Dark Mode Off / On
Loppis & second hand Porslin

Fyndade Ostindia på Ta Till Vara i Falun.

Efter fotograferingen jag hade hos Lisa igår var tanken att åka raka vägen hemåt. Dock behövde jag handla till middagen så beslutade mig för att ta och åka till COOP när jag ändå var på den sidan stan. Fick mitt i ösregnet en tanke om jag borde svänga förbi Ta till vara som ligger i närheten. Men velade eftersom jag samtidigt tänkte ”jag hittar säkert inget jag vill ha ändå”. Samtidigt sa den andra rösten inom mig ”bara för att du tänker så, finns det säkert något där”. Så jag tog vägen mot Ta till vara, gick in där och vad är det första jag ser om inte 6 kaffefat och två assietter med Rörstrands Ostindia! Jag samlar som du vet på Ostindia!

Jag plockade på mig samtliga och var överväldigande glad över mitt fynd, du ska aldrig tveka att åka till en loppis så är det ju. Åkte glad därifrån, några kronor fattigare men massor med porslin rikare! 

32 Comments

 1. Vilka porslinsfynd du gör hela tiden. Tror minsann att jag får åka upp till Falun och gå på loppisar med dig. Så avis på dina nya fynd.

 2. Åh, älskar när man gör sådana där fynd 😀 ..och man ska alltid lita på sin magkänsla..i värsta fall hittar man inget, men tänk vad man kan missa 😀

 3. Men oh jag blir avis var gång, den där serien ville jag samla på då jag flyttade hemifrån, då var den så dyr att jag avstod, men den är ju så fin

 4. Åh, vad fint porslin. Förstår verkligen din glädje när du hittade detta 🙂 Jag har handlat jättemycket på secondhand tidigare men tycker att det är mer sällan jag hittar något fint numera, men det är som du säger man skall aldrig tveka för man vet ju aldrig vad man hittar. Ha en fin kväll!

 5. Men wow vilken tur du har!!
  Hur mycket har du av den servisen nu? Har du mycket kvar att samla innan den är ”komplett” (om det någonsin blir komplett?).

  Ha en fin fredag!!

  kram kram

 6. Vad härligt att få fynda ? kan du inte göra något inlägg och visa vad du har? Jag är inte ett direkt intresserad av porslin, men jättenyfiken på samlingen ?

 7. Jo, hälsporre har jag haft och även prövat många hjälpmedel. Det enda som hjälpte var speciallgjutna ortopediska inlägg. Dock är de otroligt dyra men jag hade så stora besvär. Har man måttliga hjälper säkert dessa hjälpmedel.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: