En nyhet jag aldrig glömmer…

Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag tänker direkt på 11 september 2001. Jag var sjutton år gammal, eftersom jag minns att mamma ropade på mig från mitt tonårsrum bodde jag fortfarande hemma, men var förmodligen mitt uppe i att flytta. Jag kom ut i vardagsrummet och där satt mamma och mormor och berättar att ett flygplan flugit in i en skyskrapa i USA. Mitt där säger de att “vi har fått uppgifter om att ett till plan ska ha åkt in i det andra tornet” eller något liknade. Jag förstod ingenting, först trodde jag att det var en olycka tills man började förstå att det var någon som kapat planen. Det var första gången jag hörde ordet terrorist.

Sedan dessa minns jag andra händelser, händelser som påverkat att jag inte flyger eller åker utomlands. Händelser som gör att jag alltid känner mig rädd när jag går utomhus. Det började där och då, sedan Anna Lind, Stockholmsattacken, Paris, London, Syrien, Utøya, Trump, Bush, Tsunamin och naturkatastrofer jag vet inte hur man ska fortsätta. Alla dessa nyheter som man aldrig glömmer, hemskheter som skett i vår lilla lilla värld.

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel 
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie
Mösstanten

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

28 thoughts on “En nyhet jag aldrig glömmer…

 • 21 maj, 2019 at 07:26
  Permalink

  Jag minns oxå 11 september, det var helt overkligt… man såg nyheten på tv men svårt att förstå vad som hände egentligen.

  Reply
 • 21 maj, 2019 at 07:39
  Permalink

  Den nyheten minns jag med, jag var 11 år och var hos en klasskompis när det hände. Det har också gjort mig rädd för att flyga. Allt som händer i dag med är otroligt läskigt

  Reply
  • 23 maj, 2019 at 09:09
   Permalink

   Så hemskt verkligen :(. Tror många vaknade upp där och då 🙁

   Reply
 • 21 maj, 2019 at 07:58
  Permalink

  Usch ja det finns så många saker som gjort en ledsen, upprörd, arg – lite för många saker dom sista åren.

  Ha en fin dag 🙂

  Reply
 • 21 maj, 2019 at 08:31
  Permalink

  Det var värkligen hemskt när det hände gick på nyheterna hela tiden. Tycker det är så tragiskt när mänskor gör varandra illa ?
  Amanda recently posted..Lite nytt

  Reply
 • 21 maj, 2019 at 10:01
  Permalink

  Det här minns jag med men inte riktigt vart jsg var eller gjorde. Gör dock det när Anna Lindh mördades. Läskigt. Utöya minns jag också. Fruktansvärt.

  Reply
 • 21 maj, 2019 at 10:50
  Permalink

  En nyhet jag aldrig kommer glömma är om Anders Eklund som mördade Engla !! Jag bodde i samma samhälle som honom när jag gick i 3:an , han var till och med barnvakt åt mig och min kompis en gång ,så det var riktigt obehagligt när mamma berättade det .

  Reply
  • 23 maj, 2019 at 09:01
   Permalink

   ÅH FY! Helt vidrigt kan förstå att det där blev hemskt för er när de var så nära 😮

   Reply
 • 21 maj, 2019 at 12:43
  Permalink

  Tänkte på precis samma saker som dig när jag läste rubriken. Jag ska snart flyga igen och jag är så orolig inför det så vet knappt hur jag ska klara av det om jag ska vara ärlig :/

  Reply
 • 21 maj, 2019 at 12:48
  Permalink

  Det första jag tänkte när jag såg din rubrik var just World Trade center. Det är något som jag heller aldrig kommer glömma. Vilket trauma för de efterlevande och de som var mitt uppe i det!
  Hannas krypin recently posted..Ett event med domarklubben

  Reply
 • 21 maj, 2019 at 16:05
  Permalink

  När jag tänker på alla hemskheter som händer runt om i världen så blir jag riktigt skrämd. Snart så kan man inte gå någonstans utan att hemska saker händer. Kommer inte våga ut snart.

  Reply
 • 21 maj, 2019 at 17:01
  Permalink

  Hade nog valt exakt samma nyhet om jag hade svarat på den här frågan. Trots att jag var ung kommer jag ihåg vad vi åt till lunch den dagen och exakt hur nyhetsbilderna och rapporteringen var. Så galet.

  Reply
  • 23 maj, 2019 at 09:02
   Permalink

   Förstår det, en hängdes många minns där. I alla fall de som levde då 🙁

   Reply
 • 21 maj, 2019 at 17:09
  Permalink

  Jag är inte med i utmaningen men den första nyheten som jag minns var Olof Palme-mordet och sen Helen Nilsson om jag minns rätt ordning. Jag grät på vägen till skolan när Palme hade blivit skjuten och det som hände Helen gjorde att världen kändes väldigt otrygg.
  Givetvis satte planen som flögs in i skrapan också sina spår, men kanske främst för att jag insåg strax därefter hur ALLA påverkas av terroristbrott, oavsett vems sida terroristen står på..

  Reply
  • 23 maj, 2019 at 09:05
   Permalink

   Åh förstår jag var för liten för att minnas det med Olof Palme. Däremot Helen minns jag fruktansvärt 🙁

   Reply
 • 21 maj, 2019 at 17:30
  Permalink

  Tror det där är en nyhet som ingen glömmer… Jag var bara 13 år och hade heller aldrig hört ordet terrorist förut – hemskt! Dock skulle jag aldrig vilja sluta åka utomlands då jag älskar att resa! Kram

  Reply
 • 21 maj, 2019 at 22:54
  Permalink

  Ja, terrorattacken på World Trade Center minns jag också. Sekreteraren på mitt jobb skrek ut i kontorslandskapet vad som hänt. Halva kontoret samlades runt hennes skärm och kollade. Sedan minns jag mordet på Olof Palme också.

  Men konstigt nog har har “katastrofer” aldrig påverkat mig som de gjort dig. Om rädslan vinner är det en seger för terrroristerna, och det får aldrig sker enligt mig.

  PS. Imorgon är jag med igen:-) DS.
  BP recently posted..Weekly photo challenge: Vecka 21 ”Flagga”

  Reply
  • 22 maj, 2019 at 07:36
   Permalink

   Jag har mycket ångest så mår dåligt av sånt här, det är också därför jag slutade följa nyheterna i ett led i att slippa se vad som händer i världen.
   För min del så vinner terrorister och andra psykopater varje gång de gör något, de dödar och får precis den vinst de ville för deras del. För världen är det
   en förlust, men för terroristerna är det en vinst.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: