Jag trodde länge att…

Jag kör en bloggutmaning i april. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag som bebis.

Den här rubriken kan bli hur rolig som helst. Jag tänker i alla fall dela med mig av något som jag trodde länge.

Ni vet det där vuxna sagt till en som man sedan inser inte alls stämmer. Jag trodde länge att man fick urinvägsinfektion av att bada eller sitta kallt. Det var vad fritidspersonalen sa till mig så man gick runt och var rädd för blåskatarr helt i onödan. Sånt där sprids ju av bakterier som kommer in i urinröret.

Jag trodde länge att smarthet inte låg mig i fatet. Att jag inte alls var ens hälften lika smart som mina vänner, idag är jag lärare och studerar till specialpedagog så jag är inte det minsta osmart även om jag en gång trodde det. Men när andra intalar dig något så blir man till sist vad andra tycker.

Deltagare i aprilutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig. E

Paula
Elisa
Ivars bilder
Karolina
Sofie friden
Fröken Rödlök
Jenzel
Itismadeby
Kraka
Mirre
Hannafialotta
BP-computerart
Znogges

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

56 thoughts on “Jag trodde länge att…

 • 10 april, 2019 at 01:02
  Permalink

  Jag har också hört att om man sitter kallt eller badar så får man urinvägsinfektion, och jag tror också att jag inte är så smart men jag börjar nog tro att jag inte är så dum ändå. Jag tar gärna en fika med dig nästa gång du är i Västerås 🙂
  Amanda recently posted..Och så började de snöa…

  Reply
 • 10 april, 2019 at 06:40
  Permalink

  Nej vad kul att läsa!! jag trodde faktiskt fortfarande att man kunde få det av att sitta på något kallt, haha! Då har jag lärt mig något nytt nu, hihi! KRAM finaste <3

  Reply
  • 10 april, 2019 at 20:28
   Permalink

   Så roligt att du tycker det :D. Haha nej det beror på bakterier 🙂

   Reply
 • 10 april, 2019 at 07:14
  Permalink

  Ja det man hört som liten det håller sej kvar länge hehe:) va själv väldigt rädd att bli kal så man inte skulle få urinvägsinfektion:) alla är nog smarta på sitt eget sätt ha en jätte fin dag 🙂
  Amanda recently posted..Ja må jag leva

  Reply
 • 10 april, 2019 at 07:41
  Permalink

  Vad jag känner igen mig i att fritidspersonalen sa att man får urinvägsinfektion och blåskatarr om man sitter på kallt. Jag trodde på det länge med. Vilken lögn alltså ?
  Jennysvardag recently posted..Bakslag?!

  Reply
 • 10 april, 2019 at 09:52
  Permalink

  Ärligt så trodde jag fortfarande att man fick urinvägsinfektion av att sitta kallt. ? Man lär sig nåt nytt varje dag haha. 🙂
  Freja recently posted..Morgonprommis!

  Reply
 • 10 april, 2019 at 10:12
  Permalink

  Förr kunde ju de äldre smälla i en både det ena och andra. Men så var det också svårare att komma åt fakta då inte internet fanns. Jag minns att vuxna sa till mig som avskydde mössa som barn och tonåring att man kunde förfrysa öronen så de lossnade. vilket inte stämde för jag har mina kvar. Plus att jag nu är mössa tokig och har på tok för många
  Kamilla recently posted..Chili Chili…

  Reply
  • 10 april, 2019 at 20:25
   Permalink

   Haha ja verkligen :D. Spännande det där med mössan och att du idag tycker om den 😀

   Reply
 • 10 april, 2019 at 10:29
  Permalink

  Jag trodde med att man kunde få urinvägsinfektion av och sitta kallt. Jag undviker det fortfarande, fast jag vet det inte är sant idag.. Dumt och utmana ödet haha.. mest för man vet hur jäkla ont det gör 🙁

  Reply
  • 10 april, 2019 at 20:26
   Permalink

   Haha tror att det nog är ganska vanligt att folk fått höra sånt :D. HAHA sant 🙂

   Reply
 • 10 april, 2019 at 11:13
  Permalink

  Så sade man alltid förr men nu vet man bättre när det gäller urinvägsinfektioner. Det sades även att man kunde få kramp och lättare drunkna om man badade direkt . Allt man hörde stämde inte 😉

  Reply
 • 10 april, 2019 at 11:19
  Permalink

  Det där med huruvida jag är smart eller inte, det varierar. Ibland (ganska ofta, faktiskt) är tungan snabbare än hjärnan 😉

  Min mamma sa åt mig att man fick mask i magen av att äta snö. Snö som var så gott! När jag vägrade sluta upp med att glufsa snö så sa hon åt mig att åtminstone undvika den gula snön… 😀
  Nu såhär i efterhand har jag sett att det finns maskar i is – på riktigt! Tur att vi inte har så mycket snö här där jag bor nu… 😉
  Ama de casa recently posted..Är det sommar nu?

  Reply
  • 10 april, 2019 at 20:36
   Permalink

   Haha gud så kul det där med gula snön :-p. Usch låter läskigt att du sett maskarna :-o. Jag minns att det var något liknade i snön, tror dock det var larver. Lekte vid träd så minns saken väl 😮

   Reply
 • 10 april, 2019 at 11:25
  Permalink

  Det är så sant! Säger folk i sin omgivning till en att detta är såhär och det är detta osv, så är det klart man tror på det! För där finns ingen annan som säger emot det, det är ganska läskigt ändån vad personer kan övertala folk om man pratar om det mer dåliga sakerna.
  Kramis

  Reply
  • 10 april, 2019 at 20:35
   Permalink

   Ja visst är det så :/. Ja det är ju det man kan tänka på så mycket i det där :-o.

   Reply
 • 10 april, 2019 at 13:10
  Permalink

  Alltid roligt med utmaningar! Det där med urinvägsinfektion är något jag fortfarande tror kommer från när man sitter kallt! Så kul att det lever kvar i mig än idag! ?

  Reply
  • 10 april, 2019 at 20:35
   Permalink

   Ja absolut :). Haha ja så kul liksom, man får liksom lite tankar kring saken 😉

   Reply
 • 10 april, 2019 at 13:16
  Permalink

  Skämt (eller elaka kommentarer) man får höra när man är liten kan sitta kvar väldigt länge som små hjärnspöken! Kram

  Reply
 • 10 april, 2019 at 13:46
  Permalink

  Tänk så mycket som förstör ens liv eller försämrar för ett barn bara för att nån vuxen säger saker som typ Du ska inte tro Du är något… jag hade en fröken i mellanstadiet 4an till 6an som tog bort all glädje när det gällde skolan, hon intalade mig att jag var mindre värd och ja jag trodde ju henne.

  Reply
 • 10 april, 2019 at 15:47
  Permalink

  Det kan jag tänka ibland, det känns så overkligt att vi alla varit bebisar en gång i tiden. När jag var barn trodde jag att de som var gamla på film inte var det i verkligheten utan skådespelare som sminkats gamla.
  Hannas krypin recently posted..Det var tjejkväll på World Class

  Reply
  • 10 april, 2019 at 20:31
   Permalink

   Ja visst är det så :). Haha ja så svårt att ta in på ett sätt 🙂

   Reply
 • 10 april, 2019 at 16:28
  Permalink

  urinvägsinfektionhistorien fick jag också höra. Haha det där med va vuxna sa till en när man var barn….man fick ju inte skela (stavning?) med ögonen heller för då kunde ögonen fastna. Inte sant!

  Reply
 • 10 april, 2019 at 16:59
  Permalink

  Jag önskar att jag hade haft orken att vara med i bloggutmaningen, men det går kanske flera tåg?
  Jag kan avslöja att jag trodde också som barn och ända upp i tonåren att man kunde få urinvägsinfektion av att sitta eller bada kallt?
  Lillan Kind recently posted..Idag blev jag verkligen inte glad!

  Reply
  • 10 april, 2019 at 20:30
   Permalink

   Jag förstår :D. Du kanske kan hoppa på sen, funderar lite på om man ska köra på med den i maj med :D. Annars kan du ju hoppas på den de dagar du vill i april med :D. Haha kanske vanligt att blivit lurad med det där ;). Samt kramp efter maten :-p

   Reply
  • 10 april, 2019 at 20:29
   Permalink

   Jag hade en lärare som sa det till mig hela första åren i grundskolan :/. Åh tack 🙂

   Reply
  • 10 april, 2019 at 20:24
   Permalink

   Ja visst är det så, speciellt när någon annan intalar en saker 🙂

   Reply
 • 10 april, 2019 at 23:25
  Permalink

  Oooops! Alltså det där med att få urinvägsinfektion när man sitter kallt trodde jag på tills för fem sekunder sedan – oooops som sagt va;-)

  Att du är smart har jag då aldrig tvivlat på, den korta tiden jag lär känna dig här på bloggen. Jag menar skolan är inte till för alla. Många vantrivs där, men de är inte dumma för det. Kolla Jamie Oliver! Han klarade knappt av grundskolan, men gjorde stor succé med allt det han ville göra nämligen laga mat.
  BP recently posted..Orsakullans ”April 30 dagar”: ”Jag trodde länge att…

  Reply
  • 11 april, 2019 at 22:47
   Permalink

   Haha tror inte du är ensam om den saken :). Åh tack <3. Nej så är det absolut, jag tycker skolan skulle ha undervisningsplikt istället. Då kunde varje elev själv få lära utifrån sina villkor på ett helt annat sätt 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: