp till köket.

Inlägget är i samarbete med inredningsshoppen.

Som du som läser min blogg frekvent nu vet har jag någon form av besatthet i porslin. Jag älskar fina koppar och fat, samlar på mig serviser som andra köper underkläder och jag njuter av att se fint porslin här hemma. Det där börjar dock göra det det uppstått ett litet problem här hemma, mina skåp börjar nu protestera och tycka att det är dags för mer plats, så jag började självklart kika runt lite.

Jag hittade då ett vitrinskåp på Inredningsshoppen jag gillar vitt och jag gillar vitrin, så när jag såg detta som påminner om en tid som jag själv tycker mycket om föll jag som en fluga smashad av en flugsmälla. Det är liksom helt perfekt, vitt med lådor och dörrar under. Lite snitslat så det ser ut som det kommer från en tid långt före våran egen, dessutom ser det djupt ut och skulle passa mina serviser perfekt. Jag tänker att det skulle vara så fint att ha i mitt kök, öppna upp och plocka ut någon fin kopp ur. Servera mina väninnor kaffe eller te och kanske några goda kakor, dricka och äta gott tillsammans, det blir som ett prick över det lilla i:t.

Nu har inredningsshoppen mer än bara vitrinskåp så klart. Här hittar du som barnfamilj fina barnprylar, det finns saker till vardagsrummet eller uteplatsen. Sedan har de jättefina lampor för olika smaker, det gillade jag nog lite extra också. Just vintertid tycker jag om belysning och har någon slags tanke att när vintern kommer ska man passa på att ljusa upp livet och hemmet.

Inredning är något jag tycker väldigt mycket om, en dröm skulle vara en stor gård att inreda. Tänker att varje rum skulle fyllas med så mycket fint, en dag kanske jag kan flytta till hus. Jag skulle älska den saken, men än så länge bor jag här i min fina trea och då får jag möblera den efter det livet.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

6 thoughts on “Ett vitrinskåp till köket.

 • 25 september, 2018 at 21:11
  Permalink

  Jag har ärvet något liknande skåp efter min gammelmormors och tyvärr får den inte plats här hemma.Jag håller med dig om att den är så snygg och rimligheten ska vi inte tala om. Vi får hoppas att du också en vacker dag får möjligheten till att flytta ut till ett vackert hus.

  Reply
  • 26 september, 2018 at 21:38
   Permalink

   Åh vilken dröm att ha ett sånt hemma speciellt om man fått det av någon man tycker mycket om :). Ja det är verkligen en dröm att bo i hus en dag 🙂

   Reply
 • 25 september, 2018 at 22:36
  Permalink

  Men wow vilket snyggt skåp! Och just att det är i vitt! Ditt Vinranka porslin kommer sitta superfint där!

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: