När jag gick i skolan…

Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Det ska bli riktigt spännande att läsa hur andra tolkar denna, eftersom det finns en om högstadiet. Jag kommer välja att fokusera på lågstadiet, mellanstadiet och den korta tid jag gick på gymnasiet.

Vi börjar med lekis eller som det heter idag förskoleklass. Jag älskade att gå på lekis, det fanns en Legoborg där som alla fick leka med vid ett tillfälle, jag minns fortfarande när jag och en kille i klassen fick leka med den och det var våran tur. Det året var helt klart något jag gillade, jag tyckte det var roligt och jag minns konstigt nog en hel del därifrån.

Men så började jag årskurs 1 och då tyckte jag även skolan var fruktansvärt tråkig. Dels så gjorde min lågstadielärare allt vid hon kunde för att sänka ner mitt självförtroende totalt, det där förföljde mig resten av mina skolår och jag har skrivit om detta tidigare. Jag började inse efter tre år i grundskolan att det där var ingenting för mig, jag avskydde saken.

Mellanstadiet började och fyran var helt okej, jag fick alla rätt på proven och kände mig duktig. Sedan i femman så hände något, jag började må dåligt. Det var den här tiden då ångesten och tankar om mat kom över mig lite extra. Jag gick till skolan men tyckte inte om att vara där, så var sexan med. Jag trivdes inte, skolan var ingen plats för mig men jag var där.

Högstadiet berättade jag om tidigare i utmaningen. Det enda jag utelämnade var att jag hittade alkoholen på högstadiet och den gjorde mig både modigare och roligare trodde jag. Idag kan jag tänka helt annorlunda, men inte då. Jag kände mig så deprimerad och ledsen jämt, med alkohol så blev jag istället tvärtom glad och sprallig, pratade med alla och mer öppen. Någon jag önskade mig vara, att jag är högkänslig visste jag då inte om.

Gymnasiet var åren när jag gick ett år på IV. Det var ett kul år, första gången jag tyckte skolan var riktigt rolig. Jag fick dessutom flexibiliteten att plugga som jag ska göra. Koncentrera mig på ett ämne åt gången och sedan göra saker som är lustfyllt. Året efter på Barn och fritidsprogrammet var jag helt fel, det var styrt och återigen som att gå i skolan. Jag hoppade av inför år två, och gick därefter arbetslös, flyttade till Falun och blev gravid med William. Men det är en annan historia.


Deltagare i utmaningen är:

Elisa
Fröken Rödlök
Becka Lindhe
Malin Moen
Hanna
Itsmadeby
Sandifighter
Ingrid
ExlusivaMoi
Carita
Kraka
Benita/Livsturisten
Mirre
Kamillas Kamera
Ariella
Sabina
Lchftrollet
Elavie
BP-computerart

Deltar du men inte står med på listan? Lämna en kommentar så lägger jag till dig.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

46 thoughts on “När jag gick i skolan…

 • 6 mars, 2019 at 07:22
  Permalink

  Missade gårdagens ämne och kommer absolut att skriva dagen ämne istället. Trivdes också mycket bättre i gymnasiet. Gick barn och fridit. Vilket man inte trivdes och bytte ämne. Slutade också därefter i andra året och fortsatte i folkhögskolan.
  Malin Moen recently posted..T H O R

  Reply
 • 6 mars, 2019 at 07:52
  Permalink

  Så roligt att få veta hur du var i skolan. Alkoholen hittade jag också i högstadiet. Jag började även på en ny skolan för ingen kände mig och jag kunde vara mig själv. Tänk ändå så långt du har kommit även fast du hoppade av skolan.
  Jennysvardag recently posted..Han pratar i sömnen

  Reply
  • 6 mars, 2019 at 20:26
   Permalink

   Så kul att du tycker det :). Ja det är nog lätt det blir så då :/

   Reply
 • 6 mars, 2019 at 08:07
  Permalink

  Alltid lika kul att lösa om andras uppväxt! ?
  Jag minns oxå en hel del från dagis (som de hette då) men förskolan ? jag ÄLSKADE att vara där ?
  My recently posted..Fullt upp & tiden flög förbi

  Reply
  • 6 mars, 2019 at 20:25
   Permalink

   Så kul att du tycker det :D. Åh så kul, jag minns också dagis (förskolan) 😀

   Reply
 • 6 mars, 2019 at 08:14
  Permalink

  Du har verkligen haft tuffa år i skolan. Mitt inlägg måste jag fundera lite på, känns som att skolåldern är långt bak i minnesbanken.
  Hannas krypin recently posted..Supereffektiv morgon

  Reply
 • 6 mars, 2019 at 08:25
  Permalink

  Så olika upplevelsen av skolan kan vara mellan olika människor och under olika perioder. Jag älskade lågstadiet, men när jag kom till mellanstadiet & högstadiet kände jag mig alltid utanför och inte som alla andra ?
  Emelie recently posted..Nu får jag sparken!

  Reply
 • 6 mars, 2019 at 08:29
  Permalink

  Jag är impad över hur mycket ni minns, minns du lekis utan att ha fått de berättat för dig? Låter hur som som en bra tid i början. Känner igen det där med alkoholen, man trodde att de hjälpte en.
  IV gick jag med på och trivdes så mycket bättre.

  Reply
  • 6 mars, 2019 at 20:21
   Permalink

   Ja det är nog lite spännande att jag gör det, jag har väldigt bra minne. Ja fy det där är verkligen så. Jag tror IV eller IM som det heter idag kan vara en räddning för många 🙂

   Reply
 • 6 mars, 2019 at 09:19
  Permalink

  Jag är ändå så glad över att du stod på dig när du inte tyckte att saker och ting var för dig, att du hoppade av och att du satsade på en graviditet och ett annat liv. You go girl! ❤️

  Reply
  • 6 mars, 2019 at 20:19
   Permalink

   Visst är det så :D. Samma här, det är jättekul att få ta del av andras liv 😀

   Reply
 • 6 mars, 2019 at 12:38
  Permalink

  Lågstadietiden låter ju inge bra. Så hemskt detta med hur stor makt vi lärare har och viktigt att vi inte förbrukar den.
  My wonderful loves recently posted..Det tar stopp

  Reply
 • 6 mars, 2019 at 13:53
  Permalink

  Åh vad söt du var där =)
  Roligt att du länkar alla som är med!

  Jag minns också Lekis.. när man fick leka affär, när vi hade fruktstund och den gången min kusin (som gick i min glass) fastnade i en stol så vaktmästaren fick såga loss henne. Hahaha.

  Reply
  • 6 mars, 2019 at 20:17
   Permalink

   Åh tack :D. Ja absolut, tycker att det är kul att visa upp alla deltagare :D. Men hjälp stackars din kusin 😮

   Reply
 • 6 mars, 2019 at 14:02
  Permalink

  Blir alltid så ledsen av att läsa om hemska upplevelser i skolan. Lärare som trycker ner en till exempel. Jag hoppas att jag inte gör så själv. Jag vet att jag inte gör det medvetet men andra kan ju uppfatta en annorlunda.
  Inne hos Ina recently posted..Sportlovshalva

  Reply
  • 6 mars, 2019 at 20:16
   Permalink

   Ja det är gör ont att veta. Förstår det, jag tänker på saken ibland. Dock tror jag man vet om en elev känner sig nedtryckt 🙂

   Reply
 • 6 mars, 2019 at 14:07
  Permalink

  Oj så mycket likheter jag kan se mellan oss när jag läser din blogg. Inte bara i det här inlägget utan annars också. På lågstadiet var det nog inte jag som blev mest nedvärderad utan en annan elev men det gjorde så ont i mig att se så det finns inte ord för att beskriva..
  Tacos igår såg jag så vad blir det idag då?
  Sara recently posted..Pssst #17

  Reply
  • 6 mars, 2019 at 20:16
   Permalink

   Så spännande att läsa, jag tror man på nätet kanske hittar de flesta likasinnade som i bloggvärlden. Tror flera är av känslig karaktär 🙂

   Reply
 • 6 mars, 2019 at 18:21
  Permalink

  Tyckte också skolan var så tråkig ! Vilken idiot lärare förstår inte hur vissa får jobba med barn

  Reply
 • 6 mars, 2019 at 18:46
  Permalink

  Skolan verkar varit tuff för dig och du kom på avvägar men du har haft en styrka i att våga berätta och ta dig igenom det. Även om en del saker såklart förföljer en.
  Miss Philipsen recently posted..Det sötaste som finns

  Reply
 • 6 mars, 2019 at 19:11
  Permalink

  Det är alltid sorgligt att höra när en lärare har sänkt en elevs självförtroende. Min musiklärare gjorde samma sak och än i dag sjunger jag aldrig högt, inte ens för familjen. En tagg som sitter i…
  Znogge recently posted..I går…

  Reply
  • 6 mars, 2019 at 19:16
   Permalink

   Ja hon var inte riktigt en sådan som borde jobbat med det hon gjorde 🙁

   Reply
 • 6 mars, 2019 at 19:24
  Permalink

  Att du kommer ihåg legoborgen 🙂 Tänk så mycket man har lekt med lego och byggt en massa saker 🙂 Så roligt att du hade alla rätt på proven i fyran 🙂
  Sarah recently posted..SEMLEDAN

  Reply
  • 6 mars, 2019 at 20:00
   Permalink

   Ja det är rätt kul så där att man minns vissa saker så tydligt 🙂

   Reply
 • 6 mars, 2019 at 19:55
  Permalink

  Det är svårt att tycka att skolan är rolig när en lärare behandlar en illa. Jag hade också en sån lärare på lågstadiet, och en av lärarna i högstadiet var öppet dryg och nedlåtande mot mig. Vissa har hamnat i fel yrke.
  Lillan Kind recently posted..Gissa vad jag har loppisfyndat!

  Reply
  • 6 mars, 2019 at 20:02
   Permalink

   Ja visst är det så :/. Är ju inte direkt då man vill till skolan :(. Usch man undrar en del över sånt där 🙁

   Reply
 • 6 mars, 2019 at 21:42
  Permalink

  Har alltid sagt att lärare är inget yrke, det är ett kall. Har man inte det så borde man välja ett annat arbete. “Odugliga” lärare förstör så mycket hos en ung människa, för det är ju sådant som man påverkas av resten av sitt liv. Å du påverkades ju rätt länge om man säger så. Men än en gång ger jag dig en eloge att du har tagit dig ur både det ena och det andra med egen kraft. Du är en stark tjej!

  Idag är jag inte med, men troligen igen imorgon:-)

  Tusen tack för länken:-)
  BP recently posted..En händelserik dag

  Reply
  • 8 mars, 2019 at 23:44
   Permalink

   Visst är det så, någonstans tror jag fler borde tänka till 😮

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: