Jag kör en bloggutmaning i april. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Manglade lakan sådant lyx tänker jag. Nej jag äger ingen mangel, endaste gången jag ens kommer nära sådant är när jag sover på hotell. Samt även i somras när jag hängde med min mamma i henne och hennes mans sommarstuga i Näset utanför Furudal. Mamma köpte nämligen en mangel för några år sedan och manglar därmed sina lakan. Det är helt underbart att sova i manglade sängkläder, det är så slätt och skönt.

Men jag vet inte hur en mangel fungerar, och jag skulle säkert kunna se om det finns en i kvarterets tvättstuga här i området bara för att prova men det har jag aldrig gjort. Jag stryker liksom inte ens mina plagg. Jag tror senaste gången jag strök var innan jag flyttade hemifrån och jag lämnade boet 17 år gammal, så det är snart 17 år sedan.

Äger du en mangel? Vet du hur en mangel funkar?

Deltagare i aprilutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Paula
Elisa
Ivars bilder
Karolina
Fröken Rödlök
Jenzel
Itismadeby
Kraka
Mirre
Hannafialotta
BP-computerart
Znogges


58 kommentarer

 1. Jag har inte någon helst aning hur en mangel fungerar alldrig använt en 🙂 Men kanske borde prova någon gång kanske är skönare att sova i <3

 2. Min mamma ägde en mangel för många år sedan, tyckte det var häftigt att titta på men jag var för liten för att använda den, så det är över 15 år sedan, kanske mer än du.

  Men det är lyx och idag behöver det knappt strykas våra kläder så jag lägger ingen vikt på det 🙂
  Suzanne recently posted..Bilder På Minlindet

 3. Jag manglar inte heller mina lakan 😛 Äger ingen mangel men det är inget jag vill ha heller 🙂 Hoppas du får chansen att testa en någon gång om du är sugen på att få veta hur den fungerar 🙂

 4. Jag äger ingen mangel och är glad över att ens lyckas tvätta och vika undan i tid, haha! Men jag njuter också av det när jag är på hotell, det är en underbar känsla 🙂 Kram

 5. Äger ingen mangel men huset här har en i tvättstugan, manglade innan men när den stannade och lakanet trasslade in sig så de nästan gick sönder så har jag ej vågat mer där efter men de va sjukt rakt och snyggt när man bäddade rent med de manglade sängkläderna
  Mrs.Kjellström recently posted..En Actionfilm?

 6. Åh, hos mina föräldrar får vi alltid sova i manglade lakan då mamma manglar alla sängkläder/handdukar. Sån lyx! Jag vet hur de fungerar men äger ingen själv 😉

 7. Jag vet hur de fungerar nen jag äger ingen själv. Insåg sist jag var nere i tvättstugan här att de hade tagit bort mangeln. Till min sorg faktiskt för jag, precis som du, älskar känslan av manglade sängkläder!

 8. Det finns en mangel i tvättstugan. Jag manglade ganska ofta men sista gången så fastnade min fina påslakan däri, fick vänta en vecka tills jag fick tillbaka den så nu vågar jag inte längre. Det är synd för det är annorlunda att lägga sig i manglade lakan, skönare på nåt sätt.
  Linda recently posted..Mindre ensam

 9. Genom jobbet manglar man massa åt vissa gamla .
  Hemma manglade jag alltid innan mina lakan men knappt nu längre då måste man boka ihop tvättstuga o mangel o ja har ju egen tvättmaskin så det blir inte av

 10. Hahaha! Alltså vi är ganska lika här, förutom att jag faktiskt manglar lakanen. Det där med hotellkänsla är ju lyx, om jag/vi unnar oss. Ja du får läsa mitt bidrag;-) Äger heller inget strykjärn och slutade stryka kläder för minst 20 år sedan.

  PS. Det går faktiskt att mangla byxbenen på jeans om man så önskar;-) DS.
  BP recently posted..Glad måndag med överraskningar;-)

 11. Manglade lakan åt pensionärer när jag jobbade i hemtjänsten men blev tyvärr aldrig riktigt bra ? Själv tycker jag inte att det är skönt med manglade lakan. Jag vill ha dom så där skrynkliga och riviga som de blir när de är ostrukna. Då känns det rent för mig ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: