Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Om jag kommer bada 2019 så är det förmodligen i Rullsand om vi kommer dit. Jag badar inte speciellt ofta på sommaren, utan undviker bad så mycket jag bara kan. Tanken på att bada känns alltid långsökt, jag är en badkruka och tycker vattnet är iskallt. När jag väl går i, går det väl an. Men innan när man ska gå från varma platsen på stranden hela vägen ner i vattnet? Sedan låta varje del av kroppen frysas till is innan man äntligen blött sig tillräckligt för att kroppen ska “tro” att det är varmt. Det här gör jag först i mitten av juli, när vattnet är något uppvärmt.

När blir det bad för dig?

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie
Mösstanten

34 kommentarer

 1. Jag skulle också säga att jag inte gillar att bada ute, förra sommaren när det var så varmt så badade jag inte alls trots värmen som var. Är också en badkruka av mig.Trots att jag gillar att bada i hav 🙂

 2. Nämen wow vilken bild.
  Jag badar antigen på badet i området här bredvid eller nere vid stranden. Vi har turen att ha en strand i vår stad 🙂

 3. Det låter lite som att det är mig du beskriver faktiskt. Jag är också en badkruka men med småbarn så måste jag oftast i till åtminstone midjan, oavsett vad jag egentligen vill..

 4. Ja det tar tid för mig med, jag badar inte jättemycket jag heller, men såklart då möjligheterna finns gör man ju det, men då ska man veta att det är varmt

 5. Förr kunde jag ta första doppet i april ! Men nä nu är jag värsta badkrukan. Det måste verkligen ha riktigt varmt ute för att jag ska bada

 6. Jag har på senare år faktiskt fått lite smått fobi för att bada utomhus i sjöar eftersom det finns fiskar där som jag inte ser och jag har fått för mig att om det kommer en gädda så biter den tag i mitt ben eller nått 😛 hahaha! Så jäkla löjlig men det är så när det är djupt och jag inte ser botten 😛

 7. Håller helt med dig.
  Ingen idé att bada om det är kallt, det är bara obehagligt 🙂
  Bada fötterna gör jag gärna däremot.

 8. Sommaren ska ju bli lika varm om inte varmare än förra sommaren så vem vet kanske vattnet också blir så att man kan bada utan att känna sig som en isbit ler

  Ha en skön söndag

 9. Lätt som en plätt att besvara denna fråga: Jag kommer inte ens ihåg när jag badade i sjön sist… det är mycket länge sedan.

 10. Jag älskar att bada bara det inte är kallt haha
  Men tyvärr är självförtroendet så jäkla dåligt att jag inte gjort det på många många år.
  Skäms så jäkligt att visa mig i baddräkt/bikini.
  Måste jobba mer på det innan jag bada bland folk.?
  Camilla @mom_to_10_kids recently posted..Sköna Söndag

 11. Håller återigen helt med dig. Är också en badkruka, och “kräver” minst 24 grader för att jag ska gå i och bada. Då denna temperatur är ytterst sällsynt på våra breddgrader så kan jag lugnt säga att jag inte doppar mig alls, förutom i badkaret hemma då;-)
  BP recently posted..Skyltsöndag #209

 12. Jag badade super mycket förr och alltid första gången 1 April oavsett väder haha! Nu är jag som sig och det blir mer sällan än ofta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: