Fyndade Ostindia på Ta Till Vara i Falun.

Efter fotograferingen jag hade hos Lisa igår var tanken att åka raka vägen hemåt. Dock behövde jag handla till middagen så beslutade mig för att ta och åka till COOP när jag ändå var på den sidan stan. Fick mitt i ösregnet en tanke om jag borde svänga förbi Ta till vara som ligger i närheten. Men velade eftersom jag samtidigt tänkte “jag hittar säkert inget jag vill ha ändå“. Samtidigt sa den andra rösten inom mig “bara för att du tänker så, finns det säkert något där“. Så jag tog vägen mot Ta till vara, gick in där och vad är det första jag ser om inte 6 kaffefat och två assietter med Rörstrands Ostindia! Jag samlar som du vet på Ostindia!

Jag plockade på mig samtliga och var överväldigande glad över mitt fynd, du ska aldrig tveka att åka till en loppis så är det ju. Åkte glad därifrån, några kronor fattigare men massor med porslin rikare! 

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

32 thoughts on “Fyndade Ostindia på Ta Till Vara i Falun.

 • 28 september, 2018 at 14:35
  Permalink

  Vilka porslinsfynd du gör hela tiden. Tror minsann att jag får åka upp till Falun och gå på loppisar med dig. Så avis på dina nya fynd.

  Reply
 • 28 september, 2018 at 16:19
  Permalink

  Men åh va roligt att göra ett sånt bra fynd! Verkligen såå fina också ??

  Reply
 • 28 september, 2018 at 17:05
  Permalink

  Haha, där tänker vi helt lika! Fina, grattis till fyndet! ?

  Reply
 • 28 september, 2018 at 17:49
  Permalink

  Vilken tur att du lyssnade på din inre röst och stannade till! Ibland får man verkligen inte tveka!

  Ha en fin fredagskväll!
  Znogge recently posted..I går var det dags…

  Reply
  • 1 oktober, 2018 at 20:26
   Permalink

   Samma här :D. Det är sådan glädje :D. Visst är det så, det är som man ibland undrar om någon talar till en 😉

   Reply
 • 28 september, 2018 at 18:27
  Permalink

  Men oh jag blir avis var gång, den där serien ville jag samla på då jag flyttade hemifrån, då var den så dyr att jag avstod, men den är ju så fin

  Reply
 • 28 september, 2018 at 19:03
  Permalink

  Åh, vad fint porslin. Förstår verkligen din glädje när du hittade detta 🙂 Jag har handlat jättemycket på secondhand tidigare men tycker att det är mer sällan jag hittar något fint numera, men det är som du säger man skall aldrig tveka för man vet ju aldrig vad man hittar. Ha en fin kväll!

  Reply
  • 1 oktober, 2018 at 20:31
   Permalink

   Visst är det vackert :). ja det var verkligen sådan glädje :). Åh jag tror att man liksom måste ha lite “flyt” 🙂

   Reply
 • 28 september, 2018 at 20:15
  Permalink

  Men wow vilken tur du har!!
  Hur mycket har du av den servisen nu? Har du mycket kvar att samla innan den är “komplett” (om det någonsin blir komplett?).

  Ha en fin fredag!!

  kram kram
  Jenny recently posted..Så nöjd

  Reply
  • 1 oktober, 2018 at 20:32
   Permalink

   Ja verkligen :D. Jag har lite koppar och glad, men är mer jag vill ha 😀

   Reply
 • 28 september, 2018 at 21:54
  Permalink

  Vad härligt att få fynda ? kan du inte göra något inlägg och visa vad du har? Jag är inte ett direkt intresserad av porslin, men jättenyfiken på samlingen ?

  Reply
 • 28 september, 2018 at 22:45
  Permalink

  Jo, hälsporre har jag haft och även prövat många hjälpmedel. Det enda som hjälpte var speciallgjutna ortopediska inlägg. Dock är de otroligt dyra men jag hade så stora besvär. Har man måttliga hjälper säkert dessa hjälpmedel.

  Reply
  • 1 oktober, 2018 at 20:08
   Permalink

   Så trist att sånt ska vara dyrt kan man tycka, är ju inte som att alla är gjorda av pengar precis :/

   Reply
  • 1 oktober, 2018 at 20:08
   Permalink

   Ja jättekul :D. Ja blir så himlans glad när jag gör det också 🙂

   Reply
  • 1 oktober, 2018 at 19:54
   Permalink

   Ja jättekul :D. Jag älskar loppis speciellt när man lyckas fynda 😀

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: