När påskkärringar & påskgubbar ringer på dörren så…

Jag kör en bloggutmaning i april. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

William gick som Jesus på påsken 2014

Hoppas jag alltid att jag har något gott hemma. Tyvärr så är jag ganska dålig på den saken, jag inser alltid i sista minuten att det är påsk och dags för påskkärringar och påskgubbar. Jag tycker dock det är jättekul och tycker dessutom att det är väldigt gulligt. William gick ofta påskgubbe som liten och jag tyckte det var jättegulligt.

Deltagare i aprilutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Paula
Elisa
Ivars bilder
Karolina
Jenzel
Itismadeby
Kraka
Hannafialotta
BP-computerart
Znogges

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

6 thoughts on “När påskkärringar & påskgubbar ringer på dörren så…

 • 4 april, 2019 at 20:50
  Permalink

  Minns ju att jag själv var påskkärring som liten och gick runt med påskkort. Har säkert gamla foton kvar nånstans, får kolla upp!
  Numera så är jag precis som dej, glömmer att ha godis hemma när de kommer och ringer på!
  Susjos recently posted..BLUBB kursen

  Reply
  • 6 april, 2019 at 13:24
   Permalink

   Men du så roligt :). Haha ja det är ju den där saken med minnet själv 😉

   Reply
 • 4 april, 2019 at 21:47
  Permalink

  Väldigt sällan det kommer barn hit då vi bor utanför samhället å det är en grusväg genom skogen så vanligtvis kommer ingen hit rent spontant för att “gå påskkärring” eller vid halloween.

  Reply
 • 4 april, 2019 at 22:23
  Permalink

  Vet du, jag har faktiskt aldrig sett en påskgubbe, bara påskkärringar. Reagerade till och med när jag såg ditt tema. Men himla kul såklart att både tjejer och killar får vara med. Håller med dig även om traditionen, jag tycker också att det är gulligt!
  BP recently posted..Orsakullans ”April 30 dagar” – ”Påskkärringar”

  Reply
  • 6 april, 2019 at 13:18
   Permalink

   Åh så kul :D. Här är det jättevanligt :). Ja verkligen, alla ska få vara med :). Visst är det gulligt 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: