Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Det här är det godaste bakverket jag vet semlan, jag brukar äta en del så här års och eftersom ICA Maxi i Falun brukar börja sälja sina den 1 januari är det oftast där jag äter min första. Dock har de byggt om så har fått bli på andra platser i år. Jag har även provat kanelbullesemlan som blev en favorit. I torsdags förra veckan delade jag och William på en Semla och det blev således den senaste jag ätit. Kommer det bli selma för dig idag?

Deltagare i utmaningen är:

Elisa
Fröken Rödlök
Becka Lindhe
Malin Moen
Hanna
Itsmadeby
Sandifighter
Ingrid
ExlusivaMoi
Carita
Kraka
Benita/Livsturisten
MirreAriellaSabina

kamillaskamera

Deltar du men inte står med på listan? Lämna en kommentar så lägger jag till dig.

40 kommentarer

 1. åt en förra veckan här är de oxå tidiga
  får se ifall de blir någon inte som är planat i vartfall kram kram

 2. Nämen ser man på, en semmel-bulle. Den ser verkligen jättgod ut och får nästan åka till Maxi och se om dom har sådana kvar 😀

 3. Tror inte det blir semla idag men man vet ju aldrig! Har aldrig vart riktigt förtjust i just semlor men kanelbullesemlan ser ju riktigt god ut! Förut var jag sån som åt semlor men inte längre tyvärr men min mamma kanske kommer med en vem vet!

 4. Jag hade förberett mig på att stå på jobbet och göra semlor i hundratals idag, men istället blev jag hemma med lilla knotet och vår VABperiod fortsätter utan slut. Vi började redan i mitten på december och sedan dess har iallafall några enstaka vaniljsemlor letat sig ner i magen. En dag gjorde jag semlor med ringmunkar och det var faktiskt det godaste jag provat hittills! ?

 5. Kanelbullesemlan ser så god ut!! jag kom på igår kväll att det är fettisdagen idag så jag får tvinga mig själv att äta en köpt, annars gör jag ju bara mina själv.

 6. Vi köpte med oss semlor när vi hälsade på min sambos farmor och farfar i Februari. Det uppskattades så mycket! Jag tror inte det blir något idag men imorgon kommer min bestie hit så vi ska nog köpa med oss något gott från ett konditori 😀

 7. Jag åt en semla i söndags, den andra för i år. Skulle vilja äta en idag men det känns inte så kul att göra själv. Helst hade jag hoppats kunna göra en semmelkladdkaka, tycker att det är så gott 🙂

 8. Den semlan ser verkligen så god ut. Och den ser inte så maffig ut som dom bara vara. En bull semla skulle jag också vilja äta i dag 🙂

 9. Ingen semla för mig idag, men för någon vecka sen. Mina barn gillar inte semlor dessvärre.
  Dock lyckas jag förtränga det varje år så vid minst ett tillfälle så får jag äta även semlor inköpta åt dom. Jag skulle ljuga om jag sa att det gjorde mig ledsen Medans jag mumsar fler semlor än förväntat.

 10. Jag tycker tyvärr inte om semlor, vilket jag tycker är tråkig då jag ser hur mycket tradition den verkar ha hos vissa…

 11. åt en semla idag. Tyvärr fick den bara 2 av 10 gräddklickar. Kan man annars hoppa in i bloggutmaningen ännu?

 12. Min stora last är just semlor, så trots mitt kostupplägg så fick det bli en semla i dag ?
  Kanelbulle semla har jag däremot aldrig testat ?

 13. Åh vad jag skulle vilja äta en semla idag, helst en vaniljsemla. 🙂 Vi köpte semlor till barnen efter kvällens spinningpass men det fanns inga glutenfria. Så sugen är jag inte heller att jag vill förstöra det som jag byggt upp under två veckor.

 14. Tjiho, idag är jag med igen: http://www.elisamatilda.se/semmeldagen/

  Jag glömde ju spana in kanelbullesemlan i Falun! Tror det kan bli en favorit även för mig, kanelbullar som är så gott! Det blev både en vanlig och en wienersemla för mig idag. Har därmed redan ätit fler än jag brukar under ett år, haha. 🙂

 15. Det blev en semla igår (som går att läsa om S) när jag bjöd min granne en av varje mini-semla som jag tog med hem…
  Ha en fortsatt TREVLIG VECKA, kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa