Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag tycker om språk och ord, jag kan inte fler språk än svenska och skolengelska samt några ord på Orsamål, men jag älskar att lyssna på språk och leka med ord. Jag minns hur barndomens roligaste var rim och ramsor, att få leka med språket och utveckla språket. Likt min son har jag talat i tidig ålder, och nog har jag även alltid avancerat språket efter eget tyckande.

Att skriva akademiskt är också något utmanade eftersom det kräver ett språkbruk som jag tycker, jag ser språket som viktigt. Kroppsspråket är kanske det alla viktigaste vi har. Språk för mig är tillgången till tänkandet och att uttrycket.

Deltagare i utmaningen är:

Elisa
Fröken Rödlök
Becka Lindhe
Malin Moen
Hanna
Itsmadeby
Sandifighter
Ingrid
ExlusivaMoi
Carita
Kraka
Benita/Livsturisten
Mirre
Kamillas Kamera
Ariella
Sabina
Elavie
Lchftrollet
BP-computerart
Caroline
Corky Style
A room of my own

Deltar du men inte står med på listan? Lämna en kommentar så lägger jag till dig.

17 kommentarer

 1. Jag som är både förskollärare, ateljerista och pedagogista. Tänker såklart att vi människor har 100 språk men berövas på så många av dem. Det finns så många olika sätt att uttrycka sig på. Språk är fantastiskt
  Kamilla recently posted..Fånga dagen fångade mig.

 2. Språket är verkligen nyckeln till det mesta. Jag vet stt min mamma har sagt att när jag väl började prata så gick det inte att få stopp på mig!?
  Sara recently posted..Monkey-monday

 3. Jag är precis som du där – har alltid tyckt om ord. Skriva, läsa, lära mig nya språk och allt det där har alltid varit vad jag föredragit och varit bäst på 🙂

 4. Det är intressant med språk! Skriva på akademisk svenska känns som en konst. Jag har inte läst på högskola själv så har inte testat men däremot har jag läst och det är rätt så annorlunda. 🙂 Jag skulle gärna lära mig fler språk. Det här med kroppsspråket, jag avslöjar allt med mitt kroppsspråk. Särskilt mina ögon…
  Hannas krypin recently posted..I Gamla Linköping

 5. Tycker också språk är superkul! Skulle vilja säga att jag hanterar svenska och engelska flytande sen “skolfranska”, läste franska i sex år men de försvann tyvärr snabbt när man inte använde det.. 🙁
  Pärla recently posted..Allt annat än planerat

 6. Oj, vad är “skriva akademiskt” ;-D?! Jag är en icke-akademiker iaf, den enda i min krets. Hur som så älskar jag språk också och önskar att energin fanns för mer lärande, då helst av Franska och Isländska <3. Sedan undrar jag om inte ordet Kongaroo är från Jämtland, men jag kan mycket väl ha fel. Det är ett fantastiskt ord haha, för spindel.
  Trollkatt recently posted..Hoppla

 7. Det är otroligt intressant med språket tycker jag. Ibland så kan jag fundera över hur språket har utvecklats under åren. Hur många nya ord som kommit till och att många ord har som har försvunnit. Att många ord har försvunnit märker man om man pratar med dom äldre, dom använder en del ord som många yngre inte vet vad det betyder.
  Snabela recently posted..Veckans musik tips #24 Janet Devlin – Sacrifice

 8. Åh, är det några speciella ord på Orsamål och hur kommer det sig att du lärt dig just de orden? Handen upp för att kroppsspråket är det allra viktigaste hos en människa, det säger så mycket mer än vad som kommer ut genom munnen och det är ju ofta det första man analyserar hos en människa ❤️

 9. Orsamål låter svårt 🙂 Är det något ni lär er i skolan? 🙂 Vad roligt att både du och din son lärde er prata tidigt 🙂

 10. Vilket otroligt klokt svar på temat! Språk för mig är lika med makt, men det jag inte hade tänkt på är just kroppsspråket, för det är viktigare än ord på främmande språk. Ja, kroppsspråk och teckenspråk då om man inte förstår språket i ett land där man befinner sig.
  BP recently posted..Weekly photo challenge: Vecka 13 – ”Vass”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: