Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Första april idag, berätta om ett tillfälle när du lurat eller blivit lurad.

Jag kör en bloggutmaning i april. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

April, april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill… Det här med att luras? Jag är absolut inget proffs på den saken. Men jag minns ett lur som vi i årskurs 1 i grundskolan blev lurade med. Vi gick på simskola i Orsa simhall och Evert som simläraren hette lurade oss rejält.

Vi befann oss i bassängen när han berättade att han på morgonen sett en guldfisk (en fisk helt i guld inte akvariefiskar) simma runt i poolen. Han sa att fisken lämnat en stor skatt och att om vi tittade tillräckligt noga i bassängen skulle vi nog också se den. Barn som vi var letades det på hela passet utan framgång.

Det tog mig flera år att fatta att vi blivit lurade i ett aprilskämt. Jag trodde länge det var menat som en berättelse. Men ja, nog lyckades Evert både med att lura oss samt få oss alla att kunna simma.

Min lillebror Mattias föddes exakt för 30 år sedan idag på första april! Åtta är på pricken samma datum del vill säga första april, föddes våran lillasyster Melissa som fyller 22 år idag! Båda är två små aprilskämt! Två älskade syskon! När Melissa föddes trodde mina syskon och sedermera hennes syskon att jag lurades för det var första april. Så var inte fallet, utan hon lyckades pricka in sin storebrors födelsedag bara.

Deltagare i utmaningen är:

Uppdaterar listan under dagen.

27 Comments

 1. Men va fint att de båda syskonen är födda 1 April! Jag skulle förresten också helt klart gå på historian om guldfisken också haha ?

 2. Det låter nästan som ett aprilskämt att dina syskon båda är födda men icke! En viktig dag i er familj. Vi har ju några namn gemensamma har jag noterat sedan tidigare och konstaterar ett till för vår son heter Mattias. Guldfisken i bassängen låter mer som än spännande berättelse än ett skämt tycker jag!

 3. Jag är också ur dålig på att lurad och litar inte på någon just i dag haha. Vilket bra aprilskämt som han lurade er med. Kan tänka mig att ni gick på det.

 4. Haha inte lätt att veta! Min mamma lurade mig som liten att jag inte skulle få ha kalas (fyller år 9/4) och var så ledsen haha!
  Kul med dina syskon ?

 5. Det var ett bra aprilskämt som din lärare hade där . Jag har nog tröttnat på det här med1:a april så Skipper att luras . ?men förr tyckte ju man det var roligt

 6. Åh vilken roligt skämt med guldfisken tycker jag, jag hade gått på det jag med då jag alltid tror på vad alla säger! För några år sedan blev jag lurad via Facebook då det stod att vår lilla Ica butik skulle göras till ett Ica Maxi, jag blev grundlurad! Men kul var det! 🙂

  Känner ingen som fyller år första april, men vad härligt med två födelsedagar samma dag! Tycker det är så underbart när man firar flera samma dag! 🙂 ha en fin dag!

 7. Haha, roligt ändå att de båda föddes på första april 😀 Jag kan inte minnas när jag blivit riktigt lurad sådär, men ska tänka lite på den och försöka delta i utmaningen senare 😀 Ha en bra dag!

 8. Så kul att se att din bloggutmaning fortsätter trots att vi har bytt månad! Det kanske har stått någonstans innan, men hur länge ska du hålla på? Jag och en vän hade januariutmaning i flera år och jag tyckte att det var svårt att komma på rubriker under bara den månaden, haha!

 9. Oj detta måste jag tänka till på, hmmm har jag blivit det, fniss. Charmigt att dina syskon är födda båda 1 april

 10. Vilken taijmin lillasyster gjorde 🙂
  Ungefär som mina grabbar, äldsta är född 11 maj och den andra var beräknad till 5 oktober men vald att stanna kvar till 11 oktober. Så båda är födda den elfte dagen i varsin månad.

 11. Vilken gullig historia/skämt som eran simlärare gjorde 🙂 mina kusiner är också födda på samma datum men med 3 år emellan 🙂

 12. hi hi ja va konstigt . så kunde det bli med min älsta ebba hon kunde fötts på min födelsedag men sen blev hon planerat snitt vilket va bättre o ja fick välja dag
  men ja än så länge har vi inte blivit lurade så klarade oss i år, roligt ändå tycker ja
  ha en fin tisdag kramar

 13. Vilken bra simlärare ni hade som lyckades lära er att simma genom att leta efter en guldfisk ?Grattis till dina syskon?

 14. Jag har aldrig heller varit så duktig på att luras ! Däremot är jag väldigt lättlurad , men dock inte när se är 1a april. Då tror jag inte på något vad någon säger haha !

 15. Hahaha, roligt skämt ju! Jag brukar aldrig dra aprilskämt då jag, av någon anledning, får så ont i hjärtat av att se andra människor bli lurade. Jag har inte hjärta nog för det. Min sambo däremot, han är riktigt bra på att lura skjortan ur folk på 1:a april! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: