Bloggutmaning: Sådan var jag som liten.

Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Som riktigt liten har jag fått berättat för mig att jag var en sån där liten som log och skrattade typ jämt. Jag var nöjd med livet och alltid glad, lätt att underhålla och väldigt lätt att älska med. Någonstans runt tre eller fyra år blev jag dock envis, och rent spontant är min son på det här viset otroligt lik mig.

Jag vill minnas att leken var viktig för mig, jag lekte med allt och alla. Jag älskade även att leka med My little ponys, och minns att vi brukade vara ett helt gäng med barn som lekte tillsammans då och då.

Jag älskade mina syskon som liten, var oerhört stolt över att bli storasyster vid fyra och fem år. Just min syster som föddes först blev min följeslagare, och jag minns hur vi lekte med både My little pony och Barbie tillsammans. Det är konstigt att jag minns henne som bebis, men ändå var hon med som en kompis?

Det är även så att jag redan som barn var känslig, jag oroade mig mycket och bland mina första minnen finns en hel del med oro och vad jag förstått idag ångest. Jag föddes ju högkänslig, det var klart att jag inte visste om det då. Men idag förstår jag ju varför blev så sårad lätt, att jag minns så mycket från min barndom säger min psykolog beror på att jag började prata tidigt. Jag har nog alltid varit en väldigt verbal människa, vilket även William är. Ibland undrar man om vissa egenskaper ärvs ner eller om det enbart bara är en tillfällighet.

Deltagare i utmaningen är:
Elisa
Fröken Rödlök
Becka Lindhe
Malin Moen
Hanna
Itsmadeby
Sandifighter
Ingrid
ExlusivaMoi
Carita
Kraka
Benita/Livsturisten
Mirre

Deltar du men inte står med på listan? Lämna en kommentar så lägger jag till dig

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

68 thoughts on “Bloggutmaning: Sådan var jag som liten.

 • 3 mars, 2019 at 02:07
  Permalink

  har oxå alltid varit en tjej som är glad o positiv till allt bara just nu allt är nere
  Ullie recently posted..Last breakky

  Reply
 • 3 mars, 2019 at 03:18
  Permalink

  Åh, vad jag tycker om att du skriver att leken var viktig. Det känns som om det så lätt glöms bort idag…
  Efter att ha jobbat på förskola ett par år så är det verkligen något vi behöver lyfta känner jag <3

  Reply
  • 3 mars, 2019 at 20:10
   Permalink

   Ja den är ju verkligen det, så lätt tyvärr att den glöms bort :(. Så himla fint att du tycker det 😀

   Reply
 • 3 mars, 2019 at 08:23
  Permalink

  Låter som en del härliga minnen, skönt att du var sådär glad. Spännande hur man känner saker som liten och som vuxen förstår vad de egentligen var. Jag själv har tyvärr inga minnen alls om min barndom.
  Kul att du ser dina egenskaper/förmågor i ditt barn, tycker sådant är intressant.

  Reply
  • 3 mars, 2019 at 20:02
   Permalink

   Ja absolut :D. Ja önskar jag kunde ha samma glädje idag :). Ja det är fint 😀

   Reply
 • 3 mars, 2019 at 08:56
  Permalink

  tänk att man kan märka att man är högkänslig redan när man är barn. Jag tror att barn ärver envishet av sina föräldrar.
  Jennysvardag recently posted..Regnig morgon

  Reply
  • 3 mars, 2019 at 19:54
   Permalink

   Ja det är ganska intressant, jag önskar att det var något jag vetat då bara 🙂

   Reply
  • 3 mars, 2019 at 19:54
   Permalink

   Absolut, samtidigt så är det inga garantier för att man kommer vara nära varandra i framtiden.

   Reply
 • 3 mars, 2019 at 09:13
  Permalink

  Vilken roligt bloggutmaning! Måste jag publicerar ett inlägg varje dag eller kan jag välja de ämnen som jag känner mest för?

  Visst är det intressant med arv och miljö. Vad ärver man av sina föräldrar, delar med sig till sina barn och vad är uppfostran, uppleverser och erfarenheter? Jag fick min autism diagnos som vuxen och då kände jag flera aha moment. Det är d ä r f ö r jag gör så, missförstår ditt och datten. Precis som du beskrev din okända högkänslighet som påverkade dig som barn.
  Ariella recently posted..Lördags EFIT

  Reply
 • 3 mars, 2019 at 09:28
  Permalink

  Visst är det lite skoj att se tillbaka så långt o märka av hur ens personlighet ändå fanns redan då, hur ens egna barn ärvt med sig en hel del från sina föräldrar, man kan se likheter i sättet redan när dom är små ler.
  Jätte intressant inlägg från dig, hur du delar med dig av hur du var som liten o vad som kommit att forma dig redan i tidiga år.

  https://nouw.com/itismadeby/sadan-var-jag-som-liten-bloggutmaning-da-35606948
  it_is/Anette recently posted..Sådan var jag som liten. Bloggutmaning dag 3

  Reply
 • 3 mars, 2019 at 09:52
  Permalink

  Vad roligt att vi är så många nu som kör din utmaning. Intressant att läsa om hur du var när du var barn. Hur starka drag följer med. Jag hade svårt att skriva mitt inlägg då jag inte kommer ihåg så mycket själv. Fick be min mamma om lite hjälp. Konstaterade att jag är ungefär nu som jag var som barn. Vissa saker ändras inte.
  Hannas krypin recently posted..Sådan var jag som liten

  Reply
  • 3 mars, 2019 at 20:04
   Permalink

   Åh ja jättekul :D. Trodde inte det skulle vara så många :D. Så kul att du tycker det, kände samma inne hos sig :). Så kul också att du frågade din mamma 🙂

   Reply
 • 3 mars, 2019 at 10:53
  Permalink

  Jag kan haka på, men måste man vara med varje dag om man inte hinner så att säga, ska läsa reglerna sedan på själva utmaningeinlägget, samt så sött att du var en so vad glad och så, så var Bellis med

  Att tycka om att leka det gillade jag med
  Marie recently posted..Vår helg med vandrade hjärtat

  Reply
  • 3 mars, 2019 at 20:03
   Permalink

   Du kan vara med när det passar och vill man kan man alltid ta ämnet en annan dag 🙂

   Reply
 • 3 mars, 2019 at 10:53
  Permalink

  Vad intressant att du delar med dig om när du var yngre, ja att barn ärvt en del av sig kan jag nästan förstå! HAR också varit högkänslig sen barn, som jag även vet i dag är ångest. Synd man inte visste innan så man kunde förändra många delar?

  Reply
 • 3 mars, 2019 at 12:32
  Permalink

  Trevligt att få veta lite mer om hur du var som barn. Vår son var ganska orolig som barn även om det inte alltid märktes utåt men han funderade mycket…

  Ha en fin söndag!
  Znogge recently posted..Jag har…

  Reply
  • 3 mars, 2019 at 19:58
   Permalink

   Så roligt att läsa :). Ja vissa föds nog lite extra känsliga, men det är en fin egenskap 🙂

   Reply
 • 3 mars, 2019 at 13:18
  Permalink

  Så härligt att läsa om hur du minns upplevelsen över att ha blivit storasyster, speciellt nu när vår Lilla My ska bli det om några månader. Hon är redan så stolt att hon tjatar om det på förskolan, pussar magen och har gett bort några filtar som lillebror kan ha när han kommer. Jag har inte tänkt på det tidigare men slogs av tanken nu, att du inte skriver så mycket om din son. Så fint att få höra lite om saker han har ärvt från dig ❤️

  Reply
  • 3 mars, 2019 at 19:58
   Permalink

   Ja det var roligt vill jag minnas från då :). Men så har jag alltid gillat bebisar och barn också :D. Så roligt 🙂
   Nej jag skriver inte så mycket om honom längre, han har bett mig att låta bli. Han är tonåring och vill ha sitt liv ifred 🙂

   Reply
 • 3 mars, 2019 at 14:39
  Permalink

  Så mycket du minns från din barndom. Jag minns inte så mycket alls, och tror inte att det jag minns är en rättvis bild av hur det var. Jag var lite av en besserwisser i alla fall, och är väl fortfarande men har lättare att dölja det nu 😉
  Inne hos Ina recently posted..Veckans matsedel 10/2019

  Reply
  • 3 mars, 2019 at 19:56
   Permalink

   Haha, men det är okej att vara en BW tror fler skulle behöva visa den sidan ibland 😀

   Reply
 • 3 mars, 2019 at 15:23
  Permalink

  Så kul att få läsa lite om hur du var som liten 😛 Jag lekte med med My little pony och Barbie 🙂 Det var saker som jag samlade på 😛
  Sarah recently posted..ANDRA CHANSEN

  Reply
  • 3 mars, 2019 at 19:55
   Permalink

   Så kul att du tycker det :). Jag samlar fortfarande på My little ponys, även om jag inte leker med dem längre 😀

   Reply
 • 3 mars, 2019 at 16:50
  Permalink

  Läst fler som är med i din utmaning, så himla roligt att följa, älskar dessa inlägg. Hur vet du att du är högkänslig? Tror också att jag är det men inte fått det bekräftat. Visste inte att man kommer ihåg mer om man lär sig prata tidigt. Intressant läsning, tack för att du delar med dig<3 kram
  Johanna recently posted..Träning v.9

  Reply
  • 3 mars, 2019 at 19:53
   Permalink

   Ja så himla roligt tycker jag :D. Blir liksom så roligt när flera är med :). Ja det är ganska kul att det är så, tydligen något med att minnet och tal hänger ihop :). Jag förstod det genom att söka på HSP, sedan fått det bekräftat av min psykolog också 🙂

   Reply
 • 3 mars, 2019 at 20:16
  Permalink

  Åh vad söööt bild! Låter dom om du kommer ihåg en del i all fall. Det är roligt att sitta och tänka tillbaka på när man var liten.
  ellie recently posted..Är jag GRAVID igen?

  Reply
 • 3 mars, 2019 at 20:52
  Permalink

  Visst är det väl härligt när man minns och kan se tillbaka på sin egen barndom. Jag minns massor från när jag var barn. Imorgon ska jag försöka hänga på din utmaning.
  Kamilla recently posted..Från det ena till det andra.

  Reply
  • 3 mars, 2019 at 21:26
   Permalink

   Visst är det :D. Åh så roligt, när du skrivit dina inlägg kommentera hos mig så lägger jag in dig i listan 🙂

   Reply
 • 3 mars, 2019 at 20:52
  Permalink

  Åh va roligt! Hittade din blogg via Facebook. Jag är gärna med i utmaningen ?

  Då får gärna skicka mail om hur jag ska gå till väga ?

  Ha en trevlig kväll!

  Reply
 • 3 mars, 2019 at 21:33
  Permalink

  Vad söt du var som liten 🙂 Jag var också lätt att underhålla tyckte det mesta var kul, men med tiden blev jag också envis faktiskt. Känns så längesen nu när man lekte med barbies 🙂
  Amanda recently posted..Söndagen

  Reply
 • 3 mars, 2019 at 21:55
  Permalink

  Själv minns jag inte så mkt från min barndom men har ju fått höra saker sen 🙂 det är kul o gå tillbaka i tiden lite 🙂 ?

  Reply
 • 3 mars, 2019 at 21:56
  Permalink

  Jag tror att barndomen påverkar hurdan vuxen man blir,
  att ett omtänksamt barn blir en omtänksam vuxen.

  Kul att få veta mer om Dig.

  Reply
 • 3 mars, 2019 at 22:33
  Permalink

  Så mysigt att läsa dessa inlägg! Känner igen mig mycket och jag älskade också att leka med min syster. Dock var det så stort glapp mellan oss, 5år, så jag passade bara när det inte fanns något annat.
  My wonderful loves recently posted..Det tar stopp

  Reply
 • 3 mars, 2019 at 22:48
  Permalink

  jätte skoj att få många kommentarer o vara på idag men va svårt .. kanske för ja inte nouw för det går ofta att inte komma in på bloggarna o man får sittta o leta på halva nätet så ja jag får se hur detta funkar
  Ullie recently posted..Last breakky

  Reply
 • 3 mars, 2019 at 23:21
  Permalink

  Så roligt att läsa! 😀 jag var också otroligt stolt när jag blev storasyster!
  Amanda recently posted..Veckolista!

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.