Medaljer & pokaler.

Inlägget är i samarbete med Prishuset.

Pokaler och medaljer, jag minns när året när jag var på uppvisning och sedan danstävling och fick min bronsmedalj i just dans. Det var så häftigt där och då, det är väl egentligen den enda medalj jag lyckas få, och när jag tänker på det undrar jag lite vart den tog vägen?

Det är något spännande med just medaljer och pokaler speciellt för barn. William har fått graverade medaljer genom åren då han varit på på lite små tävlingar här och var. Det är ändå något speciellt det där även om det bara är det lilla att få med sig något hem och känna sig stolt över att man lyckats. Jag minns känslan, och är glad över att jag fått se samma glädje i Williams ögon genom åren.

Företaget Prishuset erbjuder pokaler till idrottslag, jag har varit in på sidan och spanat runt och det finns verkligen jättemånga olika medaljer och pokaler där. Jag som jobbat i skolans värld ett tag nu har sett många olika pokaler blivit vunna genom skolors egen idrottslag och den glädjen som eleverna kommer tillbaka med är helt fantastiskt. Den stoltheten att få bära med sig en pokal tillbaka till skolan och känna sig som bäst, ja det är ändå en känsla alla barn borde få uppleva då och då. För det är ju så att vi alla är bäst på något, antingen i idrottslaget på fritiden eller i skolans lag? Eller varför inte i klassrummet även om det där inte delas ut några pokaler? Det är ändå någonstans det där med att uppskattas synligt, det är så viktigt. Hur har det varit för dig? Har du vunnit många pokaler eller fått medaljer?

Har du sparat dina pokaler och medaljer upp i vuxen ålder, eller blir det för dig som mig att du just nu börjar undra vart din tog vägen? Berätta gärna.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

10 thoughts on “Medaljer & pokaler.

 • 12 mars, 2019 at 02:21
  Permalink

  Tänk va glad man va som lite över medaljer man hade varit duktig liksom
  Förstår verkligen barnens lycka över att få en ett beröm om att de lyckats

  vi hade tom på scouterna där jag gick man gjorde olika kknopar eler saker så fick man et märke det va oå om medalj
  Ha en fin morgondag kram

  Reply
 • 12 mars, 2019 at 03:28
  Permalink

  Jag har sparat några pokaler och medaljer. Jättekul att ha hemma. Har en pokal från när jag var med i danstävling när jag var 9, fina minnen!
  Freja recently posted..Hyperaktiv herre!

  Reply
  • 15 mars, 2019 at 11:55
   Permalink

   Det var ett tag sen nu :D, kan sakna det :). Samma sak att sjunga, sång och dans var helt min grej 🙂

   Reply
 • 12 mars, 2019 at 17:03
  Permalink

  Så bra ju! Minns verkligen lyckan utav att få en medalj (någon pokal fick jag aldrig och är fortfarande avis på alla som fick, haha) när man var liten. Det var ju verkligen FANTASTISKT! Kram fina <3

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: