Lisa och hennes dotter Alice var hit i torsdags på Meandiparty. Jag hade då köpt fem skålar, varav den ena normalstor och de fyra mindre aptitskålar av henne. Som du nog vet samlar jag på Ostindia så detta kändes som ett väldigt fint fynd!

Det är verkligen perfekt så där att handla av sina vänner, det blir liksom att man tänker på miljön, samtidigt som man slipper få saker skickade.

48 kommentarer

 1. Åh, så vackra skålar! Jag älskar porslin i blått och vitt. Har mycket sånt själv men inte just denna serie.
  Smart och bra sätt att handla.

  Ha en fortsatt fin söndag!

 2. Åh Ostindia är barndom för mig? min mamma har dem så jag lärde mig att dricka kaffe i dem tror jag, hihi?
  Super bra att handla av varandra, på alla sätt!
  Önskar dig en fin söndag! Själv är jag berbäddad med förkylning…TRÅÅÅÅKIGT?

  1. Åh så roligt :D. Jag blev Ostindiafrälst i somras, sedan blev det extra fint då min mormor tyckte så mycket om just Ostindia och hon dog i oktober :). Men fy din stackare 🙁

   1. Åh beklagar din mormors bortgång!
    Det blir mite av en hyllning till henne varje gång du fikar på ett av faten eller dricker ur en kopp❤️

 3. Åh de var verkligen vackra, du har bra smak ?. De flesta av mina vänner är som jag, sjukpensionärer, så vi brukar byta saker med varandra då och då. Då får man nytt även med snävare ekonomi ?.

 4. Ostindia är så klassiskt vackert och håller över alla tider vilket gör serien så unik tycker jag. Härligt att göra bra fynd.

 5. Så smart att köpa av en vän. Verkligen miljövänligt, inget som behöver skickas. 🙂 Ostindiaporslinet är verkligen snyggt. Blir så sugen på att börja samla jag med men har ingen plats.

 6. Vad roligt att du fick tag på fler till samlingen 🙂 Najs att du kunde få dom levererade 🙂 Slipper man betala frakt med 🙂

 7. Åh! Gillar den stilen på skålar osv. Jag har ett helt set, servis kanske det heter, med vit grund och blå blommor. Älskar den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa