Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Ett recept jag gärna vill dela med mig av är…

Jag kör en bloggutmaning i april. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Eftersom jag inte är någon sådan som orkar lägga tid på att laga middagar får ni ett recept på en frukost i form av havregrynsgröt.

Jag brukar göra havregrynsgröt, då har jag i 2 dl vatten med 1 dl havregryn. Jag kokar upp detta och brukar sedan ha i satsumas, jordgubbar och blåbär. Sedan har jag oftast havremjölk, det tycker jag är den helt perfekta frukosten på våren och sommaren.

Deltagare i aprilutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig. E

Paula
Elisa
Ivars bilder
Karolina
Fröken Rödlök
Jenzel
Itismadeby
Kraka
Mirre
Hannafialotta
BP-computerart
Znogges

60 Comments

 1. Men va är de så lätt att göra havregrynsgröt! Aldrig gjort själv då jag inte varit ett stort fan av det men tror jag får ge de en ny chans lät ju jättegott med jordgubbar & blåbär till! Tack för inspo och recept 😀 Va tråkigt förresten att ofrivilligt bli av med möbler, vad beror de på att ni inte kommer kunna ha kvar de? 🙁

 2. Känner igen det där med att inte orka laga något jättestort. Har tröttnat på havregrynsgröt då jag åt det så mycket som barn. Men din variant lät faktiskt god 🙂

 3. Jag äter oftast havregrynsgröt, då jag inte tycker om att ha mjölk till (kan dricka till men ej till varm gröt) så sa dietisten att jag kunde göra gröt på mjölk istället för vatten. Det var faktiskt gott. Man känner sig nyttigare och står bättre under dagen, vilket som du förmodligen vet.

  Ska ut med hunden strax sen blir det gröt :D, blev ju sugen!

 4. Jag har själv precis börjat äta frukost och då blir det alltid havregrynsgröt! Det är så enkelt så kan inte låta bli, hehe. Äter min med sockerfri sylt och mjölk.

 5. Vilken god frukost som du äter varje dag. Jag är väldigt dålig på att äta frukost när jag jobbar, det blir oftast bara en kopp kaffe och sen en smörgås på jobbet. Kul med ett recept på din frukost :kr

 6. Här hemma har jag precis slevat i mig en skål med havregrynsgröt, dock aldrig provat att ha satsumas till. Så det måste jag absolut testa! Älskar ju båda delarna. Så kul!

 7. Havregrynsgröt är verkligen gott med lingonsylt på och lite mjölk. Man känner sig så hälsosam när man äter gröt till frukost tycker jag.

 8. så himla bra att äta just gröt, synd jag är en av de som absoult inte klarar av att äta de. De ser gott ut iallafall 🙂

 9. Åh låter gott!!
  Det var faktiskt länge sen jag åt havregrynsgröt!
  Kanske ska prova göra det, jag gjorde det här en gång med havregrynen de har här men de var så hårda… i Sverige är havregrynen mer mjöliga. Här är de glansiga… vet inte varför det är sån skillnad.
  Kanske blir bättre om man låter dem stå i blöt över natten och sen kokar gröten på morgonen, då borde de ju mjuka upp sig.

  Gott med färska bär och frukter i!

  Ha en fin dag
  kram kram

 10. Jag önskar verkligen att jag tyckte om havregrynsgröt, men kan verkligen inte äta det. Har försökt i många år men det går inte.

 11. Det är verkligen gott med havregrynsgröt. Men jag tycker inte att man håller sig mätt så länge. Även om jag spetsar det med lite allt möjligt. Jo om jag blandar i smör så står jag mig längre. 🙂

 12. Men så gott det här ser ut jag är inte någon höjdare på mat själv. Men det här ser ut som en god frukost 🙂

 13. Mums för havregrynsgröt! Det åt jag idag till lunch. Havremjölk är ju gott, men har aldrig köpt det tror jag…måste nog prova det!
  Kommer aldrig till skott med din aprilutmaning…..men än är inte april slut!
  Kram!

  1. Visst är det gott :D. Åh perfekt lunch :). Det kan jag rekommendera verkligen, jättegott att ha hemma :).
   Du kommer säkert få till det vilken dag som helst 🙂

 14. Tack för tipset! Jag behöver lite inspiration till min tråkiga havregrynsgröt som mestadels enbart består av just gröten och lite sylt. Din lät snäppet godare 😀

 15. Jag brukar göra havregrynsgröt men har aldrig tänkt på att ha satsumas i den. Det lät riktigt spännande och det ska jag testa någon dag framöver! Härligt när man hittar något nytt såhär 🙂

 16. Welcome to the gang! Är inte heller någon som lagar middagar à la tv-instruktioner. För att vara ärlig lagar jag inte ens frukost;-) Å havregrynsgröt växer ju bara i munnen. Å japp, jag vet att gröten är nyttig;-)

 17. Det låter som ett gott sätt att piffa upp havregrynsgröten!? Jag har hittills varit en tråkmåns och ätit den med äppelmos eller någon sylt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: