Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fem en fredag

Fem en fredag v.15: Nostalgi

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilken låt tar dig tillbaka till discotiden?
 2. Vilken maträtt påminner dig om din barndom?
 3. Vad för trend skulle du vilja se komma tillbaka?
 4. Vilken var den första CD-/LP-skiva/kassettband du köpte?
 5. Tittar du någonsin igenom saker och lådor med saker du sparat?

Vilken låt tar dig tillbaka till tiden med disco/fest?
Det får bli Rednex och ”Cotton eye joe” den spelades på varje mellanstadiedisco när jag gick i 4:an. Det är liksom alltid den som jag tänker på när jag tänker tidig nostalgi. Men sen finns det flera beroende på ålder, sexan och högstadiet är det helt klart Hanson som var mina idoler då.

Vilken maträtt påminner dig om din barndom?
Lövbiff med pommes frites och beasås, pulver från blå band. Lite lika som Elisa skrev där. Tror det var typisk barndomsmat.

Vad för trend skulle du vilja se komma tillbaka?
Ingen, haha känns liksom som man lätt känner sig gammal när trender som man själv hade nu är tillbaka.

Vilken var den första CD-/LP-skiva/kassettband du köpte?
Min första CD-skiva var Rednex, mitt första kassettband var My little pony på sån där ljudbok där man vände bland. Klassiska rösten ”När du har den här signalen *trilling” så är det dags att vända blad. Nu börjar vi.”

Tittar du någonsin igenom saker och lådor med saker du sparat?
Nej det gör jag inte, om man inte ska tänka på att jag tog upp mina My little ponys och numera samlar på dem då. Annars så ligger det mesta nedpackat.

14 Comments

 1. Vilken kul tema denna vecka! Jag älskar lövbiff ju, hehe! För mig är det ugnsbakad falukorv som jag idag inte klarar av öht.

 2. Just det, det är fredag igen. Kul tema med nostalgi. Jag kommer och tänka på meat loafs I´d do anything for love. Det är en låt som påminner mig om barndomen. Och disco. 🙂

 3. Så kul att få läsa dina svar, och så nostalgisk jag blev helt plötsligt när du nämnde Rednex, haha! När jag var 5-6 år var jag på ett midsommarfirande hos några familjevänner där även Annika Ljungberg var med så jag var ju tvungen att berätta för precis alla i typ ett år framöver att jag firat midsommar med Rednex 😉

 4. Åh, jag bara älskar nostalgi!
  Cotton eye joe är en riktig klassiker. Den låg på Hits for kids 3 om jag minns rätt, kan ha varit 2:an också.
  Min första CD-skiva var Aqua och den andra var Dr. Bombay. Minns dock inte vilken den första skivan jag köpte själv var…
  De där banden med den klassiska ”När du hör den här signalen…” är ju också riktig nostalgi! Älskar det! 🙂

 5. Hej My little pony minns jag från dotterns barndom, annars är jag ju dubbelt så gammal som du så vi har lite olika referenser. Men det är ju det som är så kul! Idag har jag varit och lyssnat på en 74-åring som sjöng Elvis -låtar så duktigt! Ha en skön helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: