Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag gick i tvåan när mitt simtest för Baddare, Silvergrodan och Guldgrodan samt Silverfisken blev godkända i simhallen i Orsa. Innan det var jag livrädd för vatten. Simningen var hemsk, det där med att doppa huvudet under vattnet var rena skräcken och vår simlärare var mycket upprörd över denna lilla skara med mig som en av dem som inte lärde oss simma. Simläraren hette Evert och hans röst i simhallen ingav respekt. Hur som haver, i tvåan hade jag under sommaren badat massor i bassängerna i Orsa med fritids och även i Orsasjön så min rädsla för vatten försvunnit. Jag fixade simningen och var sedan helt frälst i bad. Gick varje sportlov och badade i simhallen, och varje sommar hade jag sommarkort till bassängerna i Orsa.

Jag simmade och badade, gjorde volter och lärde mig dyka, fick den där Guldfisken och var helnöjd, fick även ett Simborgarmärke vid ett tillfälle. Men så i sexan hände något, i samband med att ätstörningarna liksom blev mer regel än undantag slutade jag bada. Eftersom man då övergick från baddräkt till bikini var man tvungen någonstans att vara naken och visa kroppen. Det fick mig att sluta bada, sedan att duscha tillsammans med främlingar eller människor man kände till var nästa problem. Sen eftersom jag slutade simma har jag nu utvecklat rädsla för vatten igen. Jag är livrädd över att hamna under ytan. Jag lärde mig simma under mitt andra skolår, men idag känner jag mig lika rädd för vatten som då.

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel 
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie
Mösstanten

20 kommentarer

 1. Skoj att läsa att du gått simskola o tagit märken – att du kommer ihåg hur du lärde dig simma. Jag har inte tagit ett enda märke men vet att jag var avis på min kompis som tog olika märken en sommar 🙂

  Ha en fin dag

 2. Det måste vara jobbigt att vara rädd för vattnet och känna sig osäker att simma. Ätstörningar kan verkligen förstöra väldigt mycket. Min mormor lärde mig att simma när jag var 6-7 år tror jag 🙂

 3. åh vad jobbigt att känna så. Ätstöringar är riktig hemska, de sätter så djupa spår i en för hela livet. Jag är inte rädd för vatten, men jag har respekt för vatten.Havet och bassänger är verkligen något jag är rädd.

 4. Minns de dör när man skulle lära sej simma men de värsta tyckte jag var att hämta den dör dockan som skulle föreställa människa på botten . Tyckte det var obehagligt o simma längst ner
  Michelle recently posted..Tisdag …

 5. Vad tråkigt att du fått tillbaka rädslan! Jag har själv enorm respekt för vatten när jag badar i sjöar och hav tex, men i pool är det inga problem! Döttrarna har alltid vart lite försiktiga med vatten men börjar släppa på spärrarna så i sommar blir det att lära dom simma!
  TwinMom.se recently posted..Mina små hajkare

 6. Fy vad jobbigt! Jag håller tummarna att din rädsla för vatten avtar igen så du kan njuta av att simma

 7. Har aldrig gillat att bada i havet pga av att jag inte kan simma. Vill heller inte visa mig i bikini/baddräkt.

 8. Ja, det var ju himla synd att du fick ett “återfall” av din skräck för vatten. Har ingen erfarenhet av ätstörningar alls, men som jag har förstått det av dig måste det vara ett helvete. Du är ju fortfarande ung, dessutom väldigt klok, så jag hoppas att du kan “komma igen”.
  BP recently posted..När jag lärde mig simma…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: