Bloggutmaning – Semmeldagen till ära, när åt du en senast?

Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Det här är det godaste bakverket jag vet semlan, jag brukar äta en del så här års och eftersom ICA Maxi i Falun brukar börja sälja sina den 1 januari är det oftast där jag äter min första. Dock har de byggt om så har fått bli på andra platser i år. Jag har även provat kanelbullesemlan som blev en favorit. I torsdags förra veckan delade jag och William på en Semla och det blev således den senaste jag ätit. Kommer det bli selma för dig idag?

Deltagare i utmaningen är:

Elisa
Fröken Rödlök
Becka Lindhe
Malin Moen
Hanna
Itsmadeby
Sandifighter
Ingrid
ExlusivaMoi
Carita
Kraka
Benita/Livsturisten
MirreAriellaSabina

kamillaskamera

Deltar du men inte står med på listan? Lämna en kommentar så lägger jag till dig.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

40 thoughts on “Bloggutmaning – Semmeldagen till ära, när åt du en senast?

 • 5 mars, 2019 at 00:37
  Permalink

  åt en förra veckan här är de oxå tidiga
  får se ifall de blir någon inte som är planat i vartfall kram kram
  Ullie recently posted..Man blir sur verkligen

  Reply
 • 5 mars, 2019 at 06:17
  Permalink

  Tror inte det blir semla idag men man vet ju aldrig! Har aldrig vart riktigt förtjust i just semlor men kanelbullesemlan ser ju riktigt god ut! Förut var jag sån som åt semlor men inte längre tyvärr men min mamma kanske kommer med en vem vet!
  ellie recently posted..Är jag GRAVID igen?

  Reply
 • 5 mars, 2019 at 08:21
  Permalink

  Jag hade förberett mig på att stå på jobbet och göra semlor i hundratals idag, men istället blev jag hemma med lilla knotet och vår VABperiod fortsätter utan slut. Vi började redan i mitten på december och sedan dess har iallafall några enstaka vaniljsemlor letat sig ner i magen. En dag gjorde jag semlor med ringmunkar och det var faktiskt det godaste jag provat hittills! ?

  Reply
  • 5 mars, 2019 at 21:05
   Permalink

   Åh förstår, det blir ju lätt så med små :). Åh så roligt 😀

   Reply
 • 5 mars, 2019 at 08:42
  Permalink

  Kanelbullesemlan ser så god ut!! jag kom på igår kväll att det är fettisdagen idag så jag får tvinga mig själv att äta en köpt, annars gör jag ju bara mina själv.
  Pärla recently posted..2019-03-04

  Reply
  • 5 mars, 2019 at 21:12
   Permalink

   Ja helt ljuvlig :D. Åh förstår, hemmagjorda är ju godast 😀

   Reply
 • 5 mars, 2019 at 09:31
  Permalink

  Vi köpte med oss semlor när vi hälsade på min sambos farmor och farfar i Februari. Det uppskattades så mycket! Jag tror inte det blir något idag men imorgon kommer min bestie hit så vi ska nog köpa med oss något gott från ett konditori 😀
  Dixi Wonderland recently posted..Paketet från USA

  Reply
 • 5 mars, 2019 at 13:22
  Permalink

  Jag åt en semla i söndags, den andra för i år. Skulle vilja äta en idag men det känns inte så kul att göra själv. Helst hade jag hoppats kunna göra en semmelkladdkaka, tycker att det är så gott 🙂
  Inne hos Ina recently posted..Månadshandla – så gick det

  Reply
  • 6 mars, 2019 at 20:57
   Permalink

   Semmelkladdkaka har jag läst en del om nu på sista tiden :D. Låter gott :).

   Reply
 • 5 mars, 2019 at 14:07
  Permalink

  Den semlan ser verkligen så god ut. Och den ser inte så maffig ut som dom bara vara. En bull semla skulle jag också vilja äta i dag 🙂
  Jennysvardag recently posted..Känslosam dag

  Reply
 • 5 mars, 2019 at 14:24
  Permalink

  Älskar semlor, så sjukt gott är de.
  Jag ska äta en idag då jag ska baka veganska semlor haha

  Reply
 • 5 mars, 2019 at 17:20
  Permalink

  Ingen semla för mig idag, men för någon vecka sen. Mina barn gillar inte semlor dessvärre.
  Dock lyckas jag förtränga det varje år så vid minst ett tillfälle så får jag äta även semlor inköpta åt dom. Jag skulle ljuga om jag sa att det gjorde mig ledsen Medans jag mumsar fler semlor än förväntat.
  Sara recently posted..Toppentisdag

  Reply
 • 5 mars, 2019 at 17:27
  Permalink

  Jag tycker tyvärr inte om semlor, vilket jag tycker är tråkig då jag ser hur mycket tradition den verkar ha hos vissa…
  Sanna recently posted..Maybelline ♡

  Reply
 • 5 mars, 2019 at 18:46
  Permalink

  Asså det är så gott med semla 🙂 håller med om att det är det godaste bakverket 🙂 ?

  Reply
 • 5 mars, 2019 at 19:04
  Permalink

  åt en semla idag. Tyvärr fick den bara 2 av 10 gräddklickar. Kan man annars hoppa in i bloggutmaningen ännu?
  maria recently posted..Vår i luften

  Reply
 • 5 mars, 2019 at 19:09
  Permalink

  Det är ju ett måste att äta semlor idag 🙂 Nutellasemlor ska det vara 🙂 Det är så himla gott 🙂
  Sarah recently posted..JUST ME

  Reply
  • 6 mars, 2019 at 20:56
   Permalink

   Som för mig alltså :D. Man får unna sig :).
   Hittade den på Mälardalens högskola och sedan på Coop här i Falun 😀

   Reply
 • 5 mars, 2019 at 19:52
  Permalink

  Åh vad jag skulle vilja äta en semla idag, helst en vaniljsemla. 🙂 Vi köpte semlor till barnen efter kvällens spinningpass men det fanns inga glutenfria. Så sugen är jag inte heller att jag vill förstöra det som jag byggt upp under två veckor.
  Hannas krypin recently posted..Semmeldagen till ära, när åt du en senast?

  Reply
  • 6 mars, 2019 at 20:53
   Permalink

   Åh förstår, det kan nog kännas lite extra så där för dig 🙂

   Reply
 • 5 mars, 2019 at 19:55
  Permalink

  Tjiho, idag är jag med igen: http://www.elisamatilda.se/semmeldagen/

  Jag glömde ju spana in kanelbullesemlan i Falun! Tror det kan bli en favorit även för mig, kanelbullar som är så gott! Det blev både en vanlig och en wienersemla för mig idag. Har därmed redan ätit fler än jag brukar under ett år, haha. 🙂

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: